Şimdi Ara

Bu Ülkede Subay Maaşları Neden Bu Halde? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
1
Favori
13.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: KhaZiggs

quote:

Orijinalden alıntı: by-ko

quote:

Sözleşmeli erler doğuda 4000 alıyorsa subayların 6000 (rütbesine göre değişir) aldığını varsayalım.

6000 lira maaş alıyosun, kira parası yok, fatura parası yok, yiyecek masrafları yok. Sigara içiyosan bi sigara paran bir de arada bir çarşı alış-verişin

6*12 = 72 .000 + Görev başına primin
    Giderek artan maaşın
    Yıpranma payı, tazminat, yüksek emekli maaşı, vergide indirim
    Bence şu aralar en önemli şey Silah Taşıma Ruhsatı
    Sağlam bir popoya da sahip oluyosun

Bu liste böyle uzar gider. Yapabilene çok güzel meslektir. Ama gerçekten yapabilene, sömürülmeye çalışılan mesleklerin halini görüyoruz.
    Adalet ve vicdanı olmayanlar para ve itibar için hukukçu
    Ne ailesinin yaşadığı bu topraklara saygısı ne de millet sevgisi olmayanlar vekilimiz
    Allah korkusu olmayanlar din adamlarımız
    Rüşvetçi polislerimiz
    .
    .
    Biz de her şeye rağmen gülümsüyoruz

Askerin sadece adını duydunuz sanırım...

6000 maaşı anca albayken falan alırsın. O da bir sürü makam tazminatı, temsil tazminatı vs sayesinde.

Ev beleş değil lojman. Ve ne gariptir ki askeri lojmanlar daha pahalı olur. Benim ev arkadaşımın ailesi kara yollarında çalışıyordu ve kiraları 100 lira idi. Aynı dönemde askeri lojman kiraları 250 lira idi. Ayrıca tsk yarı özerk bir kurumdur ve diğer devlet kurumlarıyla kıyaslayınca gerçekten çok tutumludur. Misal diğer devlet lojmanlarında her şey devlete yüklenirken askeri lojmanlarda lojman yönetim parası kesilir ve bu para ile lojmanın bakımları yaptırılır. Bu para ise neredeyse lojman kirası kadar vardır. Ki askeri lojmanların daha pahalı olmasının nedeni de hakkaniyetli olmalarıdır. Lojman kirası daire büyüklüğüne göre belirlenir ve gerçek ölçü üzerinden ücretlendirilir. Diğer kurumlarda ise dubleks lojmanlar bile en düşük metrekare ile kaydedilir. Ve kimse de sorgulamaz bunu.

Yemek ücretsiz değildir. Operasyonda değilsen yada evine ulaşma imkanı olmayan bir birlikte görev yapmıyorsan asker karavanasından yiyemezsin.

Görev başına prim diye bir şey de yok. Yani istersen bir yıl operasyonda kal ekstran yok. Yalnızca malzeme ele geçirirsen ödül var. Cinsine göre değişen ödül miktarlarıyla silah, mühimmat, patlayıcı yada uyuşturucu madde vs ele geçirirsen cüzi ödül veriyorlar. Ki tonlarca uyuşturucu falan yakalamazsan pek bir esprisi yok. Çünkü ödül tüm time dağılıyor ve kelle koltuktaki operasyonlara kıyasla çok komik.

Şuanki durumda para için yapılabilecek meslek kesinlikle değil. Ancak vatan aşkıyla yapılır.

Ya Allah aşkına şu forumda bir şey bilmeyenler biliyormuş gibi konuşmasın

Bence de

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ne boş bir konu arkadaş.

Haddinden fazla alıyorlar birde emekli ikramiyeleri var hayvan gibi . Bi halt bilmeden böyle konu açıyorsunuz.

Yüzde 90 ı gün boyu çalışmıyor bile , ne iş yaptığını biliyor musunuz? Doğuda olanları ayrı tutuyorum.

