Şimdi Ara

Bu ülkede memurluktan başka şansımız yok mu?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
2
Favori
524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yahu arkadaş,araştırmadığım meslek kalmadı.İnternette ve yüz yüze bir sürü kişiyle konuştum.Hepsi hangi mesleği söylediysem bir kulp buldu.Yok maaşı düşük dedi,yok zor dedi,yok bulamazsın dedi.Elektronikten tıpa kadar her şeyi gözden geçirdim.Her mesleği araştırdım.Ama bu ülkede oldukça memurluktan başka şansımız yok galiba...

• Hocam bill Gatese bile sorsan o da işine bir kulp takar. İnsanlar böyledir. Sen hangi mesleğe yatkın olduğunu düşünüyorsan ona yönel. Kimseye kulak asma. Yine insanların fikrini al ama yine de bildiğin yolda ilerle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bilgisayar,elektronik veya buna benzer mühendislikler düşünüyorum.Bunlardan birini okuyacağım galiba.Ancak Tr'de pek iş imkanları yok gibi?
  • ne okursan oku ticaretin getirdiğini getirmez.Elbet sana bir unvan getirir ama benim umrum da değil.Bizim burda bekçiler bmw'ye biniyor.arsa yazlık ev satışlarının getirdiği parayı başka hiçbirşey getirmez. He şöyle bir şey var her insanda ticaret yapamaz. Kimi insan daha yoğun duygulu olurken adamın parasını alamıyor.Şöyle bir durumla karşılaşmıştım.Filistinli biri Türkiye'den ev arıyordu. İsrail sınırları içinde öğretmenlik yapıyormuş.geliri gideri iyi ama yahudilerle anlaşamıyormuş. Adamda da tip norveçli gibi.Çok efendi,iyi ve masum tipli.Bir abimizden yardım istedi oda elinde böyle bir ev olduğunu söyledi. evin değeri 100 bin Tl civarındaydı gidip 120 bin Tl istemedi sonra araya başka komisyoncu girdi. Kendi evini üstelik en fazla değeri 80 bin Tl evi aynı adama 130 bin TLye sattı.Acımadı bile durum böyle acırsan ve dürüstsen açsındır Türkiye'de kapitülasyon bir devletten dahasını bekleme eğer bu yaşta yüksek beklentilerden kurtulup ama yüksek bir kariyerde yapmak istiyorsan önce iç dünyanı düzelt yoksa sende bu düzene ayak uydurursun.Seçim senin 10 tl olup onunla mutlumu olmak istersin yoksa 100 tl olup onunla beylik mi sürmek istersin. 2 paraylada mutlusundur ama bu senin iç dünyanla alakalı birşey.Tabiki çevrendeki insanlarda önemli.Ben geçen sene küba'ya gittim adamların aylık gelirleri ortalama 100 dolar ama bir tane mutsuz insan rastlamadım.

• Bende araştırıyorum hocam yakınlarımın hepsi polislige askeri okula gitti üniversiteden mezun olmasına rağmen.Kimi diyor kendini mesleğe adarsan kendini geliştirirsen ıyi yerlere gelirsin diyor(ıngilizce,diksyn,ehliyet,3.dil,office programları) vb.
    Birçok kişide geliştirme diye birsey kalmadı 5 dil bile bilsen adamlar seni almıyor devletve atama yok özel şirkette 1000-1200 lira verip köpek gibi çalıştırıyor diyor.Yani ne yapacağımı bende bilmiyorum.Bende bu sene hazırlanıyorum sınava su an ne sececegmi bilmiyorum herkes önü açık mesleğe git diyor(önü açık mesleğin ne olduğunuda söylemiyor)

dersane rehberlikci hocam aktüerya bilimlerini tercih edebilirsin dedi.
    Tabi bunu 4 sene sonra ne olacağı belli değil.

• Sizi biraz yanlış yönlendirmişler.

70 milyonluk ülkede memur sayısı 2.5 milyon kişi filan.

