Şimdi Ara

Bu sisteme hangi işlemci takmalıyım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba herkese şuan bilgisayarda AMD Athlon x4 840 Quad Core var fakat bu sistemime eski olduğunu düşünüyorum , sizcede öylemi ? eğer eskiyse güzel bir işlemci tavsiyesi alabilirmiyim ?

Bellek: 8GB (2x4) GSKILL Ripjawsx DDR3 1600mhz
    SSD: Transcend 128GB 370 Series
    Ekran Kartı : Sapphire r7 370 nitro 2gb 256bit ekran kartı
    Anakart: Msi a68hm-e33 v2 FM2+

evet bu sisteme nasıl bir işlemci önerirsiniz ? biraz uygun olursa iyi olur teşekkür ederim

Edit : Kasada HDD yok fakat bunun birçok eksisini hissediyorum bu konuda f/p harddisk önerirmisiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lakeyta -- 6 Eylül 2016; 3:28:50 >

• işlemci iyi, yenisi almak için anakartı(socket 1151) lazım

wd blue 1tb

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PC Master Race -- 6 Eylül 2016; 4:41:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GALATASAR4Y

işlemci iyi, yenisi almak için anakartı(socket 1151) lazım

wd blue 1tb

Hocam açıkçası oyunlarda bu işlemci sıkıntı çıkarıyor diye düşünüyorum. İkinci elden bu ana kart ve işlemci ne kadar gider ve intel işlemci kurmak istesem yine ikinci el bana kaça patlar ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lakeyta

quote:

Orijinalden alıntı: GALATASAR4Y

işlemci iyi, yenisi almak için anakartı(socket 1151) lazım

wd blue 1tb

Hocam açıkçası oyunlarda bu işlemci sıkıntı çıkarıyor diye düşünüyorum. İkinci elden bu ana kart ve işlemci ne kadar gider ve intel işlemci kurmak istesem yine ikinci el bana kaça patlar ?

Ekran kartını değiştirmediğin sürece işlemciyi değiştirmeye gerek yok

Şuan o işlemci ile ekran kartı uyumlu

İşlemci değiştirmek sana pek fps artışı sağlamaz

İlerde ekran kartını değiştireceğin zaman sistemi komple değiştirirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Merhaba herkese şuan bilgisayarda AMD Athlon x4 840 Quad Core var fakat bu sistemime eski olduğunu düşünüyorum , sizcede öylemi ? eğer eskiyse güzel bir işlemci tavsiyesi alabilirmiyim ?

evet bu sisteme nasıl bir işlemci önerirsiniz ? biraz uygun olursa iyi olur teşekkür ederim

Edit : Kasada HDD yok fakat bunun birçok eksisini hissediyorum bu konuda f/p harddisk önerirmisiniz ?

Şimdilik hiç bir şeye dokunma.

Zaten FM2+ sokete takabileceğin en iyi işlemci Athlon X4 860K Quadcore. Gerçi 870 ve 880K da çıktı ama bize henüz düşmedi. Ancak para verip sıfırını almaya değecek perf farkı yok aralarında. 860K modelin avantajı çok iyi OC olmasıdır ve bu sayede orta halli I5 ile kapışabilir. Ancak bunun için de anakartınız oldukça vasat kalır. Fazla OC yapamayacağınızdan anlamı olmaz.

Halihazırda R7-370 gibi nispeten iyi bir kartınız olduğundan APU almanın da hiçbir anlamı yok.
    Ancak ikinci elde çok ucuza 860K filan denk getirebilirseniz anlamlı olabilir. Ucuz değil, çok ucuz dedim, dikkat.

Ayrıca mevcut işlemciniz ekran kartınızı rahatlıkla besleyebilir, bir darboğaz olmadığından daha iyi işlemci FPS artışı vermez size.
    Ekran kartınızın oyun performansı size yetiyorsa sistemin hiçbir şeyinin değişmesine gerek yok şu anda.

Ancak ekran kartı artık oyun için yetmiyorsa veya ilerde yetmediği zaman sistemi güncellemek anlamlı olur.
    Bunun için de ZEN işlemcileri bekleyin. Duruma göre karşılaştırıp AMD/INTEL seçimini F/P oranına göne yapabilirsiniz.

Depolama için 2 TB disk olabilir. (1 TB -2 TB fiyat farkı oldukça az, artık değmez.)
    Verileriniz önemli ise Seagate SV35 (surveillance) veya WD Purple serisi alabilirsiniz.
    Değilse WD green alın gitsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melikulupinar -- 6 Eylül 2016; 10:25:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: melikulupinar

quote:

Merhaba herkese şuan bilgisayarda AMD Athlon x4 840 Quad Core var fakat bu sistemime eski olduğunu düşünüyorum , sizcede öylemi ? eğer eskiyse güzel bir işlemci tavsiyesi alabilirmiyim ?

Şimdilik hiç bir şeye dokunma.

Zaten FM2+ sokete takabileceğin en iyi işlemci Athlon X4 860K Quadcore. Gerçi 870 ve 880K da çıktı ama bize henüz düşmedi. Ancak para verip sıfırını almaya değecek perf farkı yok aralarında. 860K modelin avantajı çok iyi OC olmasıdır ve bu sayede orta halli I5 ile kapışabilir. Ancak bunun için de anakartınız oldukça vasat kalır. Fazla OC yapamayacağınızdan anlamı olmaz.

Halihazırda R7-370 gibi nispeten iyi bir kartınