Şimdi Ara

BUFFERBLOAT OYUN SIRASINDA PAKET KAYBI SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Profesyonel olarak CS oynuyorum ve özellikle fight sırasında rakip ilk mermiyi attığı anda Max ms de ani bir artış yaşıyorum. Normalde 2-3 Max ms civarında olan değer, anlık olarak 10-12 Max Ms'ye çıkıyor ve bu da oyunun akıcılığını ciddi şekilde bozuyor.

Yaptığım testlerde Bufferbloat sorunu yaşadığımı fark ettim. Türk Telekom altyapısını kullanıyorum ve 1000 Mbps'lik pakete sahibim. Ancak bu hıza rağmen sorun yaşıyorum.

Modem arayüzünde basit bir QoS (Quality of Service) ayarı var ama pek bir işe yaramıyor gibi. Bu yüzden OpenWrt destekli bir modem veya router almayı düşünüyorum. Fakat ağ sistemleri konusunda çok bilgili değilim.

Evdeki mevcut modem hem Tivibu'ya hem de televizyona bağlı, ayrıca tüm telefonlar da bu modem üzerinden internete bağlanıyor. Benim asıl kafama takılan soru şu:

Bufferbloat sorununu çözmek için sadece gelişmiş bir router mı almalıyım, yoksa OpenWrt destekli komple bir modem mi gerekli?

Bufferbloat test skoru C

Günlerdir araştırıyorum kafayı yiyeceğim yardım edin. Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan tavsiye bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

• Mesajda belirtmemişsiniz ama bilgisayarınız kablo ile mi bağlı router cihaza?

• Bilgisayarın kablo ile bağlı olduğunu varsayarak modeme sadece senin bağlı kalacağın şekilde ayarla. Modemin wifi sini kapatabilirsin. Kablolu olarak da bilgisayarın başka bir cihaz bağlı olmasın ve oyunu oynadığın esnada görev yöneticisinde bir indirme/yükleme olup olmadığını kontrol et. Cs paket kaybı göstergesini aç.

Herhangi bir paket kaybı var mı kontrol et. Pingler de aniden yükselme var mı kontrol et. Var ise eve gelen fiber kablo kontrol edilmesi gerekebilir. Sinyal değeri düşük olabilir.

Bilgisayarın kaynaklı drop vs de olabilir. Sorun devam ediyorsa başka oyunlarda deneyebilirsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CS GO Paket Veri Kaybı Sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.