Şimdi Ara

Bu ülkeye hizmet etmek istemiyorum... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
169
Cevap
5
Favori
20.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
164 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Her nedenle olursa olsun, "bu ülkeye hizmet etmek istemiyorum." sözünü esefle kınıyorum ve buna söze katılanların olmasından da endişe duyuyorum. Sana ve senin gibilere, diğer ülkelerde mutluluklar dilerim. Eksikliğinizi inanın hiç hissetmeyeceğiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben AÖF İşletme okuyorum. Burs değil de öğrenim kredisi alabilir miyim? Ve de pek ihtiyacım yok , esasen yatırım amaçlı almak istiyorum. Birinin hakkına girmiş olur muyum? Öğrenim kredisinde Böyle bir durum yoktur sanırım?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

@abdusauk Hocam münakaşa etmeye değmez. Vergi sisteminin nasıl işlediğini bilmeyen kültürsüz, gerçeklere kulağını tıkayan cahil insanlara ne anlatmaya çalışıyorsun ki? Ülkesine hizmet etmek istemeyeni tembel olarak tanımlayan insan benim okuduğum yeri kazanıp çalışacak ve ileride bu iş temposunu kaldıracak vasıfa bile sahip değilken onunla bu konuşmaları yapmak içi boş olur. Bilmeyen insan çok konuşur hocam. Siz onu kaale almayın ben sizin dediklerinizi çok iyi anlıyorum. Sadece bölümümde yurtdışı için destek olabilecek (yanlış anlaşılmasın bilgi bakımından) birilerini bulmam gerek. Bilgisi olan birisi başlığa yazarsa sevinirim.

@Zodion mesajları kontrol ederseniz ekşiden link attım. Onlara da inanmıyorsanız forumdaşlarımızın yazdığı hatta bir arkadaşın ekran görüntüsünü birebir görebilirsiniz. İnanıp inanmamak size kalmış.

• Kara Komite kullanıcısına yanıt
    tncyrsln kullanıcısına yanıt
    Hocam haklısınız ben zaten kollarını açmışlar demiyorum hatta bir mesajımda da belirttim oldukça zor olduğunu duydum. Fakat işinizde iyi birisi olursanız sizi neden kabul etmesinler. Bu durumda kaybeden şu arkadaş gibi düşünen @tncyrsln ve düşünmeyen halkımız olacaktır. Kendilerini artık kendileri iyileştirecek seviyeye evrilirler ya da belki doktor ithal ederler fakat ithal doktor da size bu kadar ucuz hizmet vermez.

Orijinalden alıntı: Patatos

Hocam haklısınız ben zaten kollarını açmışlar demiyorum hatta bir mesajımda da belirttim oldukça zor olduğunu duydum. Fakat işinizde iyi birisi olursanız sizi neden kabul etmesinler. Bu durumda kaybeden şu arkadaş gibi düşünen @tncyrsln ve düşünmeyen halkımız olacaktır. Kendilerini artık kendileri iyileştirecek seviyeye evrilirler ya da belki doktor ithal ederler fakat ithal doktor da size bu kadar ucuz hizmet vermez.
    Burs alamadığı için bu ülkeye hizmet etmek istemeyen bir doktora bu ülkenin ihtiyacı yok, olmayacakta.
    En ufak zorlukta ve sıkıntıda ülkenden vazgeçtiysen, en zor günlerde neler yapılabileceğini düşünemiyorum.
    Kötü günde altın kafes tercih eden, iyi günde ille de vatanım diyemez.

• quote:

Orijinalden alıntı: Patatos

Hocam 25 yaşını geçmedim. Zaten geçsem harç da çıkıyor diye biliyorum.

@abdusauk Hocam münakaşa etmeye değmez. Vergi sisteminin nasıl işlediğini bilmeyen kültürsüz, gerçeklere kulağını tıkayan cahil insanlara ne anlatmaya çalışıyorsun ki? Ülkesine hizmet etmek istemeyeni tembel olarak tanımlayan insan benim okuduğum yeri kazanıp çalışacak ve ileride bu iş temposunu kaldıracak vasıfa bile sahip değilken onunla bu konuşmaları yapmak içi boş olur. Bilmeyen insan çok konuşur hocam. Siz onu kaale almayın ben sizin dediklerinizi çok iyi anlıyorum. Sadece bölümümde yurtdışı için destek olabilecek (yanlış anlaşılmasın bilgi bakımından) birilerini bulmam gerek. Bilgisi olan birisi başlığa yazarsa sevinirim.

@Zodion mesajları kontrol ederseniz ekşiden link attım. Onlara da inanmıyorsanız forumdaşlarımızın yazdığı hatta bir arkadaşın ekran görüntüsünü birebir görebilirsiniz. İnanıp inanmamak size kalmış.
    Oops benim hatam.Afedersin

• tncyrsln kullanıcısına yanıt
    Olayı sadece burs olarak algılayan at gözlüklerinizi bir kenara çıkarırsanız forumda başka konularda da insanların yazdıklarını görebilirsiniz. Ülkeleri insanlar oluşturur. Ülkeler insanları değil. Bu yazdığım üstüne düşünürseniz belki ne demek istediğimi anlarsınız.

• Yahu işsiz olana gss haracı kesiyorlar işe giriyorsun maaşından haraç kesiyorlar devlet memurları otobüsü beleş kullanıyor ama üreten çalışan işçi parayla biniyor bende bu ülke vatandaşı olarak kendimi görmemeye başladım sanki roma imparatorluğu zamanındaki köleler gibi hissediyorum kendimi çalış çalış çalış 3 kuruş para veriyorlar oda uçuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roman_Gladius -- 17 Kasım 2019; 13:33:44 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gcb1903 kullanıcısına yanıt
    Saçmalamışın hocam, hiç bir medeni ülkede amaç devlete ülkeye hizmet değildir, asıl amaç halka hizmettir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Böyle devleti ben de yönetirim, aklı hayaline sığmayacak vergileri de dayarım on numara olur..

