Şimdi Ara

BU ÜLKEDE NİYE KURUYEMİŞ PAHALI? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
0
Favori
6.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ülkede tarım üretim bitmiş istediğin kadar kaynağın olsun işleyip satamadıktan sonra neye yarar...
  • Canım çok kuruyemiş çekerse leblebiden başka kuruyemiş tüketmiyorum diğer kuruyemişler ortalama 100 gram yiyorsan 50 gramı yağdır.Sporcu adam sağlıklı beslenmeli



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strong mind strong body -- 8 Aralık 2016; 16:26:21 >
  • Virtual Reality kullanıcısına yanıt
    sen de bilmediğin konu hakkında yorum yapma bakayım.Gel sana tarlaların çeyregini vereyim 1 sene sen bak parasını da al.Sonraki sene fındıkla uğraşmaya tövbe ediyor musun etmiyor musun görelim ? Bekara karı boşamak kolay.rakımı yüksek engebeli arazilerdeki fındık tarlalarına gübre atmaya git(bu gübre de paralı),2 kez tırpan yapmaya git(tırpan motoru bakımı para,benzin para,yağ para,araba ile tarlaya giderken araba da su yakmıyor bu da para),3 senede bir her fındık kökünün dibini kazmayla kazıp taban gübresi atıp üstünü tekrar toprakla kapat(gübreler de para,tekrar gidiş geliş yolunda harcanan benzin para).Fındık kökünde yeni oluşan kücük dalları kes(bunda da işçiye para veriyorsun senelik 1.5bin tl civarı).Fındığı her daldan tek tek akşama kadar topla o engebeli arazide zar zor ayakta dururken(bunda da işçiye en az 4.5-5 bin tl veriyorsun kendin toplamaya kalksan 2 ton fındık 3 kişi rahat 1.5 ay hergün tarlaya gidip gelirsin.)(dışarıdan gelen işçilere toplatıyorsun 50tlye,kendi köylün toplasa 65tl istiyor kişi başı 1 günlük fındık toplamaya+hep müsait de degiller kendi fındıkları da oldugu için)(+dışarıdan gelen işçiler adam gibi fındık toplayamıyor fakat başka işçi de yok o yüzden yavaşta olsa elin mahkum.işçi ne kadar yavas toplarsa senin cebinden daha çok para çıkar,fakat ailen 2-3 kişi ise kendin toplamaya kalksan +1 ay sürer o da olmuyor).(daha dogudakiler soguklarda fındıklıklarda ateş yakıyor fındıkları donmasın diye bizim burası o kadar soguk degil biz yapmıyoruz)(+fındık hastalanabiliyor bazen ona ilaç atıyorsun bazı seneler o da var)(don oldugundan komple fındık bir sene boyunca hiç olmayabiliyor öyle bir riskte var).Çuvalla.Çuvalı düzlüğe kadar sırtla taşı.Orada arazi aracına yükle.(arazi aracı seferi 25tl)Evinin yanında arazi aracından boşalt.Düz bir alana tek tek o cuvalları bosalt.Düz şekilde ser o düz alana.Her gün 2-3 kez alt üst yap o fındıkları her tarafı güneş görsün kurusun diye.Kuruduktan sonra tüm o fındıgı bir köşeye topla.Fındık makinesine ver.(200tl)(bu fındık makinesine verirken 1 saat boyunca elinde kürek sallıyorsun durmadan sen sadece bunu yap sana bu bile yeter.)Sonra o tane halinde çıkan fındığı tekrar düzlüğe ser.Tekrar her gün 1-2 kez alt üst et iyice kurusun diye.Sonra hepsini çuvalla.Çuvalladıktan sonra tanesi 90 kg olan çuvalları 2 ye böl(90kg yu ben taşıyamıyorum mesela) en az 40 sefer 100 metre taşı o çuvalları tek tek eve.Sonra evde tekrar o çuvalları birleştir.

    Bunların hepsini yap senelik 1.4ton fındık çıksın.(ve bazen bazı fındıklıklarda fındık neredeyse hiç olmuyor önceki sene 20 çuval fındık çıkan tarlada bir sonraki yıl 5çuval çıkabiliyor)(öyle her tarla sürekli fındık veriyor diye bir durum yok)(bu sene çıkan fındığımız mesela) ve fındığın kg fiyatı 10tl olsun.Ve karadenizli suçlu olsun? Lan zaten gübre vesaire hepsi destek parası karşılasa bile.işçi parasıyla fındık ayıklama parası toplam 5.5bin tl ediyor.Eeee o kadar emek 10tlx1400kg fındık -5.5bintl = 8.5bin tl için mi ? Değer diyorsan gel fındıkçılık yap.Öyle herkesin 10 ton fındığı olmuyor.Öyle herkes ailede de fındıkla ilgilenecek,fındığı kendisi toplayacak,fındık işlerinin hepsini kendisi yapacak 8-10 kişi yok.

