Şimdi Ara

Bu usta kafayı yedi ! Şanzıman Yağı Değişmez Mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
1
Favori
4.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Usta uğraşmak istememiş başından savmış bence

• masterap M kullanıcısına yanıt

Valla ben de çok merak etmekteyim. Kitapçığı dinleyeceğim gibi duruyor. Herhangi bir bilgi edinirsem paylaşırım Hocam.

• Alisilin07 kullanıcısına yanıt

bütün lastiklere 40psi hava basılır.

• 4 çeker otomatik navaraların şanzıman yağı değişmesi gerekiyor mu acaba ? Arkadaşım şanzıman indirdi de, sebebi hiç yağ değişmemiş olması  

• 2016 dizel otomatik dediğinize göre makyajlı focus 3 olmalı. Yani 6DCT450 kodlu Getrag üretimi çift kavrama şanzıman.

Ford türkiye 3 yılda bir yağ değişimi öneriyor. Fakat diğer avrupa ülkelerindeki FORD merkezleri aynı şanzımana 4 yılda bir yağ değişimi öneriyor. Bence 4 yılda bir değiştiriniz. Namussuz 7 litre yağ alıyor ve biraz cep yakıyor.

Ustalar o şanzımanı tanımıyor birden fazla yağ haznesi var. En doğrusu serviste yaptırmak ya da servisten ayrılmış bilen bir ustaya yaptırtmak.

• ben 10 yıllık anftrizi bile usulüne uygun değiştiremedim,3lt anftriz aldım alttan biraz eksiltip üstten tamanladı, 2 sene öncede başka yerde aynısını yaptılar adamlar laf anlamıyor.

şanzuman yağının seviyesine bak diyorum gerek yok diyor, hidroliğe bak diyorum gerek yok .

bunlar motor yağını bile değiştiremiyor, bayramdan önce bakım yaptırdım alttan kaçak kontrolü yap dedim gerek yok dedi,sonra tıpadan damlattı günlerce açık tamirci aradım
  • Şu an birçok markanın yetkili servislerinde şanzıman yağı değiştirilmiyor. "Bu araçta şanzıman yağı ömürlük" diyorlar.

BMW servisleri ZF şanzımanlarda, PSA grubu servisleri EAT6-8 şanzımanlarda, Mercedes servisleri 9g-tronic şanzımanlarda yağ değişimi yapmıyorlar. Forumlarda da insanlar bu konuyu tartışıp duruyor.

Benim bu konudaki fikrim şu: Şanzımanda sorun yoksa elletme, yağ falan değiştirtme.

Bende EAT6 şanzımanlı dizel Peugeot var. Şanzımanda sorun olmadıkça yağ değiştirtmeyi düşünmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeytinkoy -- 30 Eylül 2021; 14:4:4 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akhenatonnn

ben 10 yıllık anftrizi bile usulüne uygun değiştiremedim,3lt anftriz aldım alttan biraz eksiltip üstten tamanladı, 2 sene öncede başka yerde aynısını yaptılar adamlar laf anlamıyor.

şanzuman yağının seviyesine bak diyorum gerek yok diyor, hidroliğe bak diyorum gerek yok .

bunlar motor yağını bile değiştiremiyor, bayramdan önce bakım yaptırdım alttan kaçak kontrolü yap dedim gerek yok dedi,sonra tıpadan damlattı günlerce açık tamirci aradım

Yakında motor yağı için de ömürlüktür değişmez diyecekler.

• fren yağı da şanzıman yağı da aralıklarla değiştirilmeli ne yağlar var simsiyah sludge olmuş sonra parçalar aşınıyor normal yağını koyunca ince geliyor olay bu motora da yağ koyma sonra normal yağını koy ince gelir

• quote:

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

Şu an birçok markanın yetkili servislerinde şanzıman yağı değiştirilmiyor. "Bu araçta şanzıman yağı ömürlük" diyorlar.

BMW servisleri ZF şanzımanlarda, PSA grubu servisleri EAT6-8 şanzımanlarda, Mercedes servisleri 9g-tronic şanzımanlarda yağ değişimi yapmıyorlar. Forumlarda da insanlar bu konuyu tartışıp duruyor.

Benim bu konudaki fikrim şu: Şanzımanda sorun yoksa elletme, yağ falan değiştirtme.

Bende EAT6 şanzımanlı dizel Peugeot var. Şanzımanda sorun olmadıkça yağ değiştirtmeyi düşünmüyorum.

