Şimdi Ara

Bufferbloat Hakkında bilginiz varmı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
5
Favori
7.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ibo-wan kullanıcısına yanıt

    Hocam gördüğüm kadarıyla Qualcomm ARM işlemcili routerlara destek daha fazla bu nedenle, Yine bu Qualcomm işlemcili routerlar için fazla telnetle vs ile bağlanıp komut satırlarına girmek fazla gerekli olmuyor. Router arayüzlerinden firmware kur applikasyon kur falan rahat yapılıyor.


    Ben Almanyadan Netgear R7800 almıştım ikinci el zamanında onunla oynuyorum, ama bildiğim kadarıyla TPlink Archer C7 de çoook tutulan modellerden. Ama verisyonuna dikkat etmek lazım. Tavsiyem Cihaz listesine girip ordan erişebildiğiniz modelleri kontrol edin.


    Sahibinden de ucuz bir C7 var alın oynayın bence :)


    PAZARLIKSIZ SON İNDİRİM,TPLİNK C7 AC 1750 - Router ilanları uygun fiyatlarıyla sahibinden.com'da - 976555165


    Bu arada piyasada Modem+Router lar ile sadece Routerları karşılatırmayın... Router+DSL cihaza Sadece Router yazılımı yükleyerek kullanıyım derseniz patlarsınız.


    Bir arkadaş güzel bir video çekmiş bunu da izleyebilirsiniz.


    OpenWRT ile Lag Sorununu Bitiriyoruz! - YouTube




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rouvax -- 19 Şubat 2022; 19:10:9 >




  • Djdy D kullanıcısına yanıt

    hayır hocam herhangi bir ince ayar yapmadım, keenetic modemler zaten kendiliğinden böyle, hatta size şöyle söyleyeyim şu an benim cihazımda trafik sınırlandırma ve QOS açık değil, açık değilken bile böyle, bir de bu özellikleri aktif edersem pingim hiç oynamaz. Ayrıca SNR değerim 6, normal modemlerin hattı bağlı tutamayacağı bir SNR değerinde ben dünyanın en pingsiz ve stabil internetini alıyorum. Keenetic ♥

  • Rouvax kullanıcısına yanıt

    Sağolun bilgiler için. Modem router konusunu anlayamadım açarmısınız?

  • 1 senedir Upload yaparken var. TPLink Archer AC5200 var. SOL Fiber'de çok iyiydi, TT Fiber de 200 oluyor ping upload yaparken. TT modeminde de oluyor. 100 MBit hız. Nokia ONT.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaximillianFoe -- 28 Ocak 2022; 17:2:45 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ibo-wan kullanıcısına yanıt
    Hocam size şu konunun ana mesajını okumanızı öneririm http://https://forum.donanimhaber.com/xiaomi-mi-router-modelleri-ve-openwrt-firmware-ana-konu-openwrt-21-02-1-yayinlandi--135790478

    Şuan xiaomide en iyi model sanırım mi router 3g fiyat performans açısından konu çok uzun tam okuyamadım belki sizde bir göz atarsınız

    Özelliklere gelirsek ram 64 mb ve üzeri olması her zaman iyidir flash ise 16 ve üstü olmalı hatta mümkünse 32 olmalı en az openwrt güncelleme aldıkça büyüyor artık en son kurduğum snapshot 8 mb civarı idi işlemci ise en önemli nokta işlemci 750 mhz üstü en az çift çekirdek olmalı.

    Şuan kullandığım denemelik modemde 500 mhz çift çekirdek lantiq işlemci var konu sahibi arkadaşın dediği gibi dsl özelliği olan (modem+router birleşik) aldım benim için deneme tahtası oldu ama işlemci 100 mbit internette full kullanımda %75 e vuruyor sqmde belki bu yüzden doğru düzgün ayarlayamıyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • miskindvd kullanıcısına yanıt
    Hocam hem sizin adınıza hem keenetic kullananlar afına mutlu oldum.

