Şimdi Ara

Bu Soyguna Kim dur Diyecek ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
151
Cevap
0
Favori
4.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son gelen ÖTV zamları ile birlikte araç fiyatlarında ciddi değişimler oldu. Firmalar bu vergi zamlarından, tüketicilerin en az seviyede etkilenmesini sağlamak için donanımlarla oynamaya başladılar. Her markanın Avrupa pazarındaki ürün gamı ile Türkiye pazarındaki ürün gamında bariz farklılıklar olduğu aşikar. Örnek vermek gerekirse; i30 Amerika pazarında LED stop, Multimedia Cihazı ve değişik jant grubu ile satılırken, Türkiye pazarında bu donanımlar için 5000 TL daha fazla ödemeniz gerekiyor. Gelelim asıl meseleye. 1950'li yıllarda Yardım ettiğimiz Kore bize Araç satar duruma gelmişken, Türkiye'nin milli bir aracı olmamasının yanında, ithal ettiği araçlara uyguladığı vergi vatandaşına yaptığı en büyük saygısızlıktır. Vw firması bunu kanıtlar niyelikte araçların Net fiyatları ile ÖTV turarı, KDV tutarı ve MTV tutarları ile birlikte kaç Bin TL'ye ulaştığını gözler önüne seren bir liste hazırlamış. Listede En yüksek fiyatları 67.500 TL olan aracın Devlet vergileri ile birlikte 154.500 TL'ye çıktığını görünce, bizlerin artık birşeyler yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu soyguna kim dur diyecek ? Devlet Üretici firmadan bile daha fazla tutarı vatandaşının cebinden alıyor...! Yazıktır günahtır...İŞte liste ;

http://binekarac.vw.com.tr/pdf/vw_binekarac_2014_fiyat_listesi_tl.pdf

NOT: İmzama bakmayın almak istediğim aracı fahiş zamlardan sonra almadım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i39AHiM -- 14 Ocak 2014; 0:19:50 >

• Donanıma takılmayın.
    Donanım olmasın, araç ucuz olsun.
    Gereksiz donanımlar yüzünden araç fiyatları gereksiz artabiliyor.

C sınıfı için bence standart donanım yeterli; abs, airbag, hidrolik direksiyon, klima, elektrikli ön camlar ve merkezi kilit. Sadece bu donanımla aracı alabilmeli.

Katlanır ayna, otomatik kararan dikiz aynası, far sensörleri, yağmur sensörleri, otomatik klima, led farlar, xenon, yol bilgisayarı, cruise control, park sensörü, elektrikli aynalar, direksiyondan kumandalı radyo ayarları, bluetooth telefon mp3, deri direksiyon, krom kaplamalar vs vs tercihe bağlı olsun da standart araç ucuz olsun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dediklerine aynen katılıyorum. Ülkemizde araç vergileri, benzinden alınan vergiler çok fazla. Diğer vergi zamları da almış başını gidiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir şeyi çok merak ediyorum jant çelik değilde alüminyum olunca,led far olmayınca ne fark ediyor allah aşkına bi açıkla nolursun.

Bir husus daha var bu donanım takıntısı.Arabanın boşu senin işini görüyormu görüyor e ozaman bütçeni daha fazla zorlamanın ne lüzumu var?Bırak arka koltukta radyo ses ayarı olmasın arka koltukta klima olmasın jantın çelik jant olmasın sen 5000 tl az öde.5000TL yakıt paran yap bırak arabanızda osuruk sensörü olmasın ne olacak lütfen söyleyin?İkiside aynı araba ikisde aynı benzini yakacak yoldan geçen adam ''bak bak görüyonmu x model almışta boşunu almış ayıp ayıp'' mı diyecek?

Hadi sadece benzin,doğalgaz,elektrik vs gelen zamma bir şey deseniz eyvallah sonuçta yaşamak için gereken maddeler (benzin ne alaka diyenleri görüyorum bindiğiniz su yakmıyor!)

ÖTV zammına dur nedir ben anlamıyorum

Bu zam sözde halıkn alım gücünü azaltıyor değilmi.Peki halk nasıl oluyorda insanlar yeni araç almak için sıraya giriyor?Hani bu halkın alım gücü azalıyordu neden satışlar artıyor?Tamam insanların paraları beni zerre kadar ilgilendirmez.İsterse taharet ini para ile yapsın lakin hem alım gücü düşüyor deyipte 2 senelik arabayı en üst donanımı ile değiştirmek mantıklımı?Nedir bu alış veriş çılgınlığı?Bu çılgınlığa dur deseniz zaten bu zamlar bu kadar abartı olmazdı.

