Şimdi Ara

Bu Sorunu Daha Önce Hiç Yaşayan Oldu Mu? (İçeri) Toyota Auris

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Toyota Auris 2011 model dizel aracımız var. Geçen ya hafta 50 bin bakımına girdi. Ben aracı yaklaşık 1 hafta sonra kullanma fırsatı buldum servisten çıktıktan sonra. Arabayı ilk sürmeye başladığım zaman bi sıkıntı sezdim. Normal sürat ve viteste giderken hızlanmaya çalışıp gaz verdiğimde sanki debriyaja hafif dokunuyormuşum gibi devir çok fazla artmaya başlıyor ve araba hızlanmıyordu. Ama aklıma bişey gelmedi neyse 3 gün geçti ama aklımda bazı soru işaretleri takıldı aynı sorun devam edince hızlanmaya çalışıyorum ama devir artıyor aşırı derecede araba hızlanmıyordu. Her neyse bugün şehrin yaklaşık 30 km dışında bir yere gidiyorduk. Birden koku gelmeye başladı tabi ilk baş aldırış etmedik dedik kamyondan falan geliyordır diye balata yanık kokusu tarzı bir koku vardı. Neyse yaklaşık 3-4 km sonra yokuşa geldik birden koku artmaya başladı ben araba yanıyor sandım. Sonra kenara çekeyim arabayı falan dedim ama kamyon vardı yanımda soluna geçtim kamyonu geçip benzinliğe girecektim. Ama kamyonu sollamaya çıktığımda normalde 5. viteste araba hızlanıyor geçiyordum. Ama bu sefer 5 te hızlanmadı hadi dedim 4. vitese alayım dedim 4. vitese aldığımda devir çok fazla arttı gaza basıyorum ama araba hızlanmıyor tabi bu arada koku gittikçe artmaya başladı neyse sonra kenara çektik arabayı toyota servis geldi çekiciyle aldı gitti arabayı sabah gidip bakıcaz arabada ne varmış diye.. Bu olay bana biraz garip geldi servisten çıkan araba böyle bir sorun yapması falan yaklaşık 1000TL para verdik bide servise bakım için. Sizce bu sorun neyden kaynaklanıyor??

Not: El freni çekik değildi....

• Baski balata bitmis kacirmaya baslamis debriyaj balatasi degisir sikinti olmaz . Dizlei kullanirken devirli kaldirmamaya dikkat edin devirli kalkislar baski balatayi yer bitirir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hunter06 kullanıcısına yanıt
    Arabayı servise aldılar hocam yarın bakıcaklar ne var ne yok diye umarım fazla masraflı bişey çıkmaz birde baskı balatayı kasko karşılıyor heralde? Bir bilginiz var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheKingOfNaples

Arabayı servise aldılar hocam yarın bakıcaklar ne var ne yok diye umarım fazla masraflı bişey çıkmaz birde baskı balatayı kasko karşılıyor heralde? Bir bilginiz var mı?

Kasko karsilamaz benzin gibi tuketim malzemesidir . Baska bir sıkıntı yoksa tabi . Baskiyi bitirdiyseniz en az 800 isterler benim dizel corollada 72 bin km oldu baski balata degismedi ne kadar alirlar bilmiyorum rakam tahmini . Sonucu yazarsaniz bizde bilgilenelim kolay gelsin

• 50binde baskı balata bitirmişsiniz tebrik etmek lazım :) Şaka bir yana hatalı kullanım var sanırım normalde 50binde baskı balata bitmez
  • bakımdan sonrası olması rastlantıdır.
    50 bin bakımında da servis baskı balatayı kontrol etmiyordur.
    Normalde 50 bin de de bitmemesi lazım ama bitedebilir kullanıma bağlı. Büyük bir problem değil hallolur.
  • Biraz erken olmuş ama can sıkacak bir durum yok gibi bence de baskı balata tüm semptomlar uyuyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • serviste aracınızın başındamıydınız? YETKİLİ SERVİS ELEMANLARI vites kolu, debriyaj, motor kulağı ve lastiklere karşı özel bir sevgi besliyorlar.
  • debriyajı kontrol eden elemanlar balatayı yakana kadar zorluyorlar genelde. dolayısıyla bitmeye yakın gittiyseniz süreci hızlandırmışlardır. 50bin km oldukça erken tabii ki.
  • 1800 Tl tuttu geçmiş olsun

• Banada reno servisi 1800 demisti sanayide 300 e yaptırmıstım, servisteki ustaların bence bilincli hareketleri.

• Arabayı servisten çektiricez bu gidisle

• özelde daha uyguna çıkar 800 diyerek çok çok iyimser tahmin yapmışım . özel servislerde yarı fiyatına hallolur sanırım geçmiş olsun kolay gelsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.