Şimdi Ara

**BUDERUS GB 062**Kullanıcıları (146. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.234
Cevap
63
Favori
339.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 144145146147148
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar daha önceden yazmıştım.ben giriş katta oturuyorum.altimda sığınaklar var.üstümde kirada oturan biri vardı onlarda evde durmuyordu.şimdi bu üst kattakiler geldi.onlarda doğalgazi yakmaya başladı.onlar gelince benim ev daha çabuk ısınıp daha geç soğur oldu.yani %30 %40 az yanmaya başladı.ben bu durumun bu kadar farkedecegini düşünmemiştim.gerçekten çok fark oldu.geçen ay kombi evi ısıtıcam diye cayır cayır yanıyodu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • morische kullanıcısına yanıt
    Modülasyonun alev simgesiyle bi alakası yok.yani eviniz istenilen dereceye gelince kombi 55 dereceye set edildiyse ama sizin kombi 40 larda yaniyosa modülasyon yapiyor demektir..

• quote:

Orijinalden alıntı: ysuleymany

disintegration hocam,
    GB062 için RC20RF dışında kullanabileceğimiz, kablosuz-modülasyonlu başka bir cihaz var mı?
    RC20RF'de istediğimiz program girilemiyormuş.

Merhaba, RC 20rf kullanıyorum. Kendi otomatik programları şu şekilde. Mutlaka size uyan vardır sanıyorum.

**BUDERUS GB 062**Kullanıcıları

• Bu rc10 veya rc100 taktırsam diyorum fakat kablolu olduğundan kabloları nasıl gizlediniz? odanın ortasından kablo geçmesi hiç bana göre değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: silverdream

Bu rc10 veya rc100 taktırsam diyorum fakat kablolu olduğundan kabloları nasıl gizlediniz? odanın ortasından kablo geçmesi hiç bana göre değil

Kombiye en yakın odaya duvardan delik açıp kabloya gerek olmadan monte edersiniz. Tabi petek üstü vs. yere gelmemeli. Daha sonra oturma odasının sıcaklığına bakarak termostatın derecesini ayarlarsınız. Misal termostatın bulunduğu yerin ısısını 21,5 a ayarladınız diyelim ama oturduğunuz oda (sürekli kullandığınız referans oda diyelim) ısısı güneye baktığı için 23 derece (yani istediğiniz sıcaklık) olabilir. Veya tam tersi. Önemli olan istediğiniz odanın ısısına göre termostat neredeyse dereceyi ayarlarsınız.

• s.a arkadaşlar bir sorunum var nasıl ifade etsem bilmiyorum. şöyle açıklamaya çalışayım. gb62 kombi, d.döküm petek ve her petekde danfos2000 vana var. hiçbir odada sorun yok iken yatak odasının peteğinden musluk açık gibi ses geliyor. danfos vana da ses yapıyor. diğer odalarda ses yok. diyelim vanayı iyice kıstım o halde doğal olarak musluk sesi yok oluyor ama içerisi buz oluyor. ne yapmak lazım
  • mILanOdRiVeR M kullanıcısına yanıt
    Rc300 hakkında takıldığınız bir konu olursa tecrübe ve bildiklerim yettiği kadar cevaplarım hocam :)

• quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

merhaba

rc20 rf ile buderus hava sensörü eşleştirilip kombine edilebiliyor ve oda termostatının ekranı üzerinden en uygun ısıtma eğrisi seçilebiliyor rc300 hakkında bilgim yok forumda kullanan olduğunu da sanmıyorum

Uzun zaman olmuş sanırım unutmuşsunuz beni hocam çok yardımınız dokunmuştu evdeki eski ısıtma sistemini güncellerken bende rc300 var aklınızda bulunsun yönlendirirsiniz sadece ısı eğrisini çözemedin geri kalan her konuda cevaplarım.

• U72 için buderusun kablosuz çözümü yok. kablolu kullanabilirsiniz.
  • Arkadaşlar buderus gb072 kombimin standard termostat bağlı olan kablosuna BUDERUS RC150 modülasyonlu termostat alıp taktım.
    Kafama takılan birkaç konu var..

1-kombi üzerindeki resimdeki ( YEŞİL SOKETLER)şalter (on/of) işaretli yerden kabloyu söküp
    Yanındaki (TURUNCU SOKETLER) EMS yazan yere taktım..
    on-off termostat giriş yerini kısa devre -şöntlemek gerekiyormu -gerekmiyormu
    böylemi kalması lazım.