Ha nerden biliyorsun derseniz , babamın işyerine birkaç kez gitmişliğim var. Ortamı biliyoruz , çoğu kantinde vs boş boş oturup tv izleyip çay felan içiyor. Babam elektronik bölümünde , telsiz tamiri vs yapıyordu.

Subay ortalama 5-6k alıyorsa diğer mesleklere kıyaslarsak haketmiyor kardeşim. Babamın kendi diyor , teftiş yok bir şey yok. Kimse çalışmıyor bile. Öyle oturup gidiyorlar.

Bu ülkede adam akıllı çalışan bir tek memur grubu var , onlarda sağlık sektöründekiler. Afedersiniz bütün gün duraksamadan çalışıyorlar.Bkz: Hemşirelere felan üzülüyorum bazen , birde emekli olduklarında 50k anca ikramiye alıyorlar. Her türlü pis işi yapıyorlar aylık 3-3.5k anca alıyorlar. Cerrahları vs saymıyorum. Kimisi pratisyenden az alıyor. Sağlık sektörü genel olarak rezil bi durumda.

Ha genel itibarı ile bütün mesleklerin maaş dağılımı abüsrd , kısacası subaylar ve öğretmenler bu işten en son yakınması gereken kişiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-14D640FEB -- 4 Ağustos 2017; 9:31:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Emr_Oztrk

hocam 7-8 bin derken?
    ben öyle bir subay görmedim
    ha gördüklerimi de geçen sene içeri attılar
    edit:7-8 bin almaları biraz zor BRÜT maaşları 6.000 i zorluyor tabi o da albaylar için
    para için yapacaksanız ve sonrasında evlenecekseniz hiç askerliğe girişmeyin
    hem kendiniz hem aileniz sürünür olacağım derseniz vatanseverlik için yaparsınız askerliğin doğru dürüst bir getirisi yok ha emekli olunca OYAK tan para alırsınız ama yaşlandıktan sonra para neye yarar ki?

30.yılındaki bir albayın maaşı kaçtır?

30.yılındaki bir subayın 6bin alması imkansız daha fazla alır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • by-ko kullanıcısına yanıt
    benim abim askerliğini asteğmen olarak yaptı son 1 ay da teğmen olmuştu. asteğmen iken 3400 alıyordu, teğmen olunca da 3700 yapmışlardı. yer: elazığ

şimdi asteğmen teğmen bunu alıyosa albayı var hesap et

edit: söylediğine göre bulunduğu yerdeki bir yarbay 5500 civarı alıyormuş. albay kesin 6000+

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yusuf1653 -- 4 Ağustos 2017; 12:40:29 >
  • IslakBanyoTerliği kullanıcısına yanıt
    Benim babam emekli astsubay gayet iyi biliyorum aldiklari maaslari emekli ikramiyesini oyak muhabbettini

• Üsteğmen bir jet pilotu 6-7 hatta 8 bin tl alabiliyor.
  • quote:

Sözleşmeli erler doğuda 4000 alıyorsa subayların 6000 (rütbesine göre değişir) aldığını varsayalım.

6000 lira maaş alıyosun, kira parası yok, fatura parası yok, yiyecek masrafları yok. Sigara içiyosan bi sigara paran bir de arada bir çarşı alış-verişin

Giderek artan maaşın

Bu liste böyle uzar gider. Yapabilene çok güzel meslektir. Ama gerçekten yapabilene, sömürülmeye çalışılan mesleklerin halini görüyoruz.
    Ne ailesinin yaşadığı bu topraklara saygısı ne de millet sevgisi olmayanlar vekilimiz
    Rüşvetçi polislerimiz
    .
    .

Kira da fatura da yiyecek prası da var. Lojmanları ücretsiz sanıyorsanız yanılıorsunuz, evet kötü bir yerde 200 liraya kadar düşer lojman kirası ortalamaya bakacak olursak 1000 lira cvarıdır, hatta bazı yerlerde lüks sayıldığı için 1200 lira lojman kirası veren de vardır.

Fatura olarak siz ve biz ne kadar ödüyorsak o kadar fatura geliyor, elektrik, telefon, su vs.

Yiyecek de bedava değildir, yedikleri her yemeğin ücreti ödenir.

