Şimdi Ara

Bu üniversite nasıl bitecek? :)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu dönem 8 ders aldım. 8'i de fazla kasmayacak dersler ve hepsini birden vermek istiyorum. :)

Komik kısma gelelim.

Toplamda 50 ders ve 150 kredi var. Ben sadece 18'ini verdim. 52 kredi ediyor bu da. Bu kadarını 4.5 senede verebildiğime göre, aynı hızla devam edersem okul, 8 sene uzatma ile 12.5 senede bitecek.

Benim bu durumumdan kurtulmam gerek. Çabalamaya yeni yeni başladım. Hesabımı da iyi yaptım. Bu dönem 8 ders, 23 kredi aldım. Eğer bu dönem işimi iyi yaparsam geriye 24 ders kalıyor. Yaz okulunda da 3 ders aldım diyelim, geriye 21 ders kalıyor. 7'şer 7'şer 3 dönemde biter bu. Yani bu hesapla okul 2.5 sene uzatma ile 6.5 senede bitebilir. Bitirme Tezi'nin falan diğer derslerle beraber verilmesi zor olacağından, onu ve bazı dersleri bir döneme daha sıkıştırabilirim. Yani okul 7 senede bitebilir.

Benim merak ettiğim, benim durumumda olan var mı? Yani ilk seneler doğru düzgün ders vermeyip de, son seneler asılıp, okulunu bitiren?

Durumum bu.

Verdiğim kredi 52, bugüne kadar alınan kredi 91. Ortalama: 1.88. Sadece verdiğim derslerin ortalaması: 3.21. (4 üzerinden)

Not: Bologna diye bir sisteme geçiyoruz, krediler 135'e, ders sayısı 45'e düşüyor. Bazı dersler silinecek yani. Bu dönemi ve yaz okulunu iyi kurtarırsam ortalamamda (Yükselmiş haline göre) çok bir değişme olmaz ama bu dönemi ve yaz okulunu iyi kurtaramazsam, oran değişiminden dolayı ortalamam daha da düşecek. Ah ah, nedir benim bu tembelliğimden çektiğim?

Not 2: Bu dönem ve yaz okulu iyi giderse, bunlarla ile birlikte ortalamam 3.07'ye ve belki de daha da üstüne çıkabilir. Derslerden alabileceğim notları çok kasmadığım zaman bu elde ediliyor ama Bologna'ya geçersek, bu biraz düşecek. Tabii oranlardan dolayı böyle olacak, verilmesi gereken kredilerle beraber 3.5'un üzerinde bir ortalama ile de mezun olabileceğim gibi, benim gözüm o kadar yukarıda değil. 3 üstü bir ortalama bana yeter. :) Bu son 2 notu sadece paylaşma amaçlı koydum. Tabii lafla, hayal kurmakla gemi yürümüyor, icraat gerekli. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7FA67E2CF -- 9 Mart 2014; 23:41:47 >

• Aynı şeyi düşünüyordum bu okul nasıl bitecek ben daha 1. sınıfın 2. dönemindeyim ama ilk dönemden 5 dersin 3ü kaldı bile ders çalışmak istiyorum nerden başlamam gerektiğini bilmiyorum
  • Açıktan okuyorsunuz anladığım kadarıyla doğrumu birde bölüm nedir acaba?
  • o uni bitse bile senden bir yol olmaz bence.birak istersen..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fernando Sucre

Açıktan okuyorsunuz anladığım kadarıyla doğrumu birde bölüm nedir acaba?

Yıldız Teknik Üniversitesi, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği.

Güzel okul, güzel bölüm. Sıralamam çok iyi değildi (9546) ama yine de iyi derece ile girdim bölüme. Okuldan kaynaklı bir durum bu, diğer okullar kadar yüksek puanlı değiller. Yine de Türkiye'deki en iyi 15. üniversite. (Şu linkteki (Tıkla) sıralamaya göre)

Bence bitirirsem güzel olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7FA67E2CF -- 10 Mart 2014; 15:16:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MD.Murat

o uni bitse bile senden bir yol olmaz bence.birak istersen..

Bırakıp da amele mi olayım? Amelelikte asgari ücretten fazlası yok. Asgari ücret benim yiyecek, giyecek gibi en temel ihtiyaçlarımı bile zar zor karşılar. Hatta karşılamadığı dönemler de olur. Ayrıca, okumazsam başka ne yapabilirim ki?

Baba parası yiyerek de devam edemem hani.

Bence toplamda 10 sene de sürse bitirmek en iyisi. Ki belki de o kadar sürmez.

Başlamışken geç de olsa bitirmek gerek. Geç olsun, güç olmasın.

