Şimdi Ara

Bu soruyu nasıl çözebilirim? acil yardıma ihtiyacım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yönetim bilişim sistemleri bölümünde okuyorum hoca böyle bir ödev verdi excel de yapılabilir diye biliyorum fakat nasıl yapacağımı bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim yarına teslim etmem gerek.

    Okumak istemeyenler için kısaca:Resimdeki ürünleri max 1600kg ve 45m3 olacak şekilde en karlı sıralamamız gerekiyor.2 günde yapabiliriz bu teslimatı fakat ilk gün kazancın %20 sini,2.gün taşıdıklarımızdan %10 alıyoruz.En karlı şekilde nasıl sıralayabilirim.





    Soru :
    Bir havayolu kargo taşımacılığı işletmesinde çalıştığınızı düşünün. Müdürünüz dedi ki “Şu gördüğün kargo uçağının kapasitesi 1600 kg ve 45 m3’tür. Ambardaki malların listesi ise aşağıdadır. Bu listeden istediğini seçip kargo uçağına yükletebilirsin. Ancak seçtiğin malların uçak kapasitesini aşmaması gerekiyor. Bu malların bugün kargo uçağına yüklenmesi halinde malların toplam değerlerinin %20’si bizim kazancımızı oluşturacaktır” dedi. “Yükleyemediğimiz ve depoda kalan malları ertesi gün aynı özellikteki diğer kargo uçağına yükletebiliriz. Bu durumda bir gün sonraya kalan mallardan kazancımız malların toplam değerinin %10’u olacaktır. İki gün içinde uçakta kendine yer bulamayan mallar karşılığında hiçbir kazanç elde etmeyeceğiz.”


    1) Kargo işletmesinin kazancını en üst düzeyde olacak yükleme planını (birinci gün için hangi malları seçtiniz, toplam kazanç ne oldu, kapasite kullanım oranlarınız ne oldu, ikinci gün hangi malları seçtiniz ve kapasite kullanım oranlarınız ne oldu, hangi mallar yüklenmedi) gösteriniz. Bulduğunuz çözümün uygunluğu konusundaki düşüncenizi açıklayınız.

     Bu soruyu nasıl çözebilirim? acil yardıma ihtiyacım var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rozolsky35 -- 11 Kasım 2015; 23:08:52 >







  • Rozolsky35 kullanıcısına yanıt
    Hoca ödevi ertelememişse cevap için artık çok geç olduğunun farkındayım. Hoca böyle bir ödev verdiyse umarım altyapıyı da vermiştir. Çözüm için hala ilgileniyorsanız çalışmanızda takıldığınız yerde yardımcı olabilirim.

    Hayırlı günler.
  • Deneyerek hallettim ödevi.Hoca da deneyerek yapmamızı bekliyormuş.İlginiz için teşekkürler
  • Rozolsky35 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Hayırlı günler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.