Şimdi Ara

Bu soruları cevaplayacak var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir arkadaşım için açmış bulunmaktayım konuyu. Kendisi biraz zor durumda. Babasının rahatsızlığından dolayı okula gidememekte. Rica etsem aşağıdaki soruları cevaplama imkanınız var ise sevinirim. Yardımcı olanlara şimdiden çok teşekkür ederim.

Bu soruları cevaplayacak var mı?

• Arkadaşlar zahmete girip cevaplayan kişiye ücretsiz cinemaximum bilet vereceğim.
  • Kardesim sorular hakkinda ugrasiyorum ama bilet icin degil yani bilet falan istemiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok sağolun. Emeğinizin karşılığını vermek isterim. Lütfen ama lütfen doğru cevaplar olursa çok seviniriz.
  • Felsefeyle ilgilenmiyorum. Ama arkadaşınız için konuyu yukarıya taşımış olayım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • selamun aleykum

1-sanat denen açılıma tabiatın tablo değeri olarak yaklaşırsak, bir çiçeğin rengi, ahengi, kokusu, bir kimseye hediye edilince lisan olan hali sevgiyi dillendirmesi ve toprak ile olan ilişkisi sanki bir ressamın tuvalindeki boyanın toprağa yansımış hali gibidir.
    insan toprağa çiçeğin her türlü haline sahip olmak için girer ve asla ölmez.

2-bunlar arasındaki ilişki güneş dünya ve ay arasındaki ilişki gibidir. dünya denen cennetteki kişi güneşi cehennem olarak algılayacağı gibi ay da yansıttığı ışıkla her zaman yanmak zorunda değilsin der güneşe.
    3 lisan da farklıdır ve birbirlerine göre farklı bir mealle değerlendirilir.teolojik olarak, güneş bir baba olsaydı dünya bir anne ay da bir evlat olurdu diyebiliriz.halbuki hiç birisi diğerini meydana getirecek ana materyale sahip değildir ancak hepsi aynı öze sahip olmakla ortak değer taşır.

3-dinin dili nedir? zebur güzel sözle ikna eder, tevrat güzel sözle ikna olmayanı ikab eder, incil sözün güzelinden anlamayanın cezası veya mükafatı olan evliliği bahşeder, bunların anlam kazandığı yerde esenlik vardır ve kuran-ı hakim de bu sembol değeri kazanır. halbuki sıfatlar sonu olmayanı ifade etmekle ortak din anlayışından özelleşerek ayrışır. kuran-ı hakimdeki ebedi esenlik ebedi sıfatlara en uygun olan lisandır denebilir.zira sözün güzeli, ikabın şiddeti, evliliğin değeri hayat ile sınırlı iken ebedi esenlik hayata ihtiyaç duymaz.

şimdilik bu kadar....

• selamun aleykum

4- sembol ve mecaz örneğini ilahi bir vasıtayla el alabiliriz. elif dümdüz duran bir hakikat olarak sembolize ettiği değeri anlatır. ancak mecazen adaleti ile bir işin başında duran tealayı anlatır. arasındaki fark ise beyni bir işlemden geçmediği sürece anlamsız olan bir düz mantıkla, beyni bir süreci kullanarak somut hayat için anlamlı olabilecek işlevselliği ayırır.

5-yaradan tealadan olumsuzlayarak bahsetmek insan denen varlığın fiillerini açıklamak bakımından yaradan tealayı meselelerden uzaklaştırır. mesela yaradan teala neyi bilir demek yerine neyi bilmez dediğinizde o teala evlenmeyi bilmez diyebilirsiniz. zira o eşsizdir. bu olumsuzlama aynı zamanlı olarak yaradan teala anlayışını nesil bakımından kendisine ihtiyaç bırakmayacak bir insanla karşılaştırır. ve bismillahirramanirrahıym kun feyekun sadagallahul azıym sırrınca aslında insana, kainat denen yerde tartışabilecek bir mekanda bırakılmamıştı denir.

6-pozitivist düşüncede 0 insan 1 hakikat 2 baba denen kavramlardır. buna göre insan 1 denen hakikata güneşe yaklaşarak ulaşır. zira ışık ve hayat denen döngü bu hakikat de anlamlıdır. insan 1 denen hakikata ulaşabilir dersek bu pozitivizmdir. ancak mantıkçı pozitivizm 1 güneştir ve sen insan olarak ona yaklaşmaya kalkarsan ona ulaşmadan yanarsın der. mantıkçılar bu açıdan pozitivizmin 0 denen insandan oluştuğunu ve insan ve baba denen yani yaradan teala ile ilgili vasıflara ulaşılamayacağını söylerler.

ateistler ise ateşin dünyadaki görüntüsüne haşr demek zorundadır. kainatın içerisindeki sevgi aşk su yemek gibi şeyler ateşten yaratılmıştır derler. yani 1 ve 2 değerini kabul ederek pozitivizme yaklaşırlar. ancak bu negatif ateizm olarak da adlandırılabilir.zira kainatın aslı ile oluşan yapısı arasındaki farkı kainatın belleği olarak kabul etmek zorundadırlar. aslında kainat taş toprak ve ateştir ancak aşk sevgi su gibi bir oluşumu düşlemiş olabilir derler.

agnostikler ise ateşin sevgi aşk eş su gibi bir şeyi oluşturması konusunda şüphe duyarlar. bundan dolayı dünya denen yerdeki her şeyin kaynağı bakımından şüphe içerisindedirler.bu açıdan ateizmin negatif ateistleri de denebilir.

şimdilik bu kadar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BU NASIL SORU ??
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ödevini millete yaptırıyorsun ya da hoşlandığın kıza ilgisini çekmek için yardım etmeye çalışıyorsjn sanki.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: k2fg9

Ödevini millete yaptırıyorsun ya da hoşlandığın kıza ilgisini çekmek için yardım etmeye çalışıyorsjn sanki.

Yanılıyorsunuz hocam. Kendim Makine okuyorum. Bana böyle soru sorulacak değil. Arkadaşım için, zaten bir kız arkadaşım var neden ilgi çekmek için bu tür saçma şeylere başvurayım? HADO77 cevapladığın için teşekkür ederim. Ama biraz geç kalındı. Gene de sağolasın. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atsız_74 -- 9 Nisan 2014; 4:34:39 >
  • Atsız_74 kullanıcısına yanıt
    1 hakikaten ölmeyelim diye sanat var. çünkü sanat yoksulun dayanağıdır. Bilim teknik, bunlar gerçeği gözümüze gözümüze sokar. dahası gerçeği araştırır. bir bilim adamı neden ölüyorum diye düşşünür. bir felsefeci bunun mantığı ne diye sorgular. ama sanat gerçekle, ölümle yaşamla ilgilenmez o 'en asil duyguların insanıdır'. :) yani duygularla, hatta yapay duygularla insanı mutlu eder. yani sonuç olarak soruyu şöyle cevapla, din neyse sanat odur. sanat dinin cazıdır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.