Şimdi Ara

Bu ülkeden gidiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
1
Favori
2.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
75 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha başlığı gördüğünde malum küfrü eden tipler yüzünden.
    Yaya yolunda karşıya geçmeyi bıraktım, kırmızı ışıkta ezilen kadın yüzünden
    Çocuğumun geleceğinin belirsiz olması yüzünden,
    Evleneceğim kadını, ben ölürsem koruyamayacak bir devlet yüzünden
    İnsanların boş programlar izleyip birbirlerinin dedikodusunu yapması yüzünden gidicem bu ülkeden başka çarem kalmadı.
    Yaşlanıncada çalışıcam bunu biliyorum, bu yüzden gene gidiyorum,
    Evladımı bir hiç uğruna şehit edip öldürüp, haberlerde 5 dakka altyazı gibi gösterecek bu ülke yüzünden
    En ufak fikir açıklayan insanların taşlanması yüzünden
    İnançlar söz konusu olunca taş üstünde taş bırakmayan kişilerin, bir kişinin hakkı söz konusu olunca yok olması yüzünden
    Bunu umursayıp kişinin hakkını savunanında terörist ilan edilmesi yüzünden
    En ufak süslü giyinen kıza, bu kesin o... diyip laf atılması yüzünden
    Eğitim veriyoruz eğitimciyiz biz diyen insanların, eğitimden başka herşeyi vermesi yüzünden
    Üniversite kazanmanın zor, kazandıktan sonra iş bulmanın daha zor olması yüzünden
    Bir polisden dayak yesem, hakkımı artık savunamayacağım yüzünden(belkide öldürülsem..)
    Herkesin sanki gerçekten birşey yapıyormuş gibi çalışması, aslında hiç birşey yapmaması yüzünden
    Ülkesini sevdiğini söyleyen insanların icraata gelince bomboş olması yüzünden
    Her ülke ileriye gitmek için birşeyler yaparken, benim ülkemin bunları yapmadığı gibi bunu sorgulamamasıda yüzünden
    Elinde kameralı telefonla saçma şeylerin peşine düşürülmüş gençlik yüzünden
    İslamiyetle gram alakası olmayanların, dini en çok kullananlar olmasından
    En ufak şeyde kavga çıkartabilecek insanların toplum içinde olmasından.
    Esnafların önüne gelen kadına garip garip bakması yüzünden
    Tecavüz edilen küçük yaştaki kızlar yüzünden
    Çocuğu öldüğünde "Gittimi bizim oğlan şimdi" dedirtilen dede yüzünden
    Somadaki katliamın örtbas edilmesi yüzünden gidicem...

Gitmek istemiyorum aslında, insan ülkesinden gitmek nasıl ister? Gitmek zorunda bırakılıyorum ben.
    Yoksa bu ülkede ne hayallerim vardı. Şimdiyse yabancı ülkelerde çalışıcam. Çünkü en azından benden sonrası böyle şanssız bir yerde doğmasınlar.

Bu ülkede kalırsam kesinlikle evlenemeyeceğim bundan eminim. Evlenemediğimden değil, başıma birşey gelirse onlara kimsenin bakamamasından dolayı.

Evlenebilmem için belki daha zengin olmalıydım, belkide daha şanslı bir yerde, ama asıl benim için gereken daha az düşünmekti.

Bu yüzden gidicem hiç bir kurtuluşu yok. Yabancı dilimi geliştiremedim bugüne kadar, çünkü yıllarca inşaatlarda çalıştım. Düz lisede okudum. Olmuyor bu şartlar altında okumak zor. Yabancı dili geliştirdiğim anda gidiyorum. Bir tek askerlik kalacak geriye. Onuda yapıp gidicem. Böylece benden öncekilerede sonrakilerede borcumu ödediğimi düşünüyorum. Hoş gerçi alacaklarım daha fazla çıkar ülkedende neyse.

Keşke gitmek zorunda olmasam ama olmayacak bu ülkede. Zamanında belki düzelir diye umudum vardı, ama bu baştaki parti sağolsun, ve taraftarları, artık hiç bir umudum yok. Bu ülkenin adam olması için, iç savaş çıkması gerekir. Ve kaybeden kim olur? Kesinlikle azınlık. Bende azınlığım madem gidiyorum yapacak bir şey yok. Sarıklı çocuklarım olmasından iyidir. ISIS elemanlarına benzeyen torunlarım olmasından iyidir.