6bin lira dediğiniz öyle yüksek de bir para değil(aldıkları eğitim, yaptıkları işin zorluğu, sorumluluk ve risk de işin içine girince) bir kaç ay eğitimli sözleşmeli erle bir tutulamaz. Ere bir şey olursa diğer erlere pek br şey olmaz,erin birine birşey olursa en yüksek rütbeye kadar hepsi ceza alır.

Biri de demiş emekli olunca 500bin alıyorlar :) Ben daha o kadar alanı duymadım ki bunu alabilmek için maaşlarından emekli sandığı dışında OYAK gibi bir kuruma para kesiliyor. İyi de yapılıyor, yoksa emekli sandığının verdiğiyle zaten bu iş yapılmaz.

Ama konu yine(sizi tenzih ederek söylüyorum) çalışıp subay olamayacakların, çalışsa bile eli ayağı pis işlerde olduğu için kabul edilmeyenlerin, eli yüzü temiz ve çalışkan olsa bile yeteneksizlik abidesi oldukları için kabul edilmeyenlerin ve belki de subaylığa kabul edildikten sonra gerek disiplnsizlik gerekse de işlediği yüz kızartıcı ve belki de daha ağır suçlar nedeniyle görev atılmış olabileceklerin mesajlarıyla dolmuş ki ülkesinni ordusunu aşağıa çekmeye çalıştıkları atıkları her mesajdan belli...

Bu taz konuların hepsine yazdığım gibi ki bence subaylar-öğretmenler-hekimler hakettikleri kazancın yüzde babında en azını kazanan kesim olduğunu düşünüyorum çalışıp-çabalayıp kazancını haketmek yerine ve hakettiklerini istemek yerine başkalarının kat kat fazlasıyla hakettikleri kazancını da kendi bataklığına düşürmeye çalışanlarla dolmuş... Bu ülkede asgari ücretliye 500 lira bile fazla olduğunu düşünmeye başladım, nasıl olsa çalışmak-üretmek ve hakkettiklerini istemek yerine bu tarz konularda ülkemizi aşağıya çekemk için bol bol "ooo çok kazanıyo" mesajları atanlara günde 2 litre su ve kuru ekmek verip kamplarda toplu halde ranzalarda yatmalarını sağlamayız ki ülkeye değer kazandıran öğretmenimiz-hekimimiz-subayımız-tarımcımız-hayvancımız-üreticimiz hakeetikelrini alıp ülkenin gelişmesine daha çok katkı sağlasın...

• perSNN kullanıcısına yanıt
    Ne saçmalıyorsun sen ya?

Lojman 1200 müş.

Yav hehe rezidans lojman varda bizim haberimiz yok herhalde.

Amcam astsubay kaldığı lojman şehrin merkezinde 70 metrekareydi. 90 tlydi kirası. Binada eski değildi.

Maaşıda 5bin 6bin arası. Astsubay 5bin alıyor albay 6 bin mi alıcak güldürmeyin adamı. Albaylar çocuklarını özel okullarda okutuyorlar. 6bin maaşla özel okula gönderebilir mi çocuğunu?

30 yıl çalışmış birisi oyakla ve emekliyle 500bin çok çok rahat alır helede subaysa. 15 yıl çalışıp çıkarsan alamazsın tabii hiçbirşey.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nereye az kazanıyorlar? Bu ülkede acınacak olan özel sektörde işçi olarak çalışan asgari ücretlilerdir. Bunların dışında da kazanamayan yoktur benim için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 07kubi07

Ne saçmalıyorsun sen ya?

Lojman 1200 müş.

Yav hehe rezidans lojman varda bizim haberimiz yok herhalde.

Amcam astsubay kaldığı lojman şehrin merkezinde 70 metrekareydi. 90 tlydi kirası. Binada eski değildi.

Maaşıda 5bin 6bin arası. Astsubay 5bin alıyor albay 6 bin mi alıcak güldürmeyin adamı. Albaylar çocuklarını özel okullarda okutuyorlar. 6bin maaşla özel okula gönderebilir mi çocuğunu?