Hocam şanzıman yağı ömürlüktür diyorlar ama araba çmrü de 5 sene 7 sene diyorlar onlar kendi ömrünü söylüyor mutlaka değiştirin bir kaç senede bir yoksa ömürü çabuk biter

• Değişir,değişmelidir de

• Değişir ve sonra kalibrasyon gerektirir.
    Hatta direk makinasi var Sanziman yağı değişen. Sanziman kodunu giriyorsun. Vakumluyor, cikan kadar yeni yağı koyuyor.

MotulEvo makina.

Yağ degisince temiz yagin viskozitesi daha farkli oluyor.
    Kalibrasyon gerekiyor.
    Ustalar kalibrasyon nedir anlamadığı için, kara düzene alısmis usta riske girmiyor. Ben bilmem demez bozulmaya mahkum eder sanzimani hem de daha çok kazanir.
  • Alisilin07 kullanıcısına yanıt

+ sorun hep bujide veya buji kablosundadir

+ pis benzin almissindir. Deponun dibi sana denk gelmistir

bunlari duyarsaniz kacin ordan bak uzaklasin demiyorum kacc kaccc

• TahaKaradeniz kullanıcısına yanıt

Arge yapan elemanlar kitapciga da aynisini yazmis mi?

KAc model sizinki bilmiyorum ama buldugum bir kitapcikta 120 bin diyor. O kadar cok isinip soguyan ve harekete maruz kalan bir parcanin degismemesi imkansiz zaten. Birgun isiklarda kalirsiniz cekici vs ugrasirsiniz sonra :)

https://garage.wiki/hyundai/ix35/first-generation/2010/service-intervals.html

Bu usta kafayı yedi ! Şanzıman Yağı Değişmez Mi ?

Bu arada omur boyu denen sey 10 yil (kanuni parca tedarik suresi) . Kaplumbaga gibi 250 sene degil..

• parker48 kullanıcısına yanıt

yazar kitapciginda..

• zeytinkoy kullanıcısına yanıt

uzun yolda tatile girerken bagaj mola verirsin coluk combalak. Sonra P'den asagi alamayinca dusunursun bu yazdiklarini :]

• quote:

Orijinalden alıntı: Malik the Mafia

Sanayideki ustalarında bunu demelerinin bir sebebi var tecrübelerine göre söylüyorlar fakat bilmedikleri başka konu da var.

Hiç şanzıman/diferansiyel yağı değişmemiş 200.000-300.000KM'de aracın yağını değiştirince çok büyük oranla uğultu veya ötme yaptığı için müşteri de dükkana geri gelip ustaya çemkiriyor siz yağı değiştirmeden önce bir şey yoktu değiştirdiniz içine ne yağı koydunuz vs. diye sonu olmayan tartışmalar başlıyor.

Çok yüksek KM'lere kadar değişmeyen yağ zamanla bünyesine çektiği demir tozları/parçacıkları, muhtelif pislikleri, nem sonucu oluşan suyun yağa karışması ıvırı zıvırı derken zaten çok kalın olan şanzıman yağı iyice kalınlaşıyor ve parçalarda bu yağa alışıyor. Siz aslında orijinal yağını koysanız bile yağ daha ince geleceği için ses vs. yapıyor.

Ustaların hesaplayamadığı kısım tam olarak bu uzun süre yağı değişmemiş araca 75w80 yerine 80w90 koyarsanız yine sorunsuz devam edersiniz veya en başından beri yağın kalınlaşmasına fırsat vermeden düzenli şanzıman yağı değiştirirseniz orijinal yağı koyduğunuzda yine problem olmaz.

Özetle ustalar yukarı da yazdığım toplara girmek istemedikleri için şanzıman yağı değişmez deyip işin içinden çıkıyorlar.

Birde bunların fren hidroliği değişmez diyen tipleri var onları sonra anlatırım.

O zaman 200-300 bine gelmiş arabanın şanzıman yağını değiştirmektense revizyonamı sokmak lazım asqm ? Revizyonda malum şanzımanın içi falan herşeyi sökülüyor e öyle olunca yenilenen parçalarla yeni yağı koymak sıkıntı yapmaz

• masterap M kullanıcısına yanıt

Onlar genelde öngördükleri kullanım süresi için konuşuyorlar.

• ufo U kullanıcısına yanıt

2014 dizel otomatik ix35 servis kitapçığı bu şekilde.
  • TahaKaradeniz kullanıcısına yanıt

benzin de ayni cok enteresan

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.