Şimdi Ara

Bu sorgu neden çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

mysql_num_rows($sorgu)>0 kısmında hata veriyor anlam veremedim bu saatte algımda kapalı belki çok basit ama fark edemiyorum

edit:

böyle basit bişey olduğunu biliyodum include "connect.php"; yazmamışım scriptin başına veritabanına bağlı olmadığı için veriyi çekemiyormuş haliyle bu akşam bakarken fark ettim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basaran747 -- 16 Mart 2013; 19:48:59 >

• Tırnak problemi yaşamışsınız.
    $sorgu=mysql_query("select ad from baslik where ad='".$baslik."'");
    Düzeltecektir sorgunuzu. tek tırnak içinde aranan kelimeniz statik $sorgu olacaktır dinamik değisken alabilmek için \"$degisken\" içinde yada '".$degisken."' şeklinde yazmalısınız. Notepad++'a daha okunaklı olması açısından "'.$degisken.'" şeklinde kullanıyorum.
    Saygılarımla
  • quote:

Orijinalden alıntı: MiNiK_eSeK

Tırnak problemi yaşamışsınız.
    $sorgu=mysql_query("select ad from baslik where ad='".$baslik."'");
    Düzeltecektir sorgunuzu. tek tırnak içinde aranan kelimeniz statik $sorgu olacaktır dinamik değisken alabilmek için \"$degisken\" içinde yada '".$degisken."' şeklinde yazmalısınız. Notepad++'a daha okunaklı olması açısından "'.$degisken.'" şeklinde kullanıyorum.
    Saygılarımla

cevabınız için teşekkür ederim ancak farklı bir problem daha var sanıyorum sorguyu çalıştıracak komutu verdiğimde şu hatayı alıyorum.O yüzden num_rows da sorun olduğunu düşünmüştüm.

Warning: mysql_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in C:\wamp\www\d\baslik_getir.php on line 6

• Kodunuzun son halini raw_data olarak atarsanız inceleyebilirim. Afaki anlatımlarla malesef ne olduğunu söyleyemem. Sorun veritabanınızdanda kaynaklanıyor olabilir.Tablonuzdan örnek ve kodunuzu raw_data formatında eklemeniz gerekmekte.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bu bir hata mı?
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.