30 yıl çalışmış birisi oyakla ve emekliyle 500bin çok çok rahat alır helede subaysa. 15 yıl çalışıp çıkarsan alamazsın tabii hiçbirşey.

Hesaplayabilirsiniz;

MADDE 3 – (1) Yurt içinde bulunan konutlardan aylık her bir metrekare için;
    a) Kerpiç, ahşap, bağdadi ve benzeri konutlarda 1,82 TL/m²,
    b) Kalorifersiz konutlarda 2,84 TL/m²,
    c) Kaloriferli konutlarda 3,73 TL/m²,
    kira bedeli alınır.
    Kira bedeline yapılacak ilaveler
    MADDE 4 – (1) 3 üncü maddede belirlenen kira bedellerine ek olarak, aylık her bir metrekare için kaloriferci, kapıcı ya da her ikisinin de kurum ve kuruluşlarca karşılandığı konutlardan 0,44 TL/m² ilave kira bedeli alınır.
    (2) Elektrik ve su bedellerinin kurum ve kuruluşlarca yapılan gerçek giderler dikkate alınarak kullanıcılarından tahsil edilmesi esastır. Bununla birlikte, sayaçların ayrılmasının mümkün olmaması nedeniyle elektrik, su ya da her ikisinin hizmet binası veya fabrika tesislerinden karşılandığı konutlardan 3 üncü maddede belirlenen kira bedellerine ek olarak, aylık her bir metrekare için;
    a) Elektrik sayacının ayrılmasının mümkün olmaması halinde 0,83 TL/m²,
    b) Su sayacının ayrılmasının mümkün olmaması halinde 0,72 TL/m²,
    c) Elektrik ve su sayacının her ikisinin de ayrılmasının mümkün olmaması halinde 1,54 TL/m²,
    ç) Konutlarda kullanılan su, şehir şebekesi dışında kuyu, artezyen, kaynak suyu ve benzeri su kaynaklarından karşılanıyor olması halinde 0,39 TL/m²,
    ilave kira bedeli alınır.
    Yakıtı kurum ve kuruluşlar tarafından tedarik edilen konutlar
    MADDE 5 – (1) 2946 sayılı Kamu Konutları Kanunu ile Kamu Konutları Yönetmeliği kapsamındaki kurum ve kuruluşların yurt içindeki kaloriferli konutlarından yakıtı kurum ve kuruluş tarafından tedarik edilenlerde oturanlardan ısı pay ölçer veya kalorimetre cihazı montajı yapılmamış konutlarda, her bir metrekare için 1,49 TL/m² yakıt bedeli tahsil edilir.
    (2) Isı pay ölçer veya kalorimetre cihazı montajı yapılmış konutlarda; birinci fıkradaki yakıt bedelinin üç katını geçmemek kaydıyla, bağımsız bölümün tüketimi oranında hesaplanan yakıt bedeli konutta oturanlardan tahsil edilir. Ancak kurum ve kuruluşlar, yakıt maliyetlerini dikkate alarak gerekli gördükleri takdirde bu bedelin üzerinde yakıt bedeli tahsil edebilir.
    (3) Yakıtı kurum ve kuruluşlarca tedarik edilen konutlarda, ortak kullanım alanlarındaki aydınlatma, elektrik, su, gaz, otomat ve benzeri giderlerin zorunlu nedenlerle kurum ve kuruluşlarca karşılanıyor olması halinde, bu giderler karşılığında kira ve yakıt bedellerine ek olarak her bir metrekare başına 0,17 TL/m² tahsil edilir.

Örneğin üniversiteye bitirip uzun dönem asteğmen olmak için müracaat eden ve bir sene boyunca asteğmen olarak görev yapan personeller 3 bin 800 lira civarı maaş alabilmektedir. Asteğmen rütbesinin bir üstü olan teğmen rütbesinden itibaren maaşlar 4 bin lira üzerine çıkmaktadır. Bu rakamı üsteğmen 4 bin 300 yüzbaşı 4 bin 500 binbaşı 4 bin 700, yarbay 5 bin 600, albay 6 bin 400 lira olarak takip etmektedir.