• Bende bilgisayar mühendisliği mezunuyum.
    Okulum 145 krediydi.
    İlk 2 senede 39 kredi vermiştim. ve genel ortalamam 1.90 filandı. Orada bir hesaplama yaptım, normalde 2.0 altınnda olunca okul dönemde 20 kredi veriyordu. 2.0 üstünde ise +3 hak daha tanıyordu. Önümde 4 dönem,2 yaz okulu hakkı ve 106 kredi vardı.
    Sonra bir yaz okulu yaptım 9 kredi aldım 48e çıktım ve ortalamam 2.3 gibi birşey oldu. Böylece +3e hak kazandım.
    Ertesi sene totalde 23+23 46 kredi aldım bunun 40'ını verdim. 88 kredi ve 2.04 ortalama ile 3. yılı bitirdim. Tekrardan yaz okuluna gittim ve 9 kredi verip ortalamamı 2.15e filan çıkardım.
    Son seneye girerken 2.15 oralamam ve okulu bitirmek için önümde 48 kredim vardı.
    İlk dönem 23 kredinin hepsini verdim. 120 krediye çıktım fakat ortalamam 2.03e düştü. Son dönemde 23 kredi hakkım vardı fakat yönetmelik mezuniyet durumundaki son dönem öğrencisine +3 hak daha veriyor. Bu +3ü de kullanıp 25 kredi aldım. Öyle saçma sapan bir programım vardı ki, final haftasında bir gün sabah 9da birinci sınıftan kalan bir dersimin finaline, öğlen 3. sınıf dersinin finaline öğleden sonrada bitirme projesinin savunmasına girdiğimi hatırlıyorum.
    Neyse bu dönemde 1 tane dersten kaldım ve ortalamam 1.99'a düştü.
    O kaldığım ders içinde tek ders sınavına temmuz ayında girdim ve normal bitirmem gereken sürede okulumu 2.02 ile bitirdim.
    Aradan üç yıl geçti ama hala dönem ortalamalarıma kadar çok net hafızamda kaldı.
    Kısaca okulun sistemini, her dönem açılan dersleri vs iyi bilmek lazım. Ders programı oluştururken zorlayan derslerden geçmeye odaklıyken(dd,dc vs) onlara karşılık kolay yüksek not alınacak dersler bularak düşük notları telafi etmek lazım.
    Sonuçta tek challange dersi geçmek değil ortalamayıda kurtarmak lazım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sixers3

Bende bilgisayar mühendisliği mezunuyum.
    Okulum 145 krediydi.
    İlk 2 senede 39 kredi vermiştim. ve genel ortalamam 1.90 filandı. Orada bir hesaplama yaptım, normalde 2.0 altınnda olunca okul dönemde 20 kredi veriyordu. 2.0 üstünde ise +3 hak daha tanıyordu. Önümde 4 dönem,2 yaz okulu hakkı ve 106 kredi vardı.
    Sonra bir yaz okulu yaptım 9 kredi aldım 48e çıktım ve ortalamam 2.3 gibi birşey oldu. Böylece +3e hak kazandım.
    Ertesi sene totalde 23+23 46 kredi aldım bunun 40'ını verdim. 88 kredi ve 2.04 ortalama ile 3. yılı bitirdim. Tekrardan yaz okuluna gittim ve 9 kredi verip ortalamamı 2.15e filan çıkardım.
    Son seneye girerken 2.15 oralamam ve okulu bitirmek için önümde 48 kredim vardı.
    İlk dönem 23 kredinin hepsini verdim. 120 krediye çıktım fakat ortalamam 2.03e düştü. Son dönemde 23 kredi hakkım vardı fakat yönetmelik mezuniyet durumundaki son dönem öğrencisine +3 hak daha veriyor. Bu +3ü de kullanıp 25 kredi aldım. Öyle saçma sapan bir programım vardı ki, final haftasında bir gün sabah 9da birinci sınıftan kalan bir dersimin finaline, öğlen 3. sınıf dersinin finaline öğleden sonrada bitirme projesinin savunmasına girdiğimi hatırlıyorum.
    Neyse bu dönemde 1 tane dersten kaldım ve ortalamam 1.99'a düştü.
    O kaldığım ders içinde tek ders sınavına temmuz ayında girdim ve normal bitirmem gereken sürede okulumu 2.02 ile bitirdim.
    Aradan üç yıl geçti ama hala dönem ortalamalarıma kadar çok net hafızamda kaldı.
    Kısaca okulun sistemini, her dönem açılan dersleri vs iyi bilmek lazım. Ders programı oluştururken zorlayan derslerden geçmeye odaklıyken(dd,dc vs) onlara karşılık kolay yüksek not alınacak dersler bularak düşük notları telafi etmek lazım.
    Sonuçta tek challange dersi geçmek değil ortalamayıda kurtarmak lazım.

Yardımcı olabilecek bu güzel yazınız için teşekkür ederim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.