Şimdi Ara

Bu Site Hangi Dil İle Yazılmış?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
5.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, bir arkadaşım aşağıdaki sitenin PHP ve ASP kullanılmadan tamamen java ve HTML ile yapıldığını söyledi ama site bana HTML ile yapılamayacak kadar iyi geldi örneğin arama gibi işlemler de HTML ile yapılabilir mi? ve ya site başka bir dil kullanılarak yazıldıysa hangisi?

yardımcı olduğunuz için şimdiden teşşekkürler

http://library.thinkquest.org/08aug/02289/#?page=home&section=home

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arabaci_58 -- 11 Nisan 2010; 17:02:28 >

• siteyi yazmayı unutmuşum yazdığım sayfada kullanılan tüm web sillerini rica etsem yazabilirmisiniz?

http://library.thinkquest.org/08aug/02289/#?page=home&section=home
  • ilginiz için teşekkür ederim evet sitede kullanılan dilleri öğrenmek istiyordum. Peki ajax nasıl bir dildir? sadece HTML destekleyen serverlarda ajax'ta kullanılabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: arabaci_58

ilginiz için teşekkür ederim evet sitede kullanılan dilleri öğrenmek istiyordum. Peki ajax nasıl bir dildir? sadece HTML destekleyen serverlarda ajax'ta kullanılabilir mi?

ajax bir dil değildir.

ajax-tr.com dan detayları alabilirsin.
  • Eğer hareketleri nasıl sağladığını soruyorsan DHTML'den yararlanılmış.

DHML nedir diye sorarsan HTML JavaScript ve CSS'nin bir arada kullanılması sayılabilir.
  • http://library.thinkquest.org/08aug/02289/#?page=technology

bu adresde adamlar, PHP ve MySql ile başladıklarını işe söylüyorlar. Sonra herhangi bir sunucu taraflı teknoloji kullanmamaları gerektiği için kendimiz geliştirdik diyor.
  • işin aslı şöyle; belki bilenler vardır thinkquest dünya çapındaki okulların katılabildiği ödüllü bir yarışma bir konu belirliyor ve o konu ile ilgili sitenizi yaparak yarışmaya katılıyorsunuz öğretmenim bana geldiğinde bir Joomla kurar, temayı kendim düzenler, ikide bileşen atarım diyerek kabul ettim ama sonra baktım çoğu site HTML ile yapılmış diğerlerininde ne olduğu belli değil biraz korktum açıkçası çünkü HTML bilgim sadece anlama ve düzenleme boyutunda

Sayın master_monster projeyi yapan arkadaşların kendimiz gelirtirdik dedikleri ne? yeni bir dil mi yazmışlar acaba? zira proje organizatörlerin kendi servereinda bulunmak zorunda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arabaci_58 -- 13 Nisan 2010; 21:41:34 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sitede HTML'in yanında Javascript kullanılmış. HTML'i zaten her sayfada kullanmak zorundasınız. Javascript ise HTML sayfalarını statiklikten kurtararak o sayfaya işlevsellik katar. Mesela siteye girdiğinizde size isminizi soruyor. Bu bir javascript fonksyonudur ve statik HTML sayfalarını dinamikleştirerel DHTML konseptini oluşturur. Javascript'in Javayla alakası yoktur.

Böyle bir site yaratmak istiyorsanız öğrenmeniz gerekenler sırasıyla;

XHTML 1.0 (HTML'in son versyonu da diyebiliriz, standartlar açısından)
    CSS ( Sayfanın içeriğini formatlar, renkleri vs ayarlarsınız)
    Javascript ( Sayfaya dinamik fonksyonlar katar, mesela kullanıcının tarayıcısını, işletim sistemini ve tarih bilgilerini kullanabilirsiniz)
  • ilginiz için çok teşeşkür ederim, aslında öğrenecek kadar vakit te yok zira onlarda sınavın arasında daha yeni başlayacağımız projenin içerik ve sitesini şimdiden başlayıp haziran sonuna kadar teslim etmeliyiz.

HTML'i web tasarım yazılımları ile halledebiliyorum ama peki Javascript uygulamaları nasıl yapılır? örneğin sitede arama yapabilmek için bir sunucu taraflı dil gerekmez mi? Sunucu taraflı dillerle alakası yok ama ben bir harita yapmak istiyorum ve bu haritada belirlerdiğim bölgelere tıklanabilmeli bu nasıl mümkündür, bunu yasıl yapabilirim?

İlginiz için teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.