Bunlar da bürüt maaşlardır, ele geçen daha az olur.

Genel olarak bakıldığında subayların 4 bin lira ile 6 bin 500 liraya kadar maaş alabildiği görülmektedir. Albay'dan daha üstün rütbeler daha yüksek maaşlar almaktadır.

Çok da yüksek bir para değil ki kat kat fazlasını hakediyorlar, bence emekli subaya bundan çok daha fazlasını vermeleri gerekir.

Ancak genel ortalamaya bakıldığında astsubay maaşlarının 3 bin 500 lira ile 4 bin 800 lira arasında olduğu görülmektedir.

Bu da bürüt maaşlar, ele geçen daha az.

Bir de ne saçmalıyorsun demişsiniz ama ben size cevap vermemiştim, neden üstünüze alındınız?

Bir de OYAK dediğiniz yasal bir kurum ve o paraları alabilmeleri için maaşlarından kesinti oluyor, yani yukarıda ki bürüt rakamlardan(ki çok daha fazlasını hakediyorlar) geriye kalan net rakamdan da belli bir miktar kesiliyor OYAK için ve OYAK bunu değerlendirip emekli olunca KAR PAYI veriyor. Bunun neyini insanlar çekemez, anlamıyorum. Demek ki emekli sandığı doğru düzgün bir para vermiyor ki OYAK'a ihtiyaçları var ve gayet de düzgün işliyor. O kadar kıskanacağınıza ya siz de çalışıp subay olun ya da kendi mesleğinizde OYAK benzeri bir kurum kurun da görelim.

Ama dediğim gibi varsa yoksa hakkettiğinden çok daha azını alan öğretmen-subay-hekim-tarımcı-hayvancı-işçi-memur-taksici-dişçi-ev hanımı-kasap vs. vs hep onları aşağı çekmeye çabalayarak ülkeye zarar vermeye çalışıyor insanlar... Sizin hakettiğinizi alamamanız demek bunların da daha az kazanması gerektiği anlamını taşımaz. Siz de hakedecek kadar çalışın, çalışıyorsanız da hakettiğinizi isteyin ki ülke kalkınsın.

Ya bu adamlar milyon dolarlara ev satan bir müteaahit olsa, sizi kazıklamaya çalışan bir adam olsa, birsiyasetçi olsa bu kadar çok mesaj yazmazsınız... Varsa yoksa alnının teriyle çalışanı aşağı çekin... Sizi bu adamlar koruyor, bu adamlar evde alamadığınız eğitimi veriyor, bu adamlar tedavi ediyor; inşaat şirketleri, politikacılar falan değil.(bu yazdıkalrımın hiçbiri sizi için değil, sizi tenzih ederek söylüyorum, ki zaten bilmeden yorum yapıyorsunuz, ama bilerek yapanlar da var,onlar için Hitler gibi biri gerekiyor bu ülkeye ne yazık ki)

O kadar bedava askerlik yapacak fertlerimiz varsa alkışlarım, hemen gönüllü askerlik için başvurup 3bin lira civarı maaşla 3 yıl görev yapabilirler;http://www.kkk.tsk.tr/PersonelTemin/Sozer.aspx

Ha bu arada o 3 yıl boyunca aldıkları maaşı da TSK güclendirme vakfı'na ya da mehmetçik vakfına bağışlarlarsa sevinirim. O kadar laf ediyorlar ya "para için" falan diye...

Unutmayın Subaylar vatan millet sevdalısı oldukları için sizin 12 ay gitmemek için 40 takla attığınız askerliği 30 sene yapıyorlar ve doğal olarak devlet bu hizmetlerinin kaşılığını yeterli miktarda olmasa bile en azından bir kısmını ödüyor... İnşallah çok daha fazlasını ödemeye başlar. Ama bunu yaparken de diğer mesleklerde maaşlı çalışan arkadaşlarından da her ay bin lira kesmeyi de unutmaz umarım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perSNN -- 4 Ağustos 2017; 15:45:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Akbaba24

Bi subay maaşlarına karışmadığınız kalmıştı o da oldu.

