Şimdi Ara

BU CENGCİLERE NE OLACAK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Abilerim ablalarım, bildiğiniz gibi bu sene önüne gelen mühendislik yazdı. Çoğu da bilgisayar mühendisliği yazdı. Neredeyse her şehirde 3 4 tane bilgisayar bölümü var ve bu bölümlerde okuyan yüzlerce kişi var. Sadece bu seneye özel değil bundan önceki senelerde de ve bundan sonraki senelerde de binlerce kişi öyle ya da böyle ceng okuyacak. Her sene binlerce onbinlerce cengaver mezun. Üstelik şu son olaylardan sonra da tıp çöküşe geçti. Ayrıntılı anlatmak istemiyorum az çok biliyorsunuz tıpta neler olduğunu. Tıp Tıp ille de tıp diyen arkadaşlarım bile cengci oldu. Asıl sorun şu bu kadar ceng mezununa ne olacak. Hepsi iş bulabilcek mi ? hadi diyelim dedik ki kendini geliştirir iyi yerlere gelir falan filan. Tamam da hepsi mi geliştirecek. bu kadar insana ne olacak. Bir yerden sonra artık rekabet başlamaz mı ? Elektrikçi olup yazılıma kayan tanidiklarim var onlar bile kafayı yedi. Eskiden herkes Tıpta meslek garanti derdi. Mezun ol işe başlarsın derdi. Cengde böyle bir sey de söz konusu değil. Ne olacak merak ediyorum açıkçası. Ceng bu ivme ile yükselmeye devam mı edecek yoksa kendine güvenmeyenler ya da normal insanlar ulan cengaverlerin sayisi fazla diyip başka bölümlere mi kayacak ? bu ciddi bir sorun bence.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Herkes tabikide is bulamayacak tip değil bu işini iyi yapan çıkıyor yurt dışına

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ceng yükselmeye devam edecek hocam. Mühendislikler arasında bireysel çabanın en çok öne çıktığı alan ceng.

  • Herkes iş bulamayacak tabi ki. İşini gerçekten sevenler ve çalışkan insanlar daha iyi yerlere geleceklerdir.

  • Çoğu hayal kırıklığı yaşayacak:/ tıp okusa da hayal kırıklığı yaşayacaktı o yüzden sıkıntı yok devam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kontenjanlar öyle düşündüğün gibi artmadı diğer mühendislikler gibi stabil ilerliyor. Bazı arkadaşlarımızın anlamadığı bir olay var; bu bölümü artık tercih edenler daha başarılı öğrenci grubundan oluyor. Çoğu üniversite de bu işin mühendislik kısmına fazla bütçe ayırmadığı için yeterli lab vs açmadığı için daha çok eğitim bilgisayar bilimleri tarzında ilerliyor. Yani geçen sene kontenjan 50 idi 150 mi oldu sıkıntı çıksın?

  • Şimdi ee, makineden de her sene binlerce, on binlerce mezun oluyor.
    Ceng kontenjanı uçtu da benim haberim yoksa bilemem.


    Bu durumu tekrar tekrar konuşmanın anlamı olduğunu düşünmüyorum. İsteyen yazsın, istemeyen başka bölüm yazabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Scientistofcomputer kullanıcısına yanıt

    hayır demek istediğim bilgisayar mühendisliğinin trend olup herkesin üniversite gözetmeksizin yazması. Mesela siz kötü bir ünide ceng mi istersiniz yoksa iyi bir ünide ee ya da makine gibi bir başka bölüm mü ? 3k yapan adam da ceng yaziyor 200k yapan adam da


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada yanlış anlamayın kontenjanlar arttı demedim ki. Demek istediğim herkesin yazılıma kaymak istemesi. Herkes özellikle bilgisayar istiyor. tıp ı geçicek resmen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rutherless R kullanıcısına yanıt

    O her bölümde olan bir şey hocam. Siteminizi YÖK'e yapmanız gerekmektedir madem öyle koysunlar baraj sıralama örnek veriyorum 70k bölümün itibarı korunsun. Ben 2018'de 40k'dan Bilgisayar Müh'e yerleştim şu an aynı sıralama ile yerleşilen yerler 20k'nın altında resmen. Bu durum benim hoşuma gidiyor açıkcası daha başarılı öğrencilerin tercih ettiği bir bölümden mezun oldum.


