Şimdi Ara

Bu zamanda Otomobil almayın! Aldırmayın! Paranıza sahip çıkın! Tasarruf edin! (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
500
Cevap
12
Favori
95.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
417 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: felisleo2

Olaya at gözlüğü ile bakıyorsunuz Böyle devam ederse bu ülke memur ve emekli maaşlarını bile ödeyemeyecek hale gelecek.

Yukarıda inşaat sektörünün önemini açıkladım.
    at gözlüğüyle bakıyorum ,çünkü atım (sizlere göre) hatta kendime at dersem atlara hakaret olur

inşaat dediğin hiç durmadan nasıl devam edecek ,insanlar 5-10 tane ev mi alacak ?
    ne yani memur ve emekli maaşlarını inşaatçılar mı veriyor ?

karşında çocuk yok ,inşaat ülkelere hiçbir şey kazandırmaz ,inşaata harcanan para teknolojiye harcanmış olsaydı ,şimdi bunları konuşmuyor olacaktık
    para olduktan sonra inşaat kimsenin umurunda olmaz

aksine özellikle işçiye emekliye verilecek paralar size akıtılıyor ama doymuyorsunuz
    işçi ve emekli ayı nasıl getiririm diye helak olurken ,siz son model arabalarda ve villalarda gününüzü gün ediyorsunuz

peki sorarım size 1 inşaat işçisine ne kadar aylık ödüyorsunuz ,siz ne kadar kazanıyorsunuz ?

inşaatçılar memur ve emeklileri besliyormuş ,şaka gibisiniz yahu

• quote:

Orijinalden alıntı: Last Troll Bender

Fiat zammı geçirmiş

https://eksisozluk.com/2-ekim-2019-fiat-fiyat-listesi--6198856

Alıntıları Göster
    Ekonomi sıfır toplam oyunudur. Yoktan birşeyi var edemezsiniz. Para bassanız bile enflasyon yaratır ve sonucu yine sıfırlar.

Eğer faizler olması gerekinin altına düşerse bunun bedelini birileri mutlaka öder.

Geneldede alt kesim sayıca yüksek olduğu için birim maliyeti omuzlarında paylaşır. Yani gariban halk öder..

• Benim yaşım 29 birçoğunuzun yaşı benden yüksetir. Ben bu zamana kadar bir kere ya araba fiyatları gecen yıla göre ucuzlamış biliyormusun diye cümle kuran birini göremedim. Hiç böyle bir cümle kuran birini biliyormusunuz ? Fiyatlar her gün hergün ve hergün artmaya devam ederek artacak cak art ar artacak. AKP gitse CHP gelse DSP gelse funmaniaspartsi gelse gene artacak gene artacak 3.sınıf (pardon el alışkanlığı) 4.sınıf dünya ülkesi olmaya çalıştıkca bu böyle gi de cek. Ya deveyi güdücen ya bu diyardan gisicen. Bu ülkeyi Atatürk den sonra bu hala getiren herkesin Allah belasını versin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: C.CEMİL

at gözlüğüyle bakıyorum ,çünkü atım (sizlere göre) hatta kendime at dersem atlara hakaret olur

inşaat dediğin hiç durmadan nasıl devam edecek ,insanlar 5-10 tane ev mi alacak ?
    ne yani memur ve emekli maaşlarını inşaatçılar mı veriyor ?

karşında çocuk yok ,inşaat ülkelere hiçbir şey kazandırmaz ,inşaata harcanan para teknolojiye harcanmış olsaydı ,şimdi bunları konuşmuyor olacaktık
    para olduktan sonra inşaat kimsenin umurunda olmaz

aksine özellikle işçiye emekliye verilecek paralar size akıtılıyor ama doymuyorsunuz
    işçi ve emekli ayı nasıl getiririm diye helak olurken ,siz son model arabalarda ve villalarda gününüzü gün ediyorsunuz

peki sorarım size 1 inşaat işçisine ne kadar aylık ödüyorsunuz ,siz ne kadar kazanıyorsunuz ?

inşaatçılar memur ve emeklileri besliyormuş ,şaka gibisiniz yahu

Alıntıları Göster
    Helal :D

İnşaat sektörü 300 sektörü besliyormuşmuş, inşaat sektörü yapsa yapsa 300 sektörü acından süründürmüştür, ben zengin holding ve müteaahhitler dışında sektörden beslenen görmedim. Memurun maaşını inşaattan sağlıyormuş he gülüm he canım, biz gelir vergisi vermiyoruz zaten. İnşaata gömülen paralar ar-geye gömülse Amerika bizi gerçekten kıskanıyordu şimdi. Yaptıkları binalar da bina olsa...