• evim bürüt 110 net 87m2 buderus62 oto.termos rc150 kullanıyorum petek uzunluğu 4,5 m + 1havlupan evin yönü kuzey batı hiç güneş almıyor yalıtımlı

saat 00:00-07:00 arası 22c 07:00-15:30 arası 22,5c 15:30-23:30 arası 23c toplam yakıt ocak faturam toplam 155m3

ortalama yakıtım 5,15m3 diş hava sıcaklığı -2+2

• sirkülasyon pompası ayarınız kaçta duruyor? benimki 2'de duruyor. uzaktaki peteklerin alt kısımları daha az ısınıyor gibi geldi. bu ayarı 3 yapsak faydası olur mu? bir de enerji tüketimi açısından çok fark yaratır mı?
  • Apartmanca (üç kişi) altı yıllık ortak kullanılan kömürlü sistemden doğalgaza bireysel olarak geçmiştik ve günlük 20 m. küplere yaklaşan tüketimden, peteklerin ısınmayan alt taraflarından şikayet etmiştim size önceki aylarda. Alt komşu peteklerini temizletti değişen bir şey olmadı. Gelen usta bunların girişleri ters demiş ve değiştirdiler; değişim sonrası peteklerin altı ısınmış ve 19 dereceyi geçmeyen ortam daha iyi ısınmaya başlamış dediğine göre.
  • Öğleden önceye devam edelim;

Alt komşudan 'ters bağlamışlar' lafını duyunca evde bende baktım petek girişlerine. Gerçekten tüm peteklerin girişindeki vananın etrafındaki metal çıkışındaki (alt taraftaki) metallerden daha soğuk. Halbuki üstten peteğe giren sıcak su, yerçekiminin de etkisiyle peteği rahatça dolaşıp alttan çıkabilmeli. Neyse çağırdık yapan arkadaşları, geldiler peteklerden gelip banyoda birleşen ve daha sonra kombiye giden boruları değiştirdiler. Şimdi artık peteklerin altı da üstü de sıcak, ev sanki daha güzel ısınıyor gibi. Tüketime gelirsek; ilk ay değişim olmadan önce 580 - 690 arası faturalar ödedik. Alt komşu iki odayı, üst komşu ise bir odayı kapalı tutuyor, bizde her taraf açık. Alt zemindeki arkadaş 690 ödedi, ilk kat boş, ben 600 ödedim, üst komşuda 580 ödedi. Bağlantılarının doğru olduğunu iddia eden içimizde en az ödeyen üst komşum ilginçtir 'biz kömürlüdeyken böyle ısınamıyorduk' dedi. Onda gb072 var, ikimizde 062. Ancak son soğuklarda üst komşu evin sıcaklığını 19 un üstüne çıkaramadıklarını da söyledi. Bizde sıkıntı yok ev 23 derece. Tüketimde ise değişim sonrası üç haftalık dönemi kabaca incelediğimde tüketimin % 10 un biraz altında azaldığını söylemeliyim. Ancak esas azalma sanırım ilk kullanım ayının geçmesi ve evin ısınmasıyla oldu ki şu an günlük tüketim soğuklarda daki 15 m.küp civarında. Ev 165 m.kare zemine oturuyor, yalıtım fena değil. Peteğimin alt tarafı ısıtmıyor diyenlere yol göstermesi açısından yazdım.