    Burası müsait değil çok sağlam bir laf söylerdim de,neyse.


    Fındık fiyatında en önce cahil karadeniz halkının suçu vardır.Sonra da akpnin suçu vardır.Karadeniz halkının suçu fındıklarını emanete vermek.Veya direk satmak.Karadenizlilerin çoğunun fındık 1.temel para kaynagı değil.Çoğu zaten karadenizde bile oturmuyorlar.köyde oturmuyorlar.Fındık işini yapıp tekrar gidiyorlar.Fındıklarını depolayacak yer olmadıgı icin de ya emanete veriyorlar ya da satıyorlar.Köydeki insanlar da cahilliklerinden depolama yerleri olsa bile depolamayıp emanete veriyorlar.+ Bazı insanlar kurban zamanı kurban kesecek para yok diye fındık satıyor.Bazıları okul başlayacak cocuk gideri diye fındık satıyor.Bu zamanlar zaten tam manipülasyon zamanları.Fındık fiyatı bu zamanlarda zaten düsürülüyor ne de olsa satmaya mecbur bu üstteki bahsettiğim kesim diye.

    İnsanlar ne kadar fındığı emanete verirse fındığın fiyatı o derecede artmaz.Bunu anlayamıyor cahil fındıkçılar.Halbuki emanete vermeyip elde tutsalar.Ferrero o fındığı mecburen alacak.Almak zorunda.Nutellayı yapamayacak duruma gelir fındık olmadan.Fındıkçı elindeki fındığı satmasa,fabrikalarda işlenecek fındık olmasa,ferreroya fındık gitmese öyle ya da böyle üreticinin istediği fiyat oluşana kadar o fındık fiyatı yükselecek.Fakat üretici elindeki fındıgı emanete verdiginde,zaten o fındık artık ferreronun eline geçiyor.Adam eline geçen fındığa neden 15tl versin,zaten eline geçmiş fındık.10 tl de verse,9tl de verse artık ipler onun elinde,sen iplerini adamın eline teslim ettin.Dolayısıyla da başına gelenleri hak ettin.

    Akpnin suçu :Ferrero ülkedeki fındıkları tek elde toplayan oltan gıdayı satın aldı.Ve fındıkta tekel kurdu.Ve akp de buna izin verdi.Hiçbir şekilde el atmadı olaya.Kaç defa milletvekilleri tarım bakanının yanına çıktı vesaire.Tarım bakanı fındık fiyatına müdahale edecez dedi sonra hiçbirşey yapmadı.Bu sene fındık fiyatı yüksek olacak fındık olmadıgı icin dedi.Sonrasında fındık fiyatlarının düsüklüğü sikayet edildiğinde,üreticiye gübre vs desteği veriyoruz neylerine yetmiyor tarzı birşeyler söyledi.Fındık 13.5 olduktan sonra ferreronun yönettiği kooperatif başkanları manipülasyon yapmaya başladı ve borsalar yavas yavas fındık fiyatını düsürmeye başladı fakat akpli bakan vesaire hiçbir şekilde olaya el atmadılar.Onlara da para yedirilmiyorsa ben bu dünyada hiçbirşey bilmiyorum,boşa yaşıyorum demektir.O derecede eminim,bakanın vesaire para yediğine.Bu ülkede en çok ılımlı islamcılardan korkacaksın,para için babalarını bile satarlar bunlar.Devleti bile satarlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitcan19901 -- 8 Aralık 2016; 16:51:3 >




  • ucuz bişey yok çok güzel vergi dayıyolar
  • Ülkede pahalı olmayan tek şey hayat. İnsan hayatı çok ucuz ülkemizde maalesef.
  • Bizim antepli çaycı var ondan anntep fıstığı alıyorum kilo 40 lira harika tadı var aynısı alt sokaktaki şeriatçı kuruyemişçide 67 lira kilosu yinede 40 kağıt çok apaahllı ama haftada. Bir avuç yiyoruz evdekilerde işte :) arkadaşım belçikada fındığın kilosunu pazardan 6€ ya alıyor allah hükümetin ve hala onlara oy verenin cezasını verecek ahirette davacıyım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kakao cekirdekleri toplayip satan afrikanin yerli halkindan cokda farkimiz yok. Onlar kadar kotu degiliz elbette ama yinede dunyadaki bir cok urunde en cok ureten olmamiza ragmen. O urunler cok pahali . Diledigimizce alamiyoriz.



