Şimdi Ara

| Bu virüs hayatımı mahfetti! |

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, arkadaşımdan aldığım bir harici diskten bilgisayarıma virüs bulaştı! İlk önce basit birşey zannettim. Örneğin sürücülere çift tıklayınca giremiyordum falan. Ama artık neler oluyor anlamıyorum..

Diyelim ki; bilgisayarıma daha önceden bir A adında program kurdum.. Programın simgesine tıklıyorum, açmıyor.. Hata veriyor.. Ben de kaldırdım. D sürücüsünde yedeği vardı.. Ama bir baktım D sürücüsündeki programın klasörü duruyor içerisinde setup dosyası yok.. Bir çok progrmamım gitti.. O an çok sinirlenmiştim, virüs programı da yoktu.. Bende sistemi geri yükledim, yaklaşık 10 GB verim kayboldu.. Virüs falan da cabası...

Bilgisayarımda yaklaşık 4-5 GB HTML dosyalaları var, onları da açmıyor artık.. Virüsün simgesi ayıcığa benziyor sanırım.. Nod32'nin netten 30 Günlük sürümünü indirdim, kuruyor; ama çalışmıyor.. Lütfen yardımcı olun.. Kurtulmalıyım bu virüsten..

Not: Konu bilinçli olarak buraya açılmıştır. Yazılım Bölümü'nde çok sayıda kullanıcı olmadığından dolayı..

• kaspersky kur onu denedinmi ?
  • Öncelikle geçmiş olsun kardeşim...

Güvenli kipe girebiliyor musunuz? Eğer girebiliyorsanız , birkaç değişik yazılımla virüs taraması yapmayı deneyin bence.

Başıma daha önce böylesi hiç gelmedi, ancak sanıyorum ki şu aşamada değişik Antivirüs yazılımlarını tek tek denemekten başka çareniz yok gibi...

Şu anda aklıma gelenler : MCAFEE, NORTON, Kaspersky, NOD-32, F-PROT, Trend-Micro, Avast, AVG, Panda, .....

Yada NORTON' un sitesinde online virüs tarama seçeneği vardır... Siteye girip SCAN dediğiniz zaman, RAM belleğe bir EXE indiriyor ve bununla tüm makinenizi tarıyor. Tarama bittiğinde, size bir rapor veriyor ve indirdiği geçici dosyayı da siliyor. Eğer internet çalışıyorsa, bunu deneyebilirsiniz.

Eğer hiçbir şekilde antivirüs kurmanıza izin vermiyorsa, harddiski söküp başka bir makineye takarsınız ve bu şekilde de tarayabilirsiniz. Tabii taktığınız makineye ait HDD için virüs bulaşma endişesi içnde olmamanız gerekiyor.

Kolay gelsin. İyi haberlerinizi bekliyorum.

• Hayır denemedim. Sanırım bunun için Nod32 uygun.. Birkaç yerden indirdim; ama çalışmıyor benim bilgisayarımda..
  • antvir'i dene bir de...
  • quote:

Orjinalden alıntı: msakalar

Öncelikle geçmiş olsun kardeşim...

Güvenli kipe girebiliyor musunuz? Eğer girebiliyorsanız , birkaç değişik yazılımla virüs taraması yapmayı deneyin bence.

Başıma daha önce böylesi hiç gelmedi, ancak sanıyorum ki şu aşamada değişik Antivirüs yazılımlarını tek tek denemekten başka çareniz yok gibi...

Şu anda aklıma gelenler : MCAFEE, NORTON, Kaspersky, NOD-32, F-PROT, Trend-Micro, Avast, AVG, Panda, .....

Yada NORTON' un sitesinde online virüs tarama seçeneği vardır... Siteye girip SCAN dediğiniz zaman, RAM belleğe bir EXE indiriyor ve bununla tüm makinenizi tarıyor. Tarama bittiğinde, size bir rapor veriyor ve indirdiği geçici dosyayı da siliyor. Eğer internet çalışıyorsa, bunu deneyebilirsiniz.

Eğer hiçbir şekilde antivirüs kurmanıza izin vermiyorsa, harddiski söküp başka bir makineye takarsınız ve bu şekilde de tarayabilirsiniz. Tabii taktığınız makineye ait HDD için virüs bulaşma endişesi içnde olmamanız gerekiyor.

Kolay gelsin. İyi haberlerinizi bekliyorum.

Vakit ayırıp da ilgilendiğin için tşk ederim.. Güvenli kipt açabiliyorum. İnanın vaktim yok 5-10 tane virüs progrmanı denemek için.. ... Zaten nete de bağlı değil bilgisayarım... HTML dosyalarını kurtarmam mümkün değil ise, onları silmemin bir yararı olur mu ki..?

• bu virüs bir çok insanın başını ağrıtıyor son günlerde
    flash disklere dikkat etmek gerek
    her türlü virüs prograsmını spy programını dene
    panda,nod32,eset,kasper,norton
    spyware doctor,superantispyware
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu virüsün , harddiskte bulunan HTML dosyaları ile alakalı olduğundan şüpheliyim, ama faydası olacaksa eğer bence şöyle yapın :

NERO çalışıyorsa, tüm HTML dosyalarını boş bir CD içine atın.

Ardından bu HTML dosyalarını "Güvenli Kipte" silin. (SHIFT+DEL)
  • "PHI" arkadaşıma katılıyorum...

Spyware Doctor ve Superantispyware uygulamaları iyidir ; kesinlikle tavsiye ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: PHI

bu virüs bir çok insanın başını ağrıtıyor son günlerde
    flash disklere dikkat etmek gerek
    her türlü virüs prograsmını spy programını dene
    panda,nod32,eset,kasper,norton
    spyware doctor,superantispyware

Evet haklısın.. Ama sanırım sadece bu değil bendeki virüs.. Hepsini deniyeceğim..

quote:

Orjinalden alıntı: msakalar

Bu virüsün , harddiskte bulunan HTML dosyaları ile alakalı olduğundan şüpheliyim, ama faydası olacaksa eğer bence şöyle yapın :

NERO çalışıyorsa, tüm HTML dosyalarını boş bir CD içine atın.

Ardından bu HTML dosyalarını "Güvenli Kipte" silin. (SHIFT+DEL)

Peki sistem geri yükleme sonunda kaybolan 10 GB veri için bir öneriniz var mı..?

• Şimdi gitmeliyim.. Yardımlarınızı bekliyorum..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.