    Biraz araştırma sonucu 8 ay önce gelen güncelleme ile bufferbloat için bir arka sistem ayarlamışlar benim openwrtde kullandığım sqm ayarlarını modem kendi içinde yapıyormuş.

    Ayrıca intelliqqs denen sistemle oyun oynadığınız bilgisayara öncelik atanabilir. Buda çok yoğun kullanımda ping çıkma ihtimalini çok düşürüyor sanırım.

    Benimde içimde keenetic olma hissi var ama altuntepe hocamız sağolsun bana openwrt zehrini verdi Artık openwrt kurulabilen bir router şart bana.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bunlarda benim değerlerim

    Bufferbloat Hakkında bilginiz varmı ?

    Bufferbloat Hakkında bilginiz varmı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Djdy -- 28 Ocak 2022; 17:56:39 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Djdy D kullanıcısına yanıt

    Sağolun, ax3600'ün özellikleri çok güzel fakat şu an openwrt resmi destek yokmuş, bir süre bekleyip diğer markaları da değerlendireceğim

  • ibo-wan kullanıcısına yanıt

    Şöyle Asus RT-68U ve ASUS DSL-68U var, veya tplink VR2600 var bir de AC2600 Var bunun gibi şeylere veya Archer C7 var ama bunun V1 V2 V3 ü var bunlara dikkat etmek lazım. Benim attığım ilk mesaj da Table of Hardware var ordan check edin.


    Routerın SoC ları çok önemli, Xiaomi genelde ucuz routerlarında Qualcomm kullanmıyor, ayrıca Broadcomm chipli routerların da wifiları pek desteklenmiyor çünkü Broadcomm driverları paylaşmıyor.


    Bence bu işten en çok keyfi hem Router SoC Qualcomm hem Wifi Chip Qualcomm olandan alırsınız. Netgear, Tplink Linksys, bunlarda aradığınızı bulma ihtimaliniz daha yüksek.


    Burda desteklenen hepsi var. [OpenWrt Wiki] Table of Hardware


    Tavsiyem amerika da avrupa da çok satmış bir model olsun. Xiaomi ben olsam tercih etmem.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rouvax -- 28 Ocak 2022; 18:31:15 >




  • Djdy D kullanıcısına yanıt

    openwrt ile yapılan her şeyi keenetic modemler çok daha basit bir arayüz ile yapabiliyor, bu yüzden bence gerek yok o kadar yazılım işine girmeye

  • Rouvax kullanıcısına yanıt

    Hocam xiaomi dememin nedeni bu en üstün bir alt modeli, 4 çekirdek qualcomm ipq8071 varmış o yüzden iyi olabileceğini düşündüm özelliklerini ekleyeyim siz de bakın



    Bufferbloat Hakkında bilginiz varmı ?
  • Peki sizi anlıyorum ama, OPENWRT bir community işi, Routerınız ne kadar çok kullanılıyorsa, O routerı kullanan ne kadar çok kişi varsa community de geliştiriciler arasında, sorunlar buglar okadar giderilmiş oluyor. Openwrt ona göre tüm özellikleri çalışıyor, ayrıca bir sürü applikasyon kuruluyor bunların da sağlıklı çalışma ihtimali artıyor. Openwrt ile ev tipi routerınız profesyonel bir router a dönüşebiliyor vs. Bu nedenle amerika da falan xiaomi okadar da tercih edilen ürünler olmadığı için Netgear, Tplink, Linksys gibi ürünleri tercih edin dedim. TPLink Türkiye de en kolay erişebileceklerinizden, tavsiyem bu işe adım atmak için listede desteklendiği söylenen ucuz bir tane 2. el almanız Archer C7 v2 ve üstü çok kullandıkları bir model.