• Kasım-aralık gibi ötv indirim i geleceğini bir bayii çalışanından duydum antalya da benzer duyumlar alan var mı ? Ayrıca araç satışlarına bu faiz kampanyasının bir faydası olduğunu söyledi ama bununda wooaw satışlar süper dedirticek bir durum olmadığını söyledi. Benzer duyumlar alan var mı ?

• zinedine_zidane kullanıcısına yanıt
    Konut satışlarında KDV %1'e indirildi 2008'de. vergi ödemeyen bir sektör 300 değil, 3000 sektörü beslese ne fark eder.
  • Bu fiyatlarla mecburuz zaten istesekte alamayız konya da neredeyse 1 ev parası :)
  • funmanias F kullanıcısına yanıt
    Aynı kanaatteyim. Firmalar bir anda araç fiyatlarına %10 zam bindirdiler.(sene sonu olmasına rağmen! Fiyatların düşmesi gerekirken!) Faiz kampanyası ile bir alkası olduğunu sanmıyorum bu zamların. Olası ÖTV indiriminde bu zamların absorbe edileceğini düşünerek kâr artırma peşindeler. Çok büyük ihtimalle ÖTV düşecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi needacar -- 5 Ekim 2019; 9:58:48 >
  • Araba fiyatları ev fiyatlarını geçti ortalama saçma bir durum oluştu. Kesinlikle alınmaz ama bizim memurlar durmaz nede olsa maaş garantisi var adam her türlü alıyor.
  • Araç fiyatlarının düşmesi için tek yol var o da almamak.Talep edilmeyen ürünün fiyatı otomatik olarak düşecektir.Sıfır ve 2.ele olan talep azalmalı ki fiyatlar da düşsün.Sıfır araç fiyatları düştüğü takdirde 2. el balonu da yavaş yavaş inecektir.Fiyatlar düzelene kadar araç almamak gerek.15 20 yaşındaki arabalara 40 45 bin lira fiyat çekmek normallestirilmemeli yada küçük sınıf bir sıfır aile aracı ütopik rakamlardan başlamamalı.

• Şöyle de bir mesaj geldi şimdi!
    “Halkbank Yerli Uretime Ozel Tasit Kredisi ile hayallerinizi baska bahara ertelemeyin! Anlasmali firmalardan satin alacaginiz belirli yerli uretim marka ve modellerde aylik %0,49 ve %0,69'dan baslayan faiz oranlari ve butcenize uygun geri odeme secenekleriyle yararlanabilirsiniz. Ayrintili bilgi icin Halkbank.com.tr'yi ziyaret edebilirsiniz. Ucretsiz SMS'lerimizi almak istemiyorsaniz RET yazip 3404'e gonderebilirsiniz. “
    İşler o kadar da iyi gitmiyor ki duyurma ihtiyacı hissetmişler! 😁😘😘

• quote:

Orijinalden alıntı: zinedine_zidane

Helal :D

İnşaat sektörü 300 sektörü besliyormuşmuş, inşaat sektörü yapsa yapsa 300 sektörü acından süründürmüştür, ben zengin holding ve müteaahhitler dışında sektörden beslenen görmedim. Memurun maaşını inşaattan sağlıyormuş he gülüm he canım, biz gelir vergisi vermiyoruz zaten. İnşaata gömülen paralar ar-geye gömülse Amerika bizi gerçekten kıskanıyordu şimdi. Yaptıkları binalar da bina olsa...

Alıntıları Göster
    ya hepsinden öte inşaatçıların bizlere nasıl baktığının bir göstergesi bu
    bunlar cahil ne desek inanır mantıkları olduğu görüldü

utanmasa biz olmasak siz doğmazdınız falan diyecek diye korkuyorum :)

• C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    Tabi ki teknolojiye yatırım yapmak lazım ama yapılsaydı,edilseydi ile işler düzelmiyor.

Geldiğimiz durum bu. Hükümet vergi kaybını şu an vatandaşın sırtına bindiriyor, inşaat ve otomotivden devletin kasasına akan müthiş bir para vardı ama artık bu kaynağı kaybettiler.
    Onlar da bunu telefi etmek için ek vergileri dayıyorlar millete.