• herkese mrb
    8 yıl önce buderus gb 022 yoğuşmalı kombi aldım. O zaman için bayağı iyi bir para vermiştik. (3000 TL civar)
    her sene düzenli bakımını yaptırdım. Büyük bakım dediklerini yaptırdım (servise gitti yani) (bakım paraları da piyasanın iki katı)
    2 gün önce 6A arızası verdi. Servis geldi.
    -cihaz ateşleme elektrodu bozulmuş.
    -ne kadar?
    - 400-450
    Tepem attı. "kardeşim yok Alman malı, yok ömürlük vs vs diye satıyorsunuz iki katı fiyatına alıyoruz bu nasıl bir yedek parça ücreti" dedim. gitti (bi de utanmadan ayakbastı parası aldı 45 TL) (Not: 8 yıl kullanmışsın işte daha ne istiyorsun diyenlere. O kadar parayı verince insan bi 10-15 yıl kullanmak istiyor. Ki satarken öyle diyorlar. Hatta bu sene bakıma gelen eleman "Aman hocam kombinin kıymetini bil piyasada yok daha bunun gibisi gelmedi. Ömürlük kullanırsın" dedi.)Hele de bakımlarını da düzenli yaptırınca. Benim bu kombiyi aldığım zamanlar kombiler 1000-2000 TL civarındaydı)
    Müşteri hizmetlerini aradım onlara şikayet ettim. şikayet var a yazdım falan ama bir sonuç çıkacağını zannetmiyorum.
    ne yapsam karar veremedim.
    RC 20 oda termostatım var sırf o zaten 700 TL civarı.
    Sorularım şunlar
    1- oda termostatının hatırına yine buderus mu alsam. ( aceleyle biraz baktım GB062 ve GB 072 modelleri var benimkine benzeyen)
    2- yoksa bu cihaz ateşleme elektrodunu mu taktırsam veya dışarıda daha ucuza yaptırabilir miyim? (başka markalarda bu parça 50- 100 TL civarı. Başka markalarınki olur mu?)
    3- yoksa yeni bir kombi mi? (evim brüt 180 net 120 m2 civarı petek boyu 6 mt) 3 cephe.
    4- GB062 ve GB 072 modellerini kullananlar tavsiye eder mi? ( dediğim gibi sırf oda termostatım işe yarasın diye tekrar buderusa bakıyorum)
    5- bu soru disintegration hocama "gb062 ile aynı özelliklere sahip bosch kombiden bahsediyorsunuz formun önceki sayfalarında. buderusun RC 20 oda termostatı Bosch kombiye uyar mı?

Herkese teşekkürler. Acele cevap verirseniz memnun oluruz.
    Donmak üzereyiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: kanarya46

herkese mrb
    8 yıl önce buderus gb 022 yoğuşmalı kombi aldım. O zaman için bayağı iyi bir para vermiştik. (3000 TL civar)
    her sene düzenli bakımını yaptırdım. Büyük bakım dediklerini yaptırdım (servise gitti yani) (bakım paraları da piyasanın iki katı)
    2 gün önce 6A arızası verdi. Servis geldi.
    -cihaz ateşleme elektrodu bozulmuş.
    -ne kadar?
    - 400-450
    Tepem attı. "kardeşim yok Alman malı, yok ömürlük vs vs diye satıyorsunuz iki katı fiyatına alıyoruz bu nasıl bir yedek parça ücreti" dedim. gitti (bi de utanmadan ayakbastı parası aldı 45 TL) (Not: 8 yıl kullanmışsın işte daha ne istiyorsun diyenlere. O kadar parayı verince insan bi 10-15 yıl kullanmak istiyor. Ki satarken öyle diyorlar. Hatta bu sene bakıma gelen eleman "Aman hocam kombinin kıymetini bil piyasada yok daha bunun gibisi gelmedi. Ömürlük kullanırsın" dedi.)Hele de bakımlarını da düzenli yaptırınca. Benim bu kombiyi aldığım zamanlar kombiler 1000-2000 TL civarındaydı)
    Müşteri hizmetlerini aradım onlara şikayet ettim. şikayet var a yazdım falan ama bir sonuç çıkacağını zannetmiyorum.
    ne yapsam karar veremedim.
    RC 20 oda termostatım var sırf o zaten 700 TL civarı.
    Sorularım şunlar
    1- oda termostatının hatırına yine buderus mu alsam. ( aceleyle biraz baktım GB062 ve GB 072 modelleri var benimkine benzeyen)
    2- yoksa bu cihaz ateşleme elektrodunu mu taktırsam veya dışarıda daha ucuza yaptırabilir miyim? (başka markalarda bu parça 50- 100 TL civarı. Başka markalarınki olur mu?)
    3- yoksa yeni bir kombi mi? (evim brüt 180 net 120 m2 civarı petek boyu 6 mt) 3 cephe.
    4- GB062 ve GB 072 modellerini kullananlar tavsiye eder mi? ( dediğim gibi sırf oda termostatım işe yarasın diye tekrar buderusa bakıyorum)
    5- bu soru disintegration hocama "gb062 ile aynı özelliklere sahip bosch kombiden bahsediyorsunuz formun önceki sayfalarında. buderusun RC 20 oda termostatı Bosch kombiye uyar mı?

Herkese teşekkürler. Acele cevap verirseniz memnun oluruz.
    Donmak üzereyiz.