Bir de subaylık kadar rahat bir meslek var mı şu ülkede demiş arkadaşın biri. Çok biliyorsanız gidin kendiniz subay olun bakalım, madem bu kadar rahatmış(!)

Ayrıca kimse de milletvekili maaşlarından söz etmemiş bakıyorum. Yazık

Aa siz bu forumda hiç millet vekili maaşlarına ya da milyon dolarlık inşaat sektörüne laf eden tek bir kişi gördünüz ü, adamların derdi varsa yoksa öğretmeni-hekimi-subayı vs. vs. aşağıya çekmek ki ülkece hep beraber batalım. Çoğu da asgari ücreti bile hakedecek kadar çalışmıyordur oysa...

• quote:

Orijinalden alıntı: Yusuf1653

benim abim askerliğini asteğmen olarak yaptı son 1 ay da teğmen olmuştu. asteğmen iken 3400 alıyordu, teğmen olunca da 3700 yapmışlardı. yer: elazığ

şimdi asteğmen teğmen bunu alıyosa albayı var hesap et

edit: söylediğine göre bulunduğu yerdeki bir yarbay 5500 civarı alıyormuş. albay kesin 6000+

Ee ben de asgari ücret demedim ki. 6000 dedim. Ama insanlar kulaktan dolma bilgilerle ahkam kesiyor.

Bugün ben de sordum maaşlarını. Normal albay 6000 civarı. Alay komutanlığı yapıyorsa yerine göre 7000'i bulur dediler. Buradakilere baksak albay çocuğuna 6000 harçlık veriyor.

• 4250 tl astsubay üst çavuş 'un maaşı ve bir çocuk yani bebeği var evli kendisi kıbrıs ta görev yapıyor yani yut dışı maaşı alıyor gelelim birliğin en yüksek komutanına binbaşı ve evli çocuğu yok ve kıbrıs ta görev yapıyor 5900 tl gibi bir maaşı var gerisini siz hesap edin Türkiye 'de doğu da değilseniz bu yazdıklarımdan daha aşağı maaş alıyorlar rütbe ne kadar yükselirse o kadar az artar maaş..

27 sene görev yapmış kıdemli başçavuş un emekli ikramiyesi 118.000 tl oyak tan alacağı 234.000 tl ve alacağı emekli maaşı 3.000 tl diye bilgilendireyim dedim..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: IslakBanyoTerliği

quote:

quote:

quote:

quote:

Giderek artan maaşın

Rüşvetçi polislerimiz
    .
    .

6000 maaşı anca albayken falan alırsın. O da bir sürü makam tazminatı, temsil tazminatı vs sayesinde.

Ev beleş değil lojman. Ve ne gariptir ki askeri lojmanlar daha pahalı olur. Benim ev arkadaşımın ailesi kara yollarında çalışıyordu ve kiraları 100 lira idi. Aynı dönemde askeri lojman kiraları 250 lira idi. Ayrıca tsk yarı özerk bir kurumdur ve diğer devlet kurumlarıyla kıyaslayınca gerçekten çok tutumludur. Misal diğer devlet lojmanlarında her şey devlete yüklenirken askeri lojmanlarda lojman yönetim parası kesilir ve bu para ile lojmanın bakımları yaptırılır. Bu para ise neredeyse lojman kirası kadar vardır. Ki askeri lojmanların daha pahalı olmasının nedeni de hakkaniyetli olmalarıdır. Lojman kirası daire büyüklüğüne göre belirlenir ve gerçek ölçü üzerinden ücretlendirilir. Diğer kurumlarda ise dubleks lojmanlar bile en düşük metrekare ile kaydedilir. Ve kimse de sorgulamaz bunu.

Yemek ücretsiz değildir. Operasyonda değilsen yada evine ulaşma imkanı olmayan bir birlikte görev yapmıyorsan asker karavanasından yiyemezsin.

