Şimdi Ara

Bu Soruyu Çözebilirmisiniz +13

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yukarda Verildi

A)ABCD dikdörtgenin uzun kenarı etrafında 360 derece döndürülmesiyle oluşan silindirin hacmi kaçtır ?
    B)ABCD dikdörtgenin kısa kenari etrafında 360 derece döndürülmesiyle oluşan silindirin alanı ve hacmi kaçtır ?

Pi = Pi Sayısı = 3 alınıcak (Pi Saysının Sembolünü yapamadığım için pi yazıyorum)

Formül

Hacim İçin ---> V=Pirüssü2h
    Bütün Alan --->Ba=2pirüssü2+2pirh

Anlamışsınızdır umarım 7. sınıf öğrencisiyim öğretmen ödev verdi yapamazsam düşük puan alıcam

+13 yazmamın sebebi dikkat çekmek değil 7. sınıf silindir hacmi konusu olması

• silindirin yarıçapı 5 olur yüksekliği 10 olur 25pix10=250pi a şıkkı
  • quote:

Orjinalden alıntı: MortMorello

silindirin yarıçapı 5 olur yüksekliği 10 olur 25pix10=250pi a şıkkı

bunu paitten açıklamalı yaparsan deftere geçircemde :S
  • çok kolay ryi bikere 5 bikere 10 al soruyu yap soruda kağıdı katlamıyo çeviriyo ondan
  • A)1500 cm2
    B)1200 cm2
    Hacim ikisinde de aynı.Eğer verdiğin formül doğruysa cevaplar bunlar olması lazım
  • ama benim mat kıt siz bi el atsanız :D paitten
  • Hocam bari burada matematik deme bana ya.
    Tamam yardım istiyorsun ama bende artık matematik görmeye dayanamıyorum ya. Çok şükür kurtuldum artık hayatımda yok ama sen böyle bir iki bir şeyler okuduğum foruma da koyarsan bunu olmuyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BU NASIL SORU ??
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • @colleger26 sen benim yerimde olsan öle düşünmezdin bütün karneyi zor kurtardık matıda kurtardık ama teknoloji tasarım kaldı saten ondan kafam bozuk bide matematiği düşürürsem :S
  •  Bu Soruyu Çözebilirmisiniz +13
  • quote:

Orjinalden alıntı: SheytanRogue

@colleger26 sen benim yerimde olsan öle düşünmezdin bütün karneyi zor kurtardık matıda kurtardık ama teknoloji tasarım kaldı saten ondan kafam bozuk bide matematiği düşürürsem :S

Allah yardımcın olsun o zaman kardeş ne diyeyim...
  • A)=Hacmi 750 = 5.5.10.3 = r.r.pi.h
    B)=Hacmi 1500 =10.10.3.5 = r.r.pi.h Alanı=300 = r.r.pi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seF[o] -- 29 Mayıs 2008; 19:39:09 >
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bynedim -- 29 Mayıs 2008; 19:58:59 >
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bynedim -- 29 Mayıs 2008; 19:58:41 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.