Edit:ManEssence -- 9 Kasım 2015; 1:21:40
    quote:

Orijinalden alıntı: Kilise İmamı

O kadar uzun yazmaya gerek yok istemeyen gider
    Biz bize yeteriz

Uzun diye birşey yoktur. Kendimce olması gereken detayları girmeye çalıştım, fakat o kadar çoklarki, yüksek ihtimal bu yazı cok az kalır.

Gitmek isteyen gider biz bize yeteriz diyebiliyorsan çok iyidir. Tam doğman gereken yerde doğmuşsundur. Sadece saydıklarım bana ters şeyler, yoksa emin ol daha kötüye gidecek, ve o daha kötüyüde benimseyecekler çıkacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrKavinsky -- 9 Kasım 2015; 1:23:47 >

• Aynen kardeşim ülke moka doğru gidiyor. 2024te daha da kötü olacak gelişmemiş asya ülkelerine döneceğiz.

Beni de götür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Survivalist -- 20 Mart 2015; 22:59:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasil gideceksin merak ettim

• bu ülkede bir insanı bir insan alkışlar ve arkasından bütün insanlar alkışlar böyle gidiyor.birine borç vermessin vay böyle olduk verince adamın dibisin ben böyle ülkede yaşayamam zaten herkes için olmasada seviyesi düşük sürekli cinsellik konuşulan bir ülkede yaşayamam

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Malum kufuru ediyorum. Gidebilirsin. Kimseyi zorla tutmuyoruz. Senin gibi ileriyo goren insanlar diger ulkelerde daha faydali olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • başka ülkelerde hükümet ve baştakiler halkın refahı ve bolluk içinde yaşaması için uğraşırken, bizim ülkede hükümettekiler baştakiler sadece kendilerini düşünüyor. asgari maaş 900 lira iken bu maaşla aile geçirebilen insanlar var. yazık ne diyim. varlık içinde yokluk çekiyoruz onlarda sefasını sürüyolar...

• quote:

Orijinalden alıntı: Sokaliptüs

Nasil gideceksin merak ettim

Henüz hesaplamadım, Yüksek ihtimalle okulumu bitirip bir kaç arkadaşla iletişim kurucam. Çokta kasacağını sanmıyorum.
  • Darısı benim başıma.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • şaka bi yana okurken duygulandım nedense
  • Bizim ulkemizin insanlarının en büyük sorunu da iğneyi kendine batıramamalarıdır. Hepimiz eleştiriyoruz ama aslında o maddelerin içinde bizde varız sende varsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: R-John

başka ülkelerde hükümet ve baştakiler halkın refahı ve bolluk içinde yaşaması için uğraşırken, bizim ülkede hükümettekiler baştakiler sadece kendilerini düşünüyor. asgari maaş 900 lira iken bu maaşla aile geçirebilen insanlar var. yazık ne diyim. varlık içinde yokluk çekiyoruz onlarda sefasını sürüyolar...

asgari maaşın 2 çocuklu bir aileyi geçindirebilmesi üstüne de bi 300-400 lira artması lazım
    900 lira kira parası zaten bu adam eşi çalışmıyorken çocukları okuyorken nasıl ev araba alıcak ? 3-5 kişil bir ailenin sığacağı evin en kötü fiyatı 600-700 lira zaten
  • O kadar uzun yazmaya gerek yok istemeyen gider
    Biz bize yeteriz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kilise İmamı

O kadar uzun yazmaya gerek yok istemeyen gider
    Biz bize yeteriz

Uzun diye birşey yoktur. Kendimce olması gereken detayları girmeye çalıştım, fakat o kadar çoklarki, yüksek ihtimal bu yazı cok az kalır.

Gitmek isteyen gider biz bize yeteriz diyebiliyorsan çok iyidir. Tam doğman gereken yerde doğmuşsundur. Sadece saydıklarım bana ters şeyler, yoksa emin ol daha kötüye gidecek, ve o daha kötüyüde benimseyecekler çıkacaktır.
  • dileyen gider dileyen mücadele etmek için kalır seçim sizin
  • Üniversteyi bitirir bitirmez UK.(nokta)pasaport hazır.ingilizce yeteri kadar var.

• Tüm gençler gitsin. Ülkeyi dedeleriniz, nineleriniz kurtaracak.
  • Nasil gideceksin söyle bizde almayalım o modelden

• Bende lise 3.sınıf bilişim öğrencisiyim okusam mı,okumasam mı diye düşünüyorum.Çünki Üniversiteler artık PKK militanlarıyla dolmuş,örgütlenmiş adamlar.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.