Ateşleme elektrodu o kadar pahalı olmamalı. Dışarıda bir yere yaptırın ankarada iseniz fatih bank var youtube da videolarını çok izlerim. Örneğin kombi ateşleme elektrodu değiştiriyor, bakıyorsun ufacık basit bir parça. Yetkili servis kazığı bu fiyat. Kombinizi yaptırın derim.

• kanarya46 K kullanıcısına yanıt
    merhaba
    ateşleme elektrodu için bence kombiyi değiştirmeye değmez,tabii bu arızayı dışarda güvenilir bir servise/ustaya uygun fiyata yaptırabilirsiniz mesela forumda @kombiustasi nikli arkadaş var ayrıca bir iki arkadaş daha var kombi tamircisi onlara danışabilirsiniz
    buderus gb22 7-8yıl öncesinin en iyi kombisi o zamanlar forumda öneriyorduk
    bu tip kombilerde en büyük iki arıza vardır ana eşanjörün delinmesi ve kart arızası
    özellikle ana eşanjörü pahalıdır yüksek fiyat tutar
    buderus ve bosch kombiler aynıdır, mesela oda termostatı birinde çıkarken aynısını diğerinde çıkartırlar
    örnek: bosch cr 10 piyasaya çıktı sonra buderus rc100 (görünüm olarak aynıdır),
    bosch trz 200 ve buderus otm-p oda termostlarıda öyle görünüm ve özellik olarak aynıdır
    buderus rc 20 ise farklı bosch ta şu ana kadar ksblosuz+modülasyonlu oda termostatı seçeneği yok uyumludur demek zor

• bugün servis dışı bir kombi yedek parçacı buldum ona sordum kaç TL dese beğenirsin 480 TL
    "Kardeş sen servisten de vicdansızmışsın" dedim çıktım.
    bir de bir tamirci dediler ona bakacağım bakalım.
    Bu arada kombilere baktım. Fiyatlar şöyle
    bosch condens 2000 -----2300 TL
    bosch condens 2500 ------2500 TL
    buderus gb012-----2500 TL
    buderus gb 062----2750 (başka bir yerde 2590 TL)
    airfel digifel premix 2800 TL(??) buderustan pahalı
    buderus gb072 ye "çok büyük evler için sizin eve fazla gelir, boşa almayın" dediler.(internette fiyatı 3100 TL den başlıyor bayi 4600 TL dedi nasıl bu kadar uçurum var onu da anlamadım ya)

Ayrıca RC20 oda termostatım boscha kesin uymazmış. buderusta da gb 012 uymayabilirmiş gb062 ye uyarmış.

Ateşleme elektrodunda en sona kaç TL ye kadar çıksam mantıklı olur. (Eğer tamirci bulabilirsem tabi)
    Cevaplar için teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: kanarya46

bugün servis dışı bir kombi yedek parçacı buldum ona sordum kaç TL dese beğenirsin 480 TL
    "Kardeş sen servisten de vicdansızmışsın" dedim çıktım.
    bir de bir tamirci dediler ona bakacağım bakalım.
    Bu arada kombilere baktım. Fiyatlar şöyle
    bosch condens 2000 -----2300 TL
    bosch condens 2500 ------2500 TL
    buderus gb012-----2500 TL
    buderus gb 062----2750 (başka bir yerde 2590 TL)
    airfel digifel premix 2800 TL(??) buderustan pahalı
    buderus gb072 ye "çok büyük evler için sizin eve fazla gelir, boşa almayın" dediler.(internette fiyatı 3100 TL den başlıyor bayi 4600 TL dedi nasıl bu kadar uçurum var onu da anlamadım ya)

Ayrıca RC20 oda termostatım boscha kesin uymazmış. buderusta da gb 012 uymayabilirmiş gb062 ye uyarmış.

Ateşleme elektrodunda en sona kaç TL ye kadar çıksam mantıklı olur. (Eğer tamirci bulabilirsem tabi)
    Cevaplar için teşekkürler.

Gb062 2200 tl civarına bulabilirsin netten

• kanarya46 K kullanıcısına yanıt
    bosch condens 2000 ve buderus gb12 3eşanjörlü hermetik kombiden bozma yarım yoğ kombidir önermem zaten ikisinin altyapısı aynıdır hemen hemen aynı kombilerdir,tercihiniz premix yoğ kombi olsun
    internette bosch condens 2500 2000lira,gb62 2200lira,airfel digifel premix 2150lira civarlarında bulunuyor
  • 
Sayfa: önceki 144145146147148
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.