Şimdi Ara

Bugün başıma tuhaf bir hadise geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün öğleden sonra, arabamla Sarıyer'den Beşiktaş'a doğru giderken yol kenarında çaresizce duran bir araç sahibine rastladım. Aracının bozulduğunu düşündüm ve geçen haftalarda aynısı başıma geldiğinde insanların çok nazik davranarak bana yardım etmek için durduğu aklıma geldi. Hal böyleyken kenara çektim. Arapları ve Kürtleri andıran tipiyle ve bozuk Türkçesiyle mağdur adam, annesinin hasta olduğunu ve Pendik'e gitmek için benzine ihtiyacı olduğunu söyledi. Biraz düşündükten sonra cebimden 20 lira çıkarıp verdim, o da bunun karşılığında bana altından olduğunu iddia ettiği yüzüğünü verdi (saatini de vermeyi teklif ettiyse de reddettim).

Bu olayın perde arkası iki ihtimalli olabilir:

Ya

1. Bir güzel tokatlanmıştım.

ya da

2. Adam gerçekten samimiydi ve çok daha değerli bir yüzüğü bana 20 lira karşılığında verme nezaketini gösterdi.

Şimdi, eğer birinci ihtimal geçerliyse, kendisi utanmalıdır. Öte yandan, 20 lira yitirmek, biraz sazan hissetmek ve daha pimpirikli bir insan olmak haricinde herhangi bir zarar görmüş olmayacağım.

Fakat eğer adam samimi idiyse (eğer değilse performansı fevkaladenin fevkindeydi) ve tahminen daha değerli bir şeyi 20 lira karşılığında elde ettiysem, ne yapmam gerektiğim hususunda emin değilim. (Yüzüğü henüz soruşturmadım). Seçeneklerim şunlar olurdu;

Yüzüğün değerli olduğunu esas alırsak, onu bozdurabilir ve kayda değer bir kârı cebe indirilebilirim -ama, insanların birbirine yardım etmesinin, bunun doğru olan şey olması nedeniyle gerçekleşmesini ve kâr amacı güdülmemesini dilediğimden bunu yapmaya niyetli değilim.

Onun dışında yüzüğü bozdurabilir, 20 lirasını alıp kalanını bir iyilik kuruluşuna bağışlayabilirim ya da adamın izini sürüp yüzüğü kendisine iade edebilirim, tabii ikincisinin mümkün olabileceğinden şüpheliyim.

Aynı duruma düşenlerden, fikir danışabileceğim birisi var mıdır?

Not: Yüzüğü yarın kuyumcuya götürüp sorduracağım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• %99 tokatlanmışsın fakat yüzüğü almanı da doğru bulmadım, yardım için yapıyorsan karşılıksız da yapabilirdin, adam yalan söylüyor olsa bile sen yardımını yapmış olurdun senin açından bir sorun olmazdı. Yüzüğün iç tarafını çizmeyi dene altın renginin altından başka bir renk çıkacak mı bak o şekilde anlayabilirsin.
  • Sonuç nedir hocam
  • yüzüğü almak nedir lan inş sahtedir
  • Görende 500 lira verdi sanıcak alt tarafı 20 lira kazıklasa ne kazıklamasa ne.
  • Hoca adam yüzüğü bozdurabilirdi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bugün yaşadığım bir olay
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.