Demişsinizki avrupada donanım daha ucuzken burada 5000 tl fark var.Yahu adam kar ediyor be adam devlet arabanın donanımından almıyor vergi MOTOR SİLİNDİR HACMİ denen şeyden ötürü vergi alıyor.
    Yurt dışında 300 TL olan donanımın burada 1000 TL olması satan kişinin karından dolayı.

Birde Kore'ye laf atmışsınız adamlara yardım ettik şimdi onlar bizi sömürüyor diye.Haklı adamlar.Bizim gibi tembel insanları bulmuşlar.Üretim 0 üretim yokki yerli malı yurdun malı.Dışa bağımlığı ülke.

Kore'ye gittinizmi bilmiyorum.Fakat bu kore çin japonya kuzey kore buranın insanlar acayip çalışkan.Biz yatıyoz maşallah ekmek elden su gölden allahtan sağlık devletten aylık.

Kaç asırdır bir millet bir tık mı ilerlemez.Ne kadar tembel bir topluluğuz neden üretim yapmıyoruz diye bi sorun lütfen.Şu hükümetin tek desteklediğim politikası oldu bu ithal mallara gösterdiği tavır oldu.Fakat buğdayı bile ithal ediyoruz.

• Akıllı bir millet olsak ülke genelinde boykot yapar, 1 yıl 0 km araç almasak vergiler mantıklı seviyelere gelir ama nerdeee... "bağane gardaşım param var alırım ben" diyen sevgili vatandaşlarımız olduğu sürece sırtımızdan semer eksik olmaz.

• mubot M kullanıcısına yanıt
    Yazarken hata yaptınız herhalde.

Araca ait ÖTV donanım fiyatına da doğrudan ekleniyor. Aldığınız donanım fatura fiyatına etki ediyorsa o donanım için de ÖTV ödemiş oluyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mubot

Bir şeyi çok merak ediyorum jant çelik değilde alüminyum olunca,led far olmayınca ne fark ediyor allah aşkına bi açıkla nolursun.

Bir husus daha var bu donanım takıntısı.Arabanın boşu senin işini görüyormu görüyor e ozaman bütçeni daha fazla zorlamanın ne lüzumu var?Bırak arka koltukta radyo ses ayarı olmasın arka koltukta klima olmasın jantın çelik jant olmasın sen 5000 tl az öde.5000TL yakıt paran yap bırak arabanızda osuruk sensörü olmasın ne olacak lütfen söyleyin?İkiside aynı araba ikisde aynı benzini yakacak yoldan geçen adam ''bak bak görüyonmu x model almışta boşunu almış ayıp ayıp'' mı diyecek?

Hadi sadece benzin,doğalgaz,elektrik vs gelen zamma bir şey deseniz eyvallah sonuçta yaşamak için gereken maddeler (benzin ne alaka diyenleri görüyorum bindiğiniz su yakmıyor!)

Bu zam sözde halıkn alım gücünü azaltıyor değilmi.Peki halk nasıl oluyorda insanlar yeni araç almak için sıraya giriyor?Hani bu halkın alım gücü azalıyordu neden satışlar artıyor?Tamam insanların paraları beni zerre kadar ilgilendirmez.İsterse taharet ini para ile yapsın lakin hem alım gücü düşüyor deyipte 2 senelik arabayı en üst donanımı ile değiştirmek mantıklımı?Nedir bu alış veriş çılgınlığı?Bu çılgınlığa dur deseniz zaten bu zamlar bu kadar abartı olmazdı.

Demişsinizki avrupada donanım daha ucuzken burada 5000 tl fark var.Yahu adam kar ediyor be adam devlet arabanın donanımından almıyor vergi MOTOR SİLİNDİR HACMİ denen şeyden ötürü vergi alıyor.
    Yurt dışında 300 TL olan donanımın burada 1000 TL olması satan kişinin karından dolayı.

Birde Kore'ye laf atmışsınız adamlara yardım ettik şimdi onlar bizi sömürüyor diye.Haklı adamlar.Bizim gibi tembel insanları bulmuşlar.Üretim 0 üretim yokki yerli malı yurdun malı.Dışa bağımlığı ülke.

Kore'ye gittinizmi bilmiyorum.Fakat bu kore çin japonya kuzey kore buranın insanlar acayip çalışkan.Biz yatıyoz maşallah ekmek elden su gölden allahtan sağlık devletten aylık.

Kaç asırdır bir millet bir tık mı ilerlemez.Ne kadar tembel bir topluluğuz neden üretim yapmıyoruz diye bi sorun lütfen.Şu hükümetin tek desteklediğim politikası oldu bu ithal mallara gösterdiği tavır oldu.Fakat buğdayı bile ithal ediyoruz.