    200 bininci olan birisinin potansiyeli gerçekten düşük mü? buna bakmak lazım bizim bölümümüzden mezun olan arkadaşlarımızın büyük bir çoğunluğu developer oluyor. Siz de biliyorsunuz ki sektörümüzde Bilgisayar Mühendisliği okumamış insanlar(kendilerine alaylı diyorlar) da aynı mesleği yapıyor. Ben sadece yazılım ile donanım arasındaki ilişki bakımından onlardan daha çok şey biliyorum. Data structures,formal language and automata theory,digital systems,system programming,operating systems,computer organizations,embedded systems design bunlar aklıma gelen dersler ve daha birçok dersin eğitimini aldığım için daha çok şey biliyorum lakin bunları front end developer ne yapsın? Biliyorsun he he deyip geçiyor sektöre 10 yılını vermiş adam biraz da kompleksli seni çekemiyor sırf eğitim aldın okuldan diye.


    Yani asıl tehlikenin iş hayatına girdiğin zaman alaylı insanlar olduğunu fark edeceksin. Umarım mezunlarımız onların yerini alır.


    Sorunuza cevap verirsem; Benim zamanında puanım İTÜ fizik mühendisliğine yetiyordu üstüne 20k falan artıyordu hatırladığım kadarıyla ama ben bir vakıf üniversitesi tam burs yazdım zerre pişman değilim belki fizik mühendisliği okuyup yine developer olacaktım hatta top tier bir okul olacaktı ama istemedim 4 yılda hayatım boyunca kullanmayacağım bilgileri neden edineyim ki? İlk 10 bin için bir şey diyemem hayatımdaki tek hedefim bilgisayar mühendisliği okumak değildi benim dolayısıyla tıp okuyabilecek sıralamaya sahip olsayım okurdum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scientistofcomputer -- 17 Ağustos 2022; 19:13:15 >




  • Scientistofcomputer kullanıcısına yanıt

    Anladım hocam dediklerinizi. Gayet mantıklı konuştunuz. Bence bu konuyu da irdelemenin pek manası yok. Herkes gideceği bölümü araştırmalı. Cevabiniz icin sağolun


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüm mühendislikler yine aynı sayıda mezun veriyor ancak kalite bir tık daha artmış oldu bunun nesi kötü anlamıyorum. Bence mühendisliğin 2000li yılların başlarına dönmeye başlayacak olmasına sevinmeliyiz ancak bu kadar üniversiteye 2000li yıllar gibi olmayacaktır yine. Mühendislikte aktiflik çok önemli.

  • Sanki önceden bu bölümler boş kapatıyordu sadece sıralamaları daha iyi noktalara geldi. He bence devlet iyi bir planlama yapar ise okullar ile beraber çok iyi olabilir yoksa bir işe yaramaz. Okuyanlarinda çoğu umduğunu bulamaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İsteyen yazsın yazmasın da anadoluda kötü bir ünide ceng yazan biriyle oturup konuşmak isterdim aklını anlamak için. Her ceng yazan kendini geliştirip yazılım yazıp zengin olcağını düşünüyor ama gerçekte bir iki kişi iyi yerlere gelir ama geri kalanlar açıkta kalacaklar işe alımlarda üniversite çok farkediyor.

  • Hay arkadaş siz ne kadar iyi insanlarmışsınız sürekli bizi dert ediyorsunuz kıyamam yaa

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • famasamato F kullanıcısına yanıt
    Alakası yok sektörü bilmiyorsun bol keseden sallamayı biliyorsun ama

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • aslında her mühendislikte böyle. cengle alakası yok.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Gereken puanın yükselmesi mezun sayısını artırmıyor, aksine seviye yükseldiği için yurt dışına göç artıyor ve ülkedeki yazılımcı yoğunluğu azalıyor, haberiniz olsun. Ekonomi gidişatı böyle devam ederse şirketler yazılımcı bulamamaktan batacak.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.