Şimdi Ara

Bu yaz bir değişiklik yapın; Bayburt'a gelin.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
3.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Bu yaz bir değişiklik yapın; Bayburt'a gelin.


    Evet arkadaşlar, malesef ülkemizin can sıkıcı olaylarından biri de gevur memleketlere duyulan hayranlıktır. Bu yaz yunanistan'a gittik, geçen yaz almanya'ya gezmeye gittik, kısmetse bu yaz new york'tayız vs vs. Gelin öncelikle kendi ülkemizin el değmemiş güzelliklerini keşfe çıkalım. 81 güzide ilimizi karış karış gezelim&görelim sonra sınır kapısından adımımızı atarız.

    Bu düşünceden hareketle, şimdi sizlere Bayburt hakkında kısa kısa bilgiler vermek isterim. Daha evvel Bayburt'u görmemiş olanınız varsa!? (bir ihtimal) bu yaz fırsat bu fırsat.

     Bu yaz bir değişiklik yapın; Bayburt'a gelin.


    Bayburt'ta neler yapabilirsiniz? Öncelikle tarihi noktalarından başlayabilirsiniz gezmeye. Bayburt kalesi bu noktaların en önemlilerindendir. Bayburt kalesinde içeceğiniz bir bardak çay size şifa gibi gelecektir. Kalede oksijen depoladıktan sonra tekrar şehre inebilir, şehri adeta bir kuşak gibi saran ırmak kenarında gölgelenebilirsiniz. Sonraki durağınız ise saat kulesi olabilir. İzmir'lilerin övünerek anlattıkları saat kuleleri, bayburt şehrindeki saat kulesini keşfeden bir gezginin izmir'e kazandırdığı bir şeydir. Bu noktada bir emsal oluşturması da bayburt'un tarihsel zenginliğinin adeta bir kanıtıdır. Hava karardıktan sonra ise asıl eğlencelerin start aldığı bayburtta, gece hayatının en güzel dakikalarını tecrübe edebilirsiniz.
    Ben son 2 yazımı bayburt'ta geçirdim. Güneş, kumsal, deniz üçlemesinden sıkılanlar için çok güzel bir alternatif olacağını düşünüyorum. Bütçenizi de sarsmayacak bir tatil için herkesi bayburt'a beklerim.

     Bu yaz bir değişiklik yapın; Bayburt'a gelin.

     Bu yaz bir değişiklik yapın; Bayburt'a gelin.







  • Bayburt diyince Baksı Müzesinden bahsetmemek olmaz.
    Bayburta 45 km uzaklıktaki Baksı Köyünde bulunan müzenin hikayesi herkese örnek olmalı.
    http://www.baksi.org/


    https://store.donanimhaber.com/a5/d8/3e/a5d83e6deef8a26d0cd3c67d12840afa.jpg
     Bu yaz bir değişiklik yapın; Bayburt'a gelin.




  • Ustad ben bayburt'luyum ve okul hayatımın tüm yaz tatillerini 3 ay boyunca bayburt'ta geçirdim.Yalnız bayburt'ta gece hayatının en güzel dakikaları nasıl oluyor onu anlamış değilim

    Bayburt geleneklerini göreneklerini kaybetmemiş nadir il'lerimizden birisidir,nufusu az yerleşim yeri küçük bir ilimizdir.Muhafazakar bir topluma sahiptir,kendine has bir türkçesi vardır..Yani insanları yalnış bilgilendirmemek adına söylüyorum bunları,mesela günün birinde öz be öz bayburt'lu olan bir vatandaş şehrin dışında kalan bir yere gazino açtı.Oranın camlarını felan indirdiler aşağı,illede kapanacak diye..Bu derece muhafazakar olan bir il'de gece hayatının en güzel dakikaları nasıl oluyor

    He bu anlattığım yıllar önce oldu,şu anda bir kaç gazino var bunu biliyorum ama bizzat gitmiş biri olarak öyle en güzel dakikaları felan yaşamadım.Çok iyi hatırlıyorum oranın dj'inin çaldığı şarkılar berbattı ve bulundugumuz seneye göre çok eski şarkılardı..Ayrıca birtane yabancı müzik çalıyorsa 10 tane türkçe müzik çalıyor,türkçe pop çalıp ardından türkü açıyor.Yani transa geçiremiyor

    Güzel yanlarına gelecek olursak bir kere bayburt sakinlik şehridir,serindir.Yazın en kavurucu sıcaklarında bir ağacın gölgesi altına girmek yeterlidir.Çoruh nehrinin kenarındaki çay bahçelerinde kıtlama şekerli bayburt çayı muhteşem bir tat'tır.Bayburt kıtlama çayında bolca çay çöpü olur ama verdiği lezzet anlatılamaz.Ayrıca o sessiz ve derinden akan çoruh nehrinin yanında bulunan Çoruh et lokantasında mutlaka ama mutlaka Bayburt döneri yenmeli.Böyle bir lezzet yok!Böyle bir döner yememiştirsiniz emin olun..
    Bayburt ketesini tadın,tandırda pişirilen kete'de çok güzeldir.Hele sabah kahvaltısında güzel bir çayın yanında mükemmeldir.Diğer kahvaltı yanında yiyilecekler bayburt kuymağıdır ve hasuta'dır.Hasuta'yı evimde haftada bir yaptırırım bol şekerlidir ama müthiş bir tattır.

    Çoruh nehri bayburt'un tam ortasından akar ve şehre muhtesem bir görüntü verir ama ne yazıkki bayburt belediye başkanları hiç bir zaman hakkını veremediler bu güzel şehrin.Bayburt taşıyla meşhurdur mesela,camii ve minare'leri bayburt taşından yaparlar ve Türkiye'de taş ustalığı bayburtluların elinde bulunur.Ama ne yazıkki o belediye başkanlarının hiç birinin aklına çoruh nehrinin üzerine bayburt taşından köprüler yapmak gelmez!
    Halbuki bu şehrin taşı meşhurdur,ustan var taşın var nehrin var.Yapsana kardeşim işçiliği bol olan,gelecek nesillere kalacak olan güzel köprüler!.Ama yok! kolaycılıga kacıp beton köprüler yapıyorlar ve o güzelim nehrin görüntüsünü mahfediyor..

    Neyse şimdilik bu kadar..Bu konu altına tekrardan mesajlar yazıcam insallah..




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.