Bazı arkadaşlar hala inşaat nasıl oluyor da 300 sektör besliyor falan diyor, nasıl anlamadıklarını anlamıyorum. En basitinden PVC pencereleri düşünün, plastiği ayrı,camı ayrı, menteşesi ayrı, montajı ayrı vs vs kaç sektörü besliyor.

Aşırı derece dar bakıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi felisleo2 -- 6 Ekim 2019; 5:23:28 >
  • Toplanan tek verginin konut satışlarından mı olduğunu sanıyorsunuz?

Tapu harcı %3, iskan paraları, kurumlar vergisi, mal alımındaki %18 KDV, çevre vergisi, ruhsat harcı, abonelikler (bir su aboneliği 15.000 TL), otopark harcı (daire başına 3000 tl ortalama) vs vs bir sürü vergi var hepsini buraya yazmayacağım.
    Hiç abartmıyorum devlet resmen size ortak oluyor inşaatı yaparken.

Siz sadece kendi açınızdan bakıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi felisleo2 -- 6 Ekim 2019; 5:29:0 >
  • felisleo2 kullanıcısına yanıt
    ya arkadaş ömrümüzde hiç inşaat falan görmemişiz gibi söylüyorsun hayret ki ne hayret ?
    biz inşaat komple bitmeli demiyoruz ,gereğinden çok fazla yatırım yapılmasından bahsediyoruz
    ancak bizdeki asıl sıkıntı ise ,müteahhitler yeni iş almadan eskisini bitiremiyor olması ,çünkü yeni inşaat için gelen paralarla öncekini tamamlıyor

peki bu ne zamana kadar böyle devam edecek ?
    peynir ekmek olsa sonsuza kadar dersin kimse bir şey diyemez ama talep olmadan işimiz yürüsün diye sürekli inşaat işi biraz tuhaf değil mi ?
    ekonomik kriz var denildiği bir zamanda ,krizden çıkışın çaresi daha çok inşaat mı yani ?

üstelik siz merak etmeyin o 300 sektör her zaman devam edecek ama gereğinden fazlasının mutlaka başka alana kaydırılması gerektiğini ,siz dahil herkes biliyor

üstelik işler düzelmiyor diye yapılan yanlışta diretince daha iyi mi olacak yani ?

aşırı derecede dar bakan kim acaba ?

• Bu ülkede bir aradaşın dediği gibi atadan dededen birşey kalmadıysa ölene kadar sürünmek garanti.İnşaat sektörünün parladığı zamanlarda elindeki arsa sayesinde 5-10-20 daire sahibi olanlar yaşadı zaten.Hayatı onlar yaşıyorlar.Bu nedenle türkiyede zenginleşen kesim de arttı.Valla ben konu sahibi arkadaşın yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum.Bir de iktidarı desteklemek için yazmış gibi arkadaşa laf vuran olmuş ama durum tam tersi aslında .Adam kötümü söylüyor kardeşim Uçmuş ev fiyatları ve araba fiyatları ile gidip 120 ay kredi ile ev araba alıp ödemek için yemeden içmeden tatilinizden kısıp köle olmayın diyor.İçine yakıtı koyup gezemedikten sonra ne gereği var kapıda yatan 100-150000 lik aracın?Gidin 20-30-40 bin liraya araba alın boş yere köle olmayın diyor.Kötü mü söylüyor.

• Bu fiyatlara alan nasıl alıyor anlamış değilim gidiyor 130.000 tl Clio alıyor dizel. Millet ya mal ya para var aga

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9090XWB -- 6 Ekim 2019; 11:48:50 >
  • Rakı şişede durduğu gibi kana karışınca nasıl durmuyorsa parada cebe girince durmuyor insanı durdurmuyor.

• felisleo2 kullanıcısına yanıt
    Firmaların %90'ı veresiye çalışıyor, bilmesek inanacağız; müteahhitlerin büyük çoğunluğu o "300 sektörü besliyoruz" dediğiniz sektörden malı alıp, daireyi yapıp parasını yiyip o adamların pvc'sinin, menteşesinin, camının parasını vermeyip konkordato ilan ediyor, sonra o 300 sektördeki küçük işletmeler birer birer batıyorlar. (Sülalemde bir ton müteahhit var dibine kadar biliyorum sizin işleri)...

Dar baktığımız falan yok, sizin meslek ve sektör bu ülkenin sırtında bir kambur...
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.