Yani çalışabilecek yaşta olanların %80'i özel sektörde..

İşini oturtan güzel kazanıyor Türkiye'de.

Bu arada elbette sizin sorduğunuz insanların çoğu işini kötüleyecektir çünkü kimse kendisine yeni rakipler gelsin istemez.

Ticareti herkes yapamadığı gibi memurluğuda herkes yapamaz, ben askerde iken zorunlu hizmetinin biteceği günü sayan Yüzbaşı görmüştüm.

Ailesinin zoruyla subay olmuş ama daha sonra mesleğin kendisine uygun olmadığını anlamıştı, zorunlu hizmet dönemim bitse de ayrılsam sivile gitsem diye bekleyen
    de bir sürü insan var devlet görevlileri arasında.
  • Önce hayatın ne demek olduğunu öğrenmekle işe başla. Bunu en iyi hayatın başlangıcına bakarak anlayabilirsin. Örneğin; milyonlarca sperm arasından sadece sen çıktın ve şu an dünyada bir organizma olarak bulunuyorsun. Sonrası güllük gülistanlık mı? Hayır, sonrasında da aynı süreç devam ediyor. Nasıl ki Amerika'daki herkes Bill Gates olamadıysa, nasıl ki Türkiye'deki herkes Sakıp Sabancı olamadıysa, nasıl ki herkes başarılı bir mühendis olamadıysa, nasıl ki herkes Türev-İntegral gibi yapıları anlayabilen kişiler olamayıp memur olmaya karar verdiyse, senle yarışan spermler de aynı şekilde öldü.

Eğer mücadele bile etmeden kaybetmiş(17-18 yaşlarından itibaren memurluk yolu çizip, aşamaları araştırmaya başlamış) kişilerle konuşursan, sana beceremedikleri her halt hakkında kötü şeyler söyleyeceklerdir, zaten becerebildikleri de bir şey olmadığından, kolaya kaçmışlardır. Çünkü adamın vizyonu hep bu olmuştur zaten, adam okurken de, uyanırken de, yolculuk yaparken de başka bir şey düşünmemiştir. Sorsan; "kendisini bildi bileli" memur olacaktır. Çünkü daha önce ilgisini çeken bir şey keşfedememiştir, bir gün rastgele memurların aldığı maaşı duymuştur, o an karar vermiştir memur olmaya. Böyle işler bu adamların zihni, robot misali, bir şey yaratmaktan, üretmekten, beyinlerini kullanıp bir şeylere yön vermekten acizdirler, onun için beyinleri eninde sonunda o noktaya götürür onları.

Çok para kazanmak istiyorsan, eninde sonunda ticarete gireceksin. Bugün para kazandıran her şey temelde ticarettir. Mobil uyguluma sektörü de, televizyonculuk sektörü de. Dolayısıyla çöpçü bile olsan, dünyadaki dinamikleri iyi okuyup, analiz edip, biraz da gözü kara olursan, kazanamayacağın para yok. Para diyorum çünkü günümüzde başarının eş anlamlısı para. İstersen paranın yerine kendine özgü bir başarı kavramı koyabilirsin.

Bu adamlar doğal olarak derler "O iş bitti.", "Artık bu gibi etmenler var. Sana ihtiyaç kalmayacak." vs. diye. Çok doğal, adam bilmiyorsa böyle şeyler söyler tabi. Ben yazılım sektörü hakkında onlarca güzel şey söyleyebilirim, memur söyleyebilir mi? Hayır, nereden bilsin yazılım sektörünü, format atmayı mühendislik sanar. Halbuki yarın öbür gün yazılımlar dolayısıyla yazılımcılar dünyayı domine edip, her işi robotlara yaptıracak, senin de bir anlamın kalmayacak dediğin zaman, umrunda olmaz, çünkü dediklerinin hayalini kurup değerlendirme kapasitesine sahip değildir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Böyle bir otomobil yok mu?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • polis ol temiz 3bin maaş
  • sana kendimden bahsedeyim..