    Mediatek Chipsetli

    Broadcom Chipsetli

    Qualcomm chipsetli


    Cihazların hepsinin ana işlemcisine openwrt uydurdular nerdeyse, Qualcomm un arm işlemcileri ve wireless driverları açık kaynak olarak yayınlandıkları için geliştiriciler bunlar üzerinde çok oynadılar ve geliştirdiler, Broadcomm un wireless driverları dışarıya verilmediklerinden 3rd party geliştiricilere çok açık değil. Mediatek çok ucuz işlevsel bir chipset genellikle Xiaomi, veya tplink gibi markaların ucuz modellerinde kullanılıyor, bu sebeple üstüne uğraşılan ürünler ama Xiaomi hergeçen gün dışardan butip yazılım yükleme işini zorlaştırıyor. Qualcomm lu olan cihazların çoğuna ise normal Gui arayüzden firmware dosyasını çaktınız mı anında openwrt ye geçiyorsunuz.





  • sqm açıldığı zaman hardware offload devre dışı kalıyor. sağlam bir cpu lazım bu yüzden. nat arkasındaysanız ki %90 nat arkasında internete çıkıyor. offload olmadığı için cpu'ya yük biner. lan portlarındaki trafikte cpu'ya biner. sqm'yi kapatıp hardware offloadı açarsanız cpu kullanımı gigabit kullanımlarda bile %5-10 civarında gezinir.


    donanım seçerken sqm performansının min. 100mbit'i kaldırabilenlerden seçilmesi lazım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 29 Ocak 2022; 9:53:43 >
  • PowerPC kullanıcısına yanıt
    Hocam kullandığım modemde hardware offload desteği yok ama software offload desteği var önceden sqm açınca devre dışı kalıyordu son snapshot ile lantiq çhipsetler için bir iki donanımsal nat hızlandırma vs ayar yapıldı artık ikisi neden bilmiyorum ama birlikte çalışıyor.

    Şimdide packet paylaşımı yani çoklu cpu kullanımında sıkıntılar var 500 mhz çift çekirdek var birinci çekirdek 100 u buluyor sqm açıkken ikinci ise 70 de takılıyor upload tarafında sıkıntısız çalışan sqm down tarafında sıkıntılı yukarda attığım testte görünüyor.

    Belkide yükü bir tık daha dengeli yük paylaşımı olsa cpularda sqm sıkıntısız çalışıcak gibi, aslında yeni bir router alıp ona kurar kafam rahat eder ama elimdeki 100 liralık modemin sınırlarını zorlamak istiyorum

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Türk Telekom 100Mbps hat, TPLink Archer C5v modem var.


    Bufferbloat Hakkında bilginiz varmı ?

    Sonuç rezalet. Download problem değil ancak upload'da direk fırlıyor. İnternette gezerken özellikle YouTube'da vs. fark ediyordum bir yavaşlama olduğunu ama bufferbloat'ı ilk defa duydum. Bunu halletmenin kolay bir yolu yok mu? Modem telekomun olduğundan firmware ile oynanamıyor, ayarlarda da SQM bölümü göremedim.





  • Sirkadyen S kullanıcısına yanıt

    Ne yazıkki, openwrt gerekiyor. C5 için openwrt var ama C5V için yok gibi duruyor. Arkasına openwrt yüklenebilen bir router almanız gerekir.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Selam hocam. Benim durumlar çok çok fena

  • Surfing with the Alien kullanıcısına yanıt

    Cihazınızdaki QoS i çalıştırıp test yapın, daha sonra QoS de hız ayarı yapma yeri varsa orda hızınızı %5 veya %10 düşürüp tekrar deneyin. Yani orta aktif bağlantı hızınız 100/10(gerçekte ölçülen değer) ise siz oraya 90/9 girin. Tekrar bufferbloat testi yapın.


    Çözüm bulamıyorsanız ve bu konuya takıldıysanız openwrt yüklenebilen router edinin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rouvax -- 18 Şubat 2022; 19:2:28 >
  • İlk mesaja video ekledim.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.