ARkadaşım nasıl ne gerek var. Senin linea'ya verdiğin paraya adamlar Bmw'ye biniyor. Ne alaka yani o olmasın bu olmasın. O zaman teknolojik hiç bir ürünü almayalım olsun bitsin. İnsanların alım gücünden bahsetmişsin. Araç alanların %60'ı aldıkları araçları kredi ile alabiliyor. Otomotiv konusunda gidipte temel gıda maddelerinden söz edecek değiliz. O konuları başka bir başlık altında konuşuruz. Sanki araçların standart donanımlı olanları çok mu ucuz ? En ucuz aracı söyler misiniz bana kaç para ? Ford Fiesta'ya 50 Bin TL istiyor. İllaki konuya zıt bir açıklama olsun diye yorum yapıyorsunuz. Benzin desen neyse diyorsun, benzini içmiyoruz heralde arabada kullanıyoruz. Sonuç olarak devletin vergi politikası çok yanlış. ÖTV alıyorsun KDV alıyorsun birde yetmiyor MTV alıyorsun. Sonra bunu dile getirince içimizden birkaçı çıkıyor paran yoksa alma, lüksüne binme gibi saçma yorumlar yapıyor. Daha yazdığım yazıya bile muhalefet yapan arkadaşlar var. Yapmayın arkadaşlar. Kore bizi geçti diyorum adam diyor Kore'yi aşağılıyorsun :) Ya ne aşağılayacağım. Başbakan kendi diyor. Git yerli mala bin diyor. Hangisi yerli arkadaşım söyle... Linea kaç para onu söyle bana ? Boş araç neyimize yetmiyormuş :) Yoruma bak hizaya gel..Allah bilir sen hala sony ericcson antenli tel kullanıyorsundur. Ne gerek var akıllı telefona.Sonuçta arasın yeter değil mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i39AHiM -- 14 Ocak 2014; 1:54:19 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu kaza da kim haklı?
    6 ay önce açıldı
    Bu kadar adam toplanıpta
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mathematician_01

Akıllı bir millet olsak ülke genelinde boykot yapar, 1 yıl 0 km araç almasak vergiler mantıklı seviyelere gelir ama nerdeee... "bağane gardaşım param var alırım ben" diyen sevgili vatandaşlarımız olduğu sürece sırtımızdan semer eksik olmaz.

bu ülkede boykot yapmak :D komik olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: sirdiesel

Araca ait ÖTV donanım fiyatına da doğrudan ekleniyor. Aldığınız donanım fatura fiyatına etki ediyorsa o donanım için de ÖTV ödemiş oluyorsunuz.

Hocam neresinden tutarsanız tutun...Donanım falan hikaye...
    POLO 1.2 70 PS Trendline Man.
    20788...net fiyat
    9350 ÖTV
    5420 kdv

hangi donanım bu ? Bu araçta ne var söyler misin bana ? 15 Bİn TL vergi alıyor devlet bu araçtan. Arkadaşın kastı şu...Diyor ki kendince al bi at arabası bin ona..Alma gücün yok neden gidip araba alıyorsun...Böyle saçma düşünce mi olur...Bir ürüne ederi kadar vermek varken neden fazla versin insanlar ? Teknolojinin nimetini neden kullanmasın ? Elin gavuru o araca binerken benim vatandaşım neden binemesin ? politikacılar gibi konuştum şimdi :) Elgada varrrrrrrrrr..... Benim Ayşemde neden olmasın :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i39AHiM -- 14 Ocak 2014; 1:49:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: i30ALP

quote:

20788...net fiyat
    9350 ÖTV
    5420 kdv

hangi donanım bu ? Bu araçta ne var söyler misin bana ? 15 Bİn TL vergi alıyor devlet bu araçtan.

Direksiyon, jant, lastik, koltuk. Tr de araba sahibi oluyosun buyuk lutuf.

• quote:

Orijinalden alıntı: viper17

quote:

Orijinalden alıntı: i30ALP

quote:

20788...net fiyat
    9350 ÖTV
    5420 kdv

hangi donanım bu ? Bu araçta ne var söyler misin bana ? 15 Bİn TL vergi alıyor devlet bu araçtan.

Direksiyon, jant, lastik, koltuk. Tr de araba sahibi oluyosun buyuk lutuf.

süper yorum...