dandik bi unide jeoloji mühendisliği okuyodum daha sonra 2. sınıfta okulu bıraktım şimdi ankara univeresitesindeyim hazırlık okudum ingilizcenin ne demek olduğunuı tam olarak öğrenemesem bile yazışmalarda şu an için iyiyim bi yabancı chat sitesinde kanadalı kadının tekiyle uzun süre yazışabildim şimdi okulda 3. sınıftayım okulum 2 sene sonra bitecek alttan bi kaç dersim var ama benim hayallerim diğer arkadaşlarıma göre çok başka.. onlar özelde bi sondaj zemin şirketinden 1200 liraya talim edecekler ya da kpss den en az 85 puan alabildikten sonra atanmayı bekleyecekler ya da babasının parası tanıdığı olan okulun birine araştırma görevlisi olarak girecek dsi de mta da afad da çalışan yüksek kıdemli jeologlar bile 3500 net maaş alıyorken daha ne yapabilirim ki ben bu ülkede ? az parayla geçinmeye çalışıcam ? bu bana göre değil.. o yüzden ingilizceyi daha da geliştiricem bu dandik ülkede açlık sınırından biraz daha üst seviye maaş almaktansa ingilizce sayesinde -tabi okulda da petrol ile ilgili çalışıp- büyük amerikan şirketlerine girmek benim için en iyisi olacak bu yüzden şimdiden ingilizceyi ilerletmem lazım kafamın bi tarafında da ticaret duruyor baktım iş bulamazsam kosgebden kredi çeker cafe açarım

kimse kendi durumunu beğenmez bunun sebebini bilmiyorum bilmek de istemiyorum babam savcı olmuş ama aklı hep mühendislikte..
    en iyisi seveceğin bi işte karar vermen ve orada yapabileceklerini en üst seviyede yapabilmen

• kardeş bir yerde okumuştum yakın bir zamanda fabrikalarda en yetenekli insanlar çalışacak falan diyordu hatta bir iş için örnek vermişlerdi bir işçinin maliyeti 25 dolar aynı işi yapan makinelerin maliyeti 5 dolar diyordu

KISACA ne iş yapacaksan kendini geliştirmen lazım dünya nüfusu katlanarak artıyor iş verenler herkesi işe alamaz kendini geliştirmez isen dünyanın en iyi üniversitesinin en iyi bölümünden mezun olsan bile iş bulamazsın kendini tanı belirli bir bölüme yönel ve kendini geliştir
  • quote:

Orijinalden alıntı: KILLMEPLEASEQQ

polis ol temiz 3bin maaş

Çevremde senin gibi kafada çok kişi var
  • PetroGeologist kullanıcısına yanıt
    Bir yeri degistireyim. Garip gelebilir ama MTA da maaslar iyidir. Size soylemeselerde dil tazmitani ek yardimlar vb ile net 4500-5000 tl arasidir maaslar yaklasik 6 aylik muhendisler icin. bu para yeterlidir dersen umudunu kaybetme.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

Bir yeri degistireyim. Garip gelebilir ama MTA da maaslar iyidir. Size soylemeselerde dil tazmitani ek yardimlar vb ile net 4500-5000 tl arasidir maaslar yaklasik 6 aylik muhendisler icin. bu para yeterlidir dersen umudunu kaybetme.

ben bu işi para için değil zevk için yapmak istiyorum maden zemin zart zurt bana göre değil petrol daha hoşuma gidiyor loglar falan eğlenceli geliyor
  • quote:

PetroGeologist arkadaşa sorduğum soru sizin ıçinde geçerli sizdende tavsiye bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elodea101 -- 15 Şubat 2015; 9:26:15 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elodea101 kullanıcısına yanıt
    param ve yeterli teknik bilgim olsa bahçe sera işlerine girerdim insanlar gıdaya muhtaçtır sonuçta ancak çalışma koşullarını bilmiyorum kendini geliştirirsen yabancı dil falan öğrenip yurt dışında eğitimini alırsan topraksız tarım alanında falan baya para kazanabilirsin bizim ülkemizde bu konuda fazla bilgisi olan yok yani fazla rakibin olmayacak şunu da demeden edemeyeceğim eğer sera bahçe gibi yatırımlar yapamayacak durumda isen fazlada düşünme bu ülkede ziraat mühendisleri okumuş çiftçi gibi görülüyor