Görev başına prim diye bir şey de yok. Yani istersen bir yıl operasyonda kal ekstran yok. Yalnızca malzeme ele geçirirsen ödül var. Cinsine göre değişen ödül miktarlarıyla silah, mühimmat, patlayıcı yada uyuşturucu madde vs ele geçirirsen cüzi ödül veriyorlar. Ki tonlarca uyuşturucu falan yakalamazsan pek bir esprisi yok. Çünkü ödül tüm time dağılıyor ve kelle koltuktaki operasyonlara kıyasla çok komik.

Şuanki durumda para için yapılabilecek meslek kesinlikle değil. Ancak vatan aşkıyla yapılır.

Albay 6000 mi Bu da iyiymiş. 6000'i sadece çocuğuna harcıyordur bir albay...

Meslek?

Atanmayı bekliyorum

Yani askerlikle alakan yok. Peki tanıdığın asker var mı?

Babam. Enn kötü albayın alacağı maaş 6 binden fazladır. Genel olarak 6.500-10.000 arası değişir diyebiliriz. Bu miktar görevine göredir. Atıyorum bir pilot uçuş başına para aldığı için zırt pırt uçar, maaşı artar. Ama siz askeriye ile baya içli dışlı olduğunuza göre biliyorsunuzdur zaten. TSK'nın ekmeğini subaylar yer, bu bilinen bir gerçektir. Acıyacaksanız as(t)subaylara ve uzman çavuşlara acıyın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IslakBanyoTerliği -- 4 Ağustos 2017; 19:11:6 >

• quote:

Orijinalden alıntı: EyeOfHawk

Benim babam emekli astsubay gayet iyi biliyorum aldiklari maaslari emekli ikramiyesini oyak muhabbettini

Şansa bak ne kadar ortak noktamız var

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Giderek artan maaşın

Rüşvetçi polislerimiz
    .
    .

Meslek?

Atanmayı bekliyorum

Babam. Enn kötü albayın alacağı maaş 6 binden fazladır. Genel olarak 6.500-10.000 arası değişir diyebiliriz. Bu miktar görevine göredir. Atıyorum bir pilot uçuş başına para aldığı için zırt pırt uçar, maaşı artar. Ama siz askeriye ile baya içli dışlı olduğunuza göre biliyorsunuzdur zaten. TSK'nın ekmeğini subaylar yer, bu bilinen bir gerçektir. Acıyacaksanız as(t)subaylara ve uzman çavuşlara acıyın.

Bunun acımakla alakası yok. Sırf astsubaylardan yüksek diye maaşları çok süper değiller. Ben de ne subayım ne subay yakını. Ben de sizin durumunuzdayım. Ancak ben dahil herkesin kabul etmesi gerekir ki koskoca albayın 6000 tl alması komiktir.

Dediğim gibi düz albaylar 6000 civarı alıyor. Alay komutanlığı yapıyorsa çalıştığı bölgeye göre değişmekle birlikte 7000 civarını buluyor maaşları. Pilotlar için bir şey demiyorum. Onlar gerçekten çok iyi maaş alıyorlar. Tanıdığım pilotlar senelik uçuş tazminatını alınca altlarına 0 araç çekiyorlardı.

Burada sormamız gereken görevine göre aldığı maaş az mı çok mu? Ondan daha da az alanlar var diyerek düşmanlık beslemek saçma bir şey.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Giderek artan maaşın

Rüşvetçi polislerimiz
    .
    .

Meslek?

Atanmayı bekliyorum

Bunun acımakla alakası yok. Sırf astsubaylardan yüksek diye maaşları çok süper değiller. Ben de ne subayım ne subay yakını. Ben de sizin durumunuzdayım. Ancak ben dahil herkesin kabul etmesi gerekir ki koskoca albayın 6000 tl alması komiktir.

Dediğim gibi düz albaylar 6000 civarı alıyor. Alay komutanlığı yapıyorsa çalıştığı bölgeye göre değişmekle birlikte 7000 civarını buluyor maaşları. Pilotlar için bir şey demiyorum. Onlar gerçekten çok iyi maaş alıyorlar. Tanıdığım pilotlar senelik uçuş tazminatını alınca altlarına 0 araç çekiyorlardı.

