Şimdi Ara

Bu ülkede yaşamak çok zor!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
1
Favori
949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herşeyin en pahalısını biz kullanıyoruz. Çek Cumhuriyeti gibi petrol üretemeyen bir ülkede benzin fiyatı 1 liradan 2 liraya çıkınca halk sokağa döküldü, burada yakında 10 lira olacak benzinin litresi kimsenin sesi çıkmıyor. Dünya da iPhone'u en pahalı satan 2. ülkeyiz. Amerika'da 500 dolarlık konsol burada 2000 TL. Amerikada oyunlar en fazla 60 dolar biz burada PS4 oyununu 200 TLye bulunca şükrediyoruz. Daha 16 yaşındayım önümde koca bir ömür var aile hayatı için ama aylık 800 TL alan bir baba nasıl çocuklarına yetebilecek bu kadar pahalı bir ülkede? Sözde bizim vekillerimiz olan milletvekilleri 20.000 TL para alırken vekili oldukları millet 800 TL para alırken pişkin pişkin "biz bile et yiyemiyoruz bu maaşa" diyip yataklarına rahat başlarını koyabiliyorlar mı? Hükümetteki adamın 200 Milyar Dolar parası olduğu açıklandığında doğuda bir aile cam yaptıracak para bulamadığı için bebekleri donarak öldü. Kim verecek o günahsız çocuğun hesabını? Sonra gelelim ortadoğuya. Türkmenler katledilirken sesi çıkmayan bir hükümet ortadoğunun lideriyiz diyor. Bu kadar saçma bir olay olabilir mi? Daha dün 20 Türkmen katledildi. Yandaş medya neredeydi? Sesini çıkaran insanlar hapishanelerde çürüyor. Sözde demokrasi var bu ülkede. Sırf tazminat ödememek için Soma'da canlarını kaybeden insanlara oynadıkları oyunları neredeyse kimse bilmiyor. Kim ne derse desin bu ülkede bu şartarda refah içinde yaşayan insanların olduğuna inanmıyorum. Türk olduğum için her zaman gurur duymuşumdur ve duyacağımdır her ne kadar Türklüğü ve Atatürk'ü unutturmaya çalışsalarda.

• Özet ayfon almaya parası yetmemiş

Diğerlerine katılıyorum bunun nedeni cumhuriyet kurulduktan sonra halkı yerli mala teşvik etmek için yapılan gümrük vergileri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lykke.. -- 29 Temmuz 2014; 17:08:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam haklı bize soylenecek bise birakmadi imkanım olsa şöyle norvec isvec isvicre tarzı ulkelere gider orada yasardim ama para var dil bilmiyorum bakalim nolacak sonumuz

• Bu durumu degistirecek guc milette. Ama kimse bu gucun farkinda degil. Egitim de onemli tabi. Cahil bi milletin gozunu boyamak cok kolaydir.

• Milletin vergisiyle yol,baraj,havaalanı yaptık diye reklam yapan,bu yapılanlarıda bir şey sananlardan ne bekliyorsun ki.Devletin asli görevidir bu işler ama maalesef ki lütuf sanıyorlar işte yapacak bir şey yok.Memleket zaten geri kalmış,millet kendi sonunu hazırlıyor. 222 yıl öncesine geri dönmeyi düşünenler var, bu 222 yıl öncesi hangi döneme ait yazmama gerek yok sanırım.

Güneydoğu'nun bir ilçesinde, bir bakkala girmiştim kış vakti; bütün elektrikli aletler çalışıyordu, nedense elektrik saatine bakma ihtiyacı duydum, fırıldak gibi dönmesi gereken saat hiç ama hiç dönmüyordu.Gece trafolar patlardı nasılsa bedava diye yüklenirdi oranın bazı kişileri.Onların parasınıda çantada keklikler öder nasılsa, koca devlet(!) korkar o kişilerden her nedense.

Ülkenin yarısına yakını halinden memnun şu an yapacak bir şey yok,vergilerle gelişmeye devam..Her iş baştan savma,yarım yamalak yapılan işlerin, işi bilmeyenlerin iş yaptığı bir ülke, profesyoneller hariç.