Yaşın 35-40 olunca anlayacaksın..
    Asus Tuf Gaming X570 Plus // Asus Rog Strix Gaming-E WIFI2 // Ryzen 5 5600x // Ryzen 9 5900x // FSP Windale 6 // Noctua NH-D15 Chromax Black // H110i GTX // MSI 3060ti Gaming Z Trio // Gigabyte 2070 Super Gaming 3X // Crucial Ballistix DDR4 3600mhz CL16 64 Gb // WD Black SN850 1TB PCI 4.0 // Samsung 970 Evo Plus // Kingston A2000 512GB // Sabrent Rocket NVMe Heatsink // EVGA G3 750W // High Power PG-750 ATX 3.0 SM // Hp Pavillion 1440p // Kingston HyperX Alloy Elite 2 RGB // Corsair Sabre Pro Mouse // Razer DeathAdder v3 // Asus Theta 7.1 // Razer Blackshark 2.0 // Asus Essence STX II 7.1 // Sound Blaster Z // LG 65NANO866NA // BenQ Zowie XL2746S // Phanteks ENTHOO 719 // Cintiq 16 DTK-1660
  • gcb1903 kullanıcısına yanıt
    "hizmet etmek istediğin ülkelere yaz seni kendi okullarında okutsunlar." Vay anasını arkadaşlar bu kadar kolaymıymış ya? Ulan pasaportun, kimliğin, paran pulun tuvalet kağıdı değerinde. Kalıp savaşanlar kurdu diyor, sonra ne oldu? 1940ta millet şehirlerine metro dizdi, biz daha tarlada dolaşıyoruz, 1960 oldu darbe, 1980 oldu darbe, 2001 oldu kriz, al 2019 sıçıp sıvıyoruz. Bu ülke adam olmaz, 20 yılda bir nesil değişiyor, her nesil ayrı bir bok yiyor, bu din oluyor siyaset oluyor ekonomi oluyor. Şimdiki nesil yine internet ile görüyor doğruyu yanlışı da kim ne uğruna uğraşacak, yıllarını verecek bu toprağa arkadaş?

• Yazdığın şeye hak veriyorum evi ve arabası olup başka birinin üzerinden gösterip çocuklarına burs alabiliyor fakat durumu olmayan insanlara ödemeli kredi çıkıyor devletin bunlar için önlem alamaması ve yetersiz kalmasıda ayrı bir konu.
    Zaten sıkıntı orda hocam, bursu gerçekten ihtiyacı olana değil, kafalarına göre belirledikleri isimlere dağıtıyorlar. Helali hoş olsun sizi yargıladığım yok bu arada yanlış anlamayın, lakin emin olun o bursa sizden daha fazla ihtiyacı olup burs alamamış ve maddi durumu sizden daha kötü insanlar vardı sizin döneminizde de.
    Vatan karnımın doyduğu, kendimi huzurlu ve güvende hissettiğim yerdir; doğduğum yer değil. İsterdim ki doğduğum yerde karnım doysun, huzurlu sıcak bir yuvam, canımın ve malımın bir güvencesi olsun. Fakat doğduğum yer bırak bana bunları sağlamayı, daha benden neyi nasıl daha fazla koparabileceğinin hesabını yapıyor. Buna ek olarak sırf muhalif fikirlerimden ötürü beni gözden çıkarmışsa kendi devletim, ben ona hizmet etmek adına bir tek çivi bile çakmam.
    .
  • kesinlikle kredi almayın.mezun oldum bi borcuma bakim dedim.birde ne göreyim
    17.000tl olan borcum enflasyon farkıyla 29.000 tl olmuş.tüm arkadaşlarım aynı sorundan muzdarip ama kaçarı yok.devlet söke söke alacak bu borcu.
    edevletten kanıt atamıyorum.şu an bakım var gibi birşey diyo.şu hesabın aynısı uygulandı bana.
    devletten yardım alırken çok dikkat edin.fena faiz kitliyorlar.sanki benim maaşım 2014 te 2000 ken şimdi 5000 olmuş gibi hesap yapıyor sistem.bilmiyor ki öyle bir dünya yok.
    hesap şu:Bu ülkeye hizmet etmek istemiyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byns -- 17 Kasım 2019; 22:0:11 >

Absence of evidence is not evidence of absence.
    Elektronik mühendisiyim.zamanında üniversitedeyken internette bulamadığım türkçe mühendislik kitaplarını bulup,arşivimi bir blog açıp yayınlamaya başladım.sitem:
    ieeeturkiye.wordpress.com

• almanca öğrenmeye başlarsan iyi yaparsın, internette doktorların almanyaya nasıl gideceğine dair bilgiler var. bu ülke bir bataklık, cumhuriyetin kuruluşundaki değerlerin hiçbiri kalmadı. sağcısı solcusu hepsi aynı, bu düzen asla değişmez. veya düzen değişir ama düzülen değişmez diyelim
    Hocam benim de ihtiyacım vardı, torpili olmadan burs çıkan yine bir çok ihtiyaci olan arkadaşım oldu. İlla ki daha çok ihtiyaci olan da vardir gözden kaçmıştır veya baska bir sebebi vardir çıkmıyorsa ama burada sadece torpillilere çıkıyor söylentisi tamamen yalan. Biz üniversiteye baslarken de vardi ama çıkmıştı hiç de bir yerde dayım yok.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.