• Neredeyse tüm markaların 2013 fiyatlarına ekledikleri artış 10.000 civarı
  • Bu kadar araba satılmasının ve zamların milleti frenlemeye yetmemesinin iki ana nedeni var bana göre:birincisi çalışan kadın sayısı çok arttı,pek çok aile karı-koca çalışıyor.ikincisi devlete ve belediyelere iş yapan yandaşlara devasa rantlar dağıtılıyor.çoğu iş ihalesiz yada göstermelik ihaleler yapılarak veriliyor.kimin hangi ihaleyi kaç paraya alacağı belirlenmiş durumda.öyle pekçok kimse biliyorum,adamın yaptığı iş eften püften bindiği arabalar dudak uçuklatan cinsten.tabii parayı kolay kazanan oğluna,kızına,karısına,metresine(varsa),babasına da nasiplendiriyor.mercedesin türkiyede satışını %57 artırması tesadüf değil.zavallı chevrolet ise o kadar ucuz satmasına rağmen tutunamadı

• lüks arabaya binen vergi o arabaya binebilen kitleye dokunmaz ama orta segment halk arabasına binen vergi toplumu sallar,,,sapla saman ayırt adilmeli,bu iş sadece motor hacmiyle olmuyor,1.3 punto 50 milyar olmuş,bu millet neye binsin bisikletemi?
  • Bmw kullanan ile dacia ya binen ayni vergiyi veriyor. Motor hacmine degil aracin lux olma durumuna gore degerlendirme yapilmali.2.0 motor arac 1.3 aractan az yakiyorsa vatandas bunu tercih edebilmeli. Bakin Cin cumhuriyeti coca cola firmasindan icecek ithal ederken sadece cam ve teneke kutuda alirim diyerek yaptirim uygulamis ve cam ihtiyacini kola siselerini geri donusturerek saglamis. Teneke kutularindan da oyuncak yapmis. Ulkemizde yerli uretim hangi arac ucuz onu alalim ?

• Arkadaşlar size katılıyorum. Ama aklımın almadığı bir şey var. Nasıl oluyor da bu ülkede nerdeyse her yıl sıfır araç alımı %10'lar seviyesinde artıyor. Mercedes 2013'te Türkiye'de önceki yıla göre satışlarını %57 artırmış.
  • Otomotiv piyasası devlet yüzünden değil şu tipler yüzünden geldi..

+Hayatım ne zaman araba alacağız
    - Malum siteden uygun bir şeyler bakıyorum
    + Modeli yüksek olsun , otomatik vites olsun ben de sureyim
    - Benzinli çok yakar dizel olsun
    + Aa bu arabanın ikinci eli bu kadar pahalımıymış Üstüne şu kadar daha öderiz sıfırını alırız
    - amaaan nede olsa krediyle alacağım almışken en fulu olsun.

-------------------------

+Kanka telefonun yeni mi
    -Evet kanka
    5s mi
    - Bu 5 biraz kullanayım 5s alacağım

----3 ay sonra
    ooo kanka 5s almışsın.

-------------------)---

+Bi led TV alalım hayatım
    -Tamam alalım , dur vestelin sitesinden bakayım
    + vestel dandik hayatım xxxx marka alalım
    -o daha pahalı ama
    + Pahalıysa kalitelidir hayatım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SevketXR -- 14 Ocak 2014; 9:01:43 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bir şeyi çok merak ediyorum jant çelik değilde alüminyum olunca,led far olmayınca ne fark ediyor allah aşkına bi açıkla nolursun.

İyi o zaman kimse almasın araç bunu mu demek istiyorsunuz vatandaş düşmüş düşene de Bi tekme biz atalım derdinde bizi yönetenler ben gidipte 70 k ya araba alıyorsam devlet olarak senin de bu paranın yarısını almaya ne hakkın var ki zaten mazot aldığımda mtv odediğimde sana duruveriyorum ben gel düzelt diye tövbe tövbe yerli malmış önce kendileri insinler o zaman mercedeslerden audilerden sonra vatandaşa yerli malı önersinler

• quote:

Şu hükümetin tek desteklediğim politikası oldu bu ithal mallara gösterdiği tavır oldu.Fakat buğdayı bile ithal ediyoruz.

Bu ülkeyi buğday, mısır, arpa ithal edecek duruma kim düşürdü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İlkerA. -- 14 Ocak 2014; 9:44:14 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker67

quote:

Şu hükümetin tek desteklediğim politikası oldu bu ithal mallara gösterdiği tavır oldu.Fakat buğdayı bile ithal ediyoruz.

Bu ülkeyi buğday, mısır, arpa ithal edecek duruma kim düşürdü?

Saman ve susam bile ithal. Yurtdışından ithal seçmenleride getirdiler şimdi. Artık krallıklarını ilan ederler yakında.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.