Burada sormamız gereken görevine göre aldığı maaş az mı çok mu? Ondan daha da az alanlar var diyerek düşmanlık beslemek saçma bir şey.

Düşmanlık besleyen yok ki. Sadece ortada söylenecek bir şey yok. Maaşa itiraz etmiyorum yani, ama az da denemez yani insaf. Pilotlar için de aslında uçmaları kötü değil çünkü her saniyesi tecrübe. Ama tabii bizimkiler suistimal edip fazladan uçup uçup duruyorlar ve uçaklarımız eskiyor. Türkiye'nin bunu kaldıracak gücü yok maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IslakBanyoTerliği -- 4 Ağustos 2017; 21:39:8 >

• Lojmanları var

Neredeyse bedavaya kaldıkları süper tatil beldeleri var sadece kendilerine özel

Askeriyenin kurumlarında her şey 1/3 fiyatında neredeyse. Saç traşı 1 tl gibi. Daha bir sürü ayrıcalıkları var toplumda ama yazmıyorum.

Ha tabii ki maaşları yetersiz ama bu ülkede maaşının düşüklüğünü tartışabileceğimiz bir sürü meslek grubu var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mimar SaNAN

Subaylar kadar rahat adam var mı be şu ülkede. Jan. Uzman Çavuşlar eziliyor, ve yükselmesi çok zor. Astsubaylar bir nebze daha iyi ama onlarda da sıkıntılar var. Ama subay sıkıntıda falan değil, en rahat olanlar subaylar.
    Subay mesleğe başlar başlamaz 20 senelik uzman-astsubay'ın komutanı olur. Subaya emir verecek adam çok azdır ve subay hızlı bir şekilde rütbe atlar. Bir subay: teğmen, üst teğmen, yüzbaşı, binbaşı, yarbay, albay... diye emekliliğe kadar takır takır rütbe atlarken uzman ve astsubaylar sadece kademe alır.
    Eğer güzel bir meslek ve iyi bir gelecek istiyorsan subay olacaksın. Hem rahat hem maaşı yüksek.

Hocam şimdi uzman olmak içinde lise mezunu olman yetiyor. Benim bi arkadaşım girdi 3000 lira maaş alıyor obüs kullanıyor. Bir ara jandarmayla çalışıyorum bi 2000 lirada ordan para alıyorum diyordu.

Doğuda vatan için mücadele edenleri tenzih ederek söylüyorum özel sektörde kim verir lise mezunu adama 3000 lira?

• quote:

Orijinalden alıntı: TriLi

Lojmanları var

Neredeyse bedavaya kaldıkları süper tatil beldeleri var sadece kendilerine özel

Askeriyenin kurumlarında her şey 1/3 fiyatında neredeyse. Saç traşı 1 tl gibi. Daha bir sürü ayrıcalıkları var toplumda ama yazmıyorum.

Ha tabii ki maaşları yetersiz ama bu ülkede maaşının düşüklüğünü tartışabileceğimiz bir sürü meslek grubu var.

Lojmanlar bedava değil. Daha önce yazdım, başka bir arkadaş yönergesini de eklemiş. Diğer kurumların lojmanlarına göre pahalı bile.

Neredeyse bedava dediğin kampın ücreti 2 sene önce 600 liraydı. Ve bu sadece oda fiyatı. Orada yediğin içtiğin her şeyi cebinden ödüyorsun. Şöyle kaba bir hesapla pek bedava durmuyor.

1/3 fiyatına olan şey neyse haber ver de stok yapalım. Dışarıdan belirgin şekilde ucuz olan bir alkol var iki dondurma. Bira dışarıya göre 2 lira daha ucuz sanırım. Magnumlar da 2,75 tl olması lazım. Dışarıda 4,5 herhalde. Diğer şeylerin hepsi dışarıyla aynı sayılır. Hatta çoğu şey gimsada daha ucuz. Ha ben bira-magnumla hayatımı geçiririm dersen o başka.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.