Birde devletin özel ağaçlandırma projeleri falan var onlara da bir bak düzgün bir planlama ile başarıya ulaşabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elodea101

quote:

Orijinalden alıntı: PetroGeologist

sana kendimden bahsedeyim..

dandik bi unide jeoloji mühendisliği okuyodum daha sonra 2. sınıfta okulu bıraktım şimdi ankara univeresitesindeyim hazırlık okudum ingilizcenin ne demek olduğunuı tam olarak öğrenemesem bile yazışmalarda şu an için iyiyim bi yabancı chat sitesinde kanadalı kadının tekiyle uzun süre yazışabildim şimdi okulda 3. sınıftayım okulum 2 sene sonra bitecek alttan bi kaç dersim var ama benim hayallerim diğer arkadaşlarıma göre çok başka.. onlar özelde bi sondaj zemin şirketinden 1200 liraya talim edecekler ya da kpss den en az 85 puan alabildikten sonra atanmayı bekleyecekler ya da babasının parası tanıdığı olan okulun birine araştırma görevlisi olarak girecek dsi de mta da afad da çalışan yüksek kıdemli jeologlar bile 3500 net maaş alıyorken daha ne yapabilirim ki ben bu ülkede ? az parayla geçinmeye çalışıcam ? bu bana göre değil.. o yüzden ingilizceyi daha da geliştiricem bu dandik ülkede açlık sınırından biraz daha üst seviye maaş almaktansa ingilizce sayesinde -tabi okulda da petrol ile ilgili çalışıp- büyük amerikan şirketlerine girmek benim için en iyisi olacak bu yüzden şimdiden ingilizceyi ilerletmem lazım kafamın bi tarafında da ticaret duruyor baktım iş bulamazsam kosgebden kredi çeker cafe açarım

kimse kendi durumunu beğenmez bunun sebebini bilmiyorum bilmek de istemiyorum babam savcı olmuş ama aklı hep mühendislikte..
    en iyisi seveceğin bi işte karar vermen ve orada yapabileceklerini en üst seviyede yapabilmen

Benim aklımda ziraat mühendisliği var.Akdeniz üniversitesi bitki koruma bölümü.Sizce ılerde başarılı bir yok sergileyebilir miyim tavsiyeleriniz nedir

herşey sana kalıyor bi kaç sene önce ziraatçiler devlete kolaylıkla girebiliyordu ama şimdi durum nedir bilemiyorum yapabileceğin tek şey böyle bölümleri kaliteli bi okulda okumak

• quote:

Orijinalden alıntı: Elodea101

quote:

PetroGeologist arkadaşa sorduğum soru sizin ıçinde geçerli sizdende tavsiye bekliyorum

genel kaninin aksine bence iyi bir bolumde okuyorsun. Bunun degerinin ve oneminin farkinda olmalisin. Eger kendini bu ise verirsen ve digerlerinden bir farkin olursa onemli konumda olabilirsin. Tabii ki gelecegi de dogru yorumlamalisin. Mesela bana kalirsa gelecekte onemli kuraklik seziyorum. Eger sen bu kuraklik karsisinda onlem alabilecek bilgiye sahip olursan, kimse seni durduramaz.

• Jeopol kullanıcısına yanıt
    Deniz 'den yani tuzlu sudan tatlı su üretmenin yolunu bulursa köşeyi döndü demektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 440cdx

Deniz 'den yani tuzlu sudan tatlı su üretmenin yolunu bulursa köşeyi döndü demektir.

O zaten yapılmıyor mu Arap devletlerinde?
  • Memur olmak çok kolay sanki kpss vs.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.