Şimdi Ara

Bu soruları çözene bu kandil gecesinde dua edecem (Biyoistatistik)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1-)Bir üniversitede okuyan öğrencilerden sistematik örnekleme yöntemi ile alınan 900 öğrencinin yaş ortalaması 19 yaş ve standart sapması 1.5 yaş olarak elde edilmiştir.Bu örneklemden hareketle üniversitedeki tüm öğrencilerin yaşları %99 olasılıkla hangi aralıktadır ?

2-)Lepra hastalarında ve sağlam bireylerde Ejeksiyon ve Fraksiyon [EF] yüzde düzeyleri araştırılmak istenmektedir.Toplumda yapılan bir çalışmada 30-60 yaş arası lepralı hastalarda EF değeri ortalaması %58.3 ve standart sapması 1.35 ve yine aynı yaş grubu sağlam kişilerde EF değeri ortalaması %60.8 ve standart sapması 1.95 olarak elde edilmiştir.Bu değerlerden hareketle iki grup arasındaki bu farklılığı %5 hata ve %80 güçte anlamlı bulacak hasta sayısı grup başına kaç kişidir ?

3-)Plaseboya göre etkinliği araştıran bir maddenin deney grubundaki başarı oranı %60 ve plasebo kullanılan kontrol grubundaki başarı oranı %50 olacağı öngörüsünden hareketle bu farklılığı %5 hata ve %90 güçte anlamlı bulacak hasta sayısı grup başına kaç kişidir ?

Çözen arkadaştan şimdiden allah razı olsun

• 1) 3

2) 4

3) 5
    duamı bekliyorum
  • Kendin gibi birisyle evlenirsin inşallah sana duam bu olsun
  • İlk soruyu tamamen tahminimle 17-21 diyorum. Standart sapmayı çıkarıp ve ekleyip aralığı genişletecek şekilde bir tamsayıya tamamladım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam tam puan almam lazım önemli bu pratikler
  • Biyoistatik ne kadar zorlar ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.