    Baklava 40-45

    Sucuk 40-45

    Et 35-40

    Findik 35-40

    Kebab 100gr 20tl

    Ulkedeki cogu yerde porsiyonlar minicik.

    ......

    Bu boyle uzar gider.

    Bunlarin fiyatlari icin haberlrde bir sey yoktur. Bakanlar yada ulkede halk icin işe yarayan bir merci varmi bilmiyorm ...

    Sadece cikip tvde ekmek fiyatlarini hararetli bir sekilde tartisirlae.Firincilar uncular kurekciler odasina baski uyguladik derler.. halkimiz icin ekmegi su kadar kurus yaptik derler. Halkimizda ekmegin arasina ekmegi sikar. Ekmek ekmek. Ha o ekmekte sagliksiz katki maddeli ucuz yasaklanmasi gereken bir ekmektir. Ölüyoruz zehirleniyoruz. Cocuklarimiz cogu gelecegin seker hastalari.
  • kuruyemiş almayın yaşyemiş alın sorun çözülsün
  • Ucuz bisey vardida biz mi kacirdik nedir 😂

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski bir konu imiş fakat bazıları süresiz uzaklaştırılmış bazıları 24 Aralık 'a kadar ceza almış dikkatli yazmamız gerektiğini bir kere daha görmüş oluyoruz..

    Pahalılık konusunda yorumum yok ilgi alanım değil.. :)
  • Biri cevap vermiş olsaydı keşke.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkede Nakliye çok pahalı,Mazotun fiyatı, otobanın,köprünün geçişi malum, Eldeki üründe iç piyasaya yetmiyor sanırım.

    Halk direk kendi satsa online olarak bizde kar ederiz :)
  • Hökümete laf etme Allah ediyir Allah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı insanların tekelinde olduğu için istediği fiyatı koyuyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilkerinanç

    quote:

    Orijinalden alıntı: ilkerinanç

    http://www.ahaber.com.tr/ekonomi/2015/09/02/kirmizi-etteki-oyun-devam-ediyor

    şunu bir daha vereyim kimse okumamış galiba.ya da işine gelmemiş okumak.

    Peki neden marketlerin insafına bırakıyorlar. Versinler cezayı faiş fiyata satana.




  • Hemen de demagojiye başlanmış. Gören de zorla fındık, fıstık yetiştiriyorlar sanacak. O kadar memnuniyetsizlik duyuyorlarsa satsınlar bahçeleri, şehre gitsinler. Kimse bana masal anlatmasın, bugün yurtdışındaki adam binlerce mil uzaktan yani bizden ithal ettiği yemişi bizden ucuza tüketmiyor mu tüketiyor. Ya aradaki aracıda bu kadar fark biniyor ya da üretici benim halkımdır ne kadar kazıklasam kafasında fiyat belirliyor. Başka sebebi yok.
  • Kuruyemiş görünce aklıma kendi memleketimizde, kendi bahçemizde yetişen cevizi toplayıp 5 kilosunu ( kabuklu ) bize satmaya çalışan akrabam aklıma geliyor. İnsanın akrabası bile senin malınla seni becermeye çalışıyorsa elalem neler yapmaz.
  • aNTIWIRUS kullanıcısına yanıt
    Fındığın kilosu zaten 10 TL Hemde dünyanın en iyisi Giresun fındığı..

    Yer fıstığı 5 ₺ 25 30 kilo alırsan ki üçkağıtçı bi herif 5 ₺ ye mükemmel kaliteli.


    Antep fıstığını balıklı göldeki bi elemandan 15tl ye aldım. Oda üçkağıtçı olmuş şimdi 25 TL diyor.


    Bunlar markette fındık 40 çöp Antep fıstığı 40 yer fıstığı 18 TL..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çünkü tadı güzel.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: S. Hawking


    Hemen de demagojiye başlanmış. Gören de zorla fındık, fıstık yetiştiriyorlar sanacak. O kadar memnuniyetsizlik duyuyorlarsa satsınlar bahçeleri, şehre gitsinler. Kimse bana masal anlatmasın, bugün yurtdışındaki adam binlerce mil uzaktan yani bizden ithal ettiği yemişi bizden ucuza tüketmiyor mu tüketiyor. Ya aradaki aracıda bu kadar fark biniyor ya da üretici benim halkımdır ne kadar kazıklasam kafasında fiyat belirliyor. Başka sebebi yok.


    fiyatı üretici belirlemiyor ki
    herşey tüccarin elinde..
    almiyorum lan naaprsan yap dedi mi
    seve seve vericen istediği fiyattan

    tarıma, çifçiye devlet desteklekli kooperatifler şart
    ama babayeğit abiler aç kalacak diye devlet yanaşmıyor o ayrı.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.