Biz ülkemizi seviyoruz ama devlet(!) bizi sevmiyor.

• üni bitince bende yurtdışı düşünüyorum
  • senin gibi önü açik,akilli, düşunebilen , koyun olmayan bireyleri gorunce cidden diyorum bu ulkede hala bir umut var.Senin gibi dusunen o kadar çok ki .Ancak bunu degistirecek millettir.Ama olmazsa kutu kutu paralari savunacak adamlarla ve onun sectigi kisilerle bu ulkede yasayacagiz.Her zaman Atatürkçuyuz,kimse bunu unutmasin.Ayrica yazindan dolayi tebrik ediyorum seni

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İnsanlar çok zor
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu ülkede yaşayabilmek bir sanattır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafaoztekin07

Herşeyin en pahalısını biz kullanıyoruz. Çek Cumhuriyeti gibi petrol üretemeyen bir ülkede benzin fiyatı 1 liradan 2 liraya çıkınca halk sokağa döküldü, burada yakında 10 lira olacak benzinin litresi kimsenin sesi çıkmıyor. Dünya da iPhone'u en pahalı satan 2. ülkeyiz. Amerika'da 500 dolarlık konsol burada 2000 TL. Amerikada oyunlar en fazla 60 dolar biz burada PS4 oyununu 200 TLye bulunca şükrediyoruz. Daha 16 yaşındayım önümde koca bir ömür var aile hayatı için ama aylık 800 TL alan bir baba nasıl çocuklarına yetebilecek bu kadar pahalı bir ülkede? Sözde bizim vekillerimiz olan milletvekilleri 20.000 TL para alırken vekili oldukları millet 800 TL para alırken pişkin pişkin "biz bile et yiyemiyoruz bu maaşa" diyip yataklarına rahat başlarını koyabiliyorlar mı? Hükümetteki adamın 200 Milyar Dolar parası olduğu açıklandığında doğuda bir aile cam yaptıracak para bulamadığı için bebekleri donarak öldü. Kim verecek o günahsız çocuğun hesabını? Sonra gelelim ortadoğuya. Türkmenler katledilirken sesi çıkmayan bir hükümet ortadoğunun lideriyiz diyor. Bu kadar saçma bir olay olabilir mi? Daha dün 20 Türkmen katledildi. Yandaş medya neredeydi? Sesini çıkaran insanlar hapishanelerde çürüyor. Sözde demokrasi var bu ülkede. Sırf tazminat ödememek için Soma'da canlarını kaybeden insanlara oynadıkları oyunları neredeyse kimse bilmiyor. Kim ne derse desin bu ülkede bu şartarda refah içinde yaşayan insanların olduğuna inanmıyorum. Türk olduğum için her zaman gurur duymuşumdur ve duyacağımdır her ne kadar Türklüğü ve Atatürk'ü unutturmaya çalışsalarda.

TR'de 200.000.000.000 $'a sahip birisi olduğunu söylemen ve milletvekili (!) maaşının 20 bin olduğunu söylemen inandırıcılık namına bir şey bırakmıyor

• Zorluklara gögüs eğemiyorsan git bu ülkeden kardeşim zorla tutan yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Schneizel

Zorluklara gögüs eğemiyorsan git bu ülkeden kardeşim zorla tutan yok.

Kalacak yer ayarla, vize islerini hallet. Tipis tipis gidelim. Yok halledemeyeceksen kapa ceneni

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim ben de 18 yaşındayım.Katılıyorum dediklerine fakat yeni nesil, (yine ne kadar arapsevici, yobaz, türk düşmanı, atatürk düşmanı, bilim sanat halk düşmanı vb. olsa da) umut veriyor.Amaçlarına ulaşamayacaklar.
  • Ne kadar aklımda bir fikir olsa da bu konulara hak veriyorum. Objektif bakabiliyorum. Asıl merak ettiğim şey ise bu sorunlar nasıl çözülür? Biz ne zaman rahat ederiz? Ne yapılması lazım ki ucuz ve rahat bi yaşam sürebilelim? Bana şu başa geçerse herşey olur filan demeyin. Bence bu muhalefetten pek de bişey olmaz. Görüşünü daha iyi savunan birisi gerekli bence muhalefet adına konuşmak gerekirse. Ama ne olur ne ne zaman olur ülkemiz adına geleceği göremiyorum.

• İnşallah ülkede dönen zulmün farkına varıp tepkisiz kalmayanlar ve bunun altında can çekişen mazlumlar kurtulur... Diğerleri mi? Onlar da burada kalıp milliyetçilik ve şükürcülük mastürbasyonu yaparak zevklenmeye devam edeceklerdir, gerek yok onlara zulümleri anlatmaya "beterin de beteri vardır" çünkü onlara göre...
  • quote:

Orijinalden alıntı: B3htin

quote:

Kalacak yer ayarla, vize islerini hallet. Tipis tipis gidelim. Yok halledemeyeceksen kapa ceneni

KAFANI ÇALIŞTIR GİT. HERŞEYİ HAZIR BEKLEME. ONDAN BU ÜLKE BU HALDE. DEVLETTEN BEKLEMEK YERİNE KENDİ KADERİNİZ İÇİN MÜCADELE ETSENİZ BU HALDE OLMAZDI.
  • quote:

İyide güzel kardeşim daha refah içinde ve rahat yaşamak varken neden zorluklara göğüs germek için çabalayalım.Zorluklarla boğuşmak için mi geldik bu dünyaya ? Bizi neden bu zorluklara mecbur bırakıyorlar ?
  • quote:

quote:

quote:

KAFANI ÇALIŞTIR GİT. HERŞEYİ HAZIR BEKLEME. ONDAN BU ÜLKE BU HALDE. DEVLETTEN BEKLEMEK YERİNE KENDİ KADERİNİZ İÇİN MÜCADELE ETSENİZ BU HALDE OLMAZDI.

Benim hayatimin yarisi yurtdisinda geciyor zaten. Kimse senin keyfin istiyor diye gidecek degil. Kalacaklarsa da kole olmak zorunda degil. Senin kafanin basmadigi bu. O kadar g........ ki bu aradaki ufacik noktayi goremiyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Heart Rebellion -- 30 Temmuz 2014; 2:47:28 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: triptister

senin gibi önü açik,akilli, düşunebilen , koyun olmayan bireyleri gorunce cidden diyorum bu ulkede hala bir umut var.Senin gibi dusunen o kadar çok ki .Ancak bunu degistirecek millettir.Ama olmazsa kutu kutu paralari savunacak adamlarla ve onun sectigi kisilerle bu ulkede yasayacagiz.Her zaman Atatürkçuyuz,kimse bunu unutmasin.Ayrica yazindan dolayi tebrik ediyorum seni

Ataturku sever sayarim ancak siyasi ideoloji olarak kemalist ya da Atatürkçü degilim ama dediklerinin altına bu farkla imzami atarim, ve bakiyorum hala bazilari bunlar gozonundeyken ülkeyi bunlara birakip kaçma derdinde, Atatürk de bizim atamiz ve memleket ateşler içindeyken küllerinden yeni bir devlet dogurttu, ve hala bazikari isin kolayina kaciyor kalip mücadele etmek varken, tespitlere katiliyorum ve bunlarla mücadele etmek lazim, bizden nolur ki demeyin, kimse tek basina kullerden devlet doğurmaya da muktedir değildir ama en azından bilinç halka doğru bilinç asilayabiliriz, biz varken olmasa da bizden sonra yeni nesle temiz bir gelecek birakabiliriz

• quote:

quote:

quote:

Koyun bloklanması tamamlandı.

• Benzinin pahalı olmasını geçtim, verginin vergisini vermemizi geçtim, herşeyin fiyatının yüksek olmasını geçtim de şu yatarak asgari ücretin 25 katı maaş alıp 2 senede emekli olanlar cidden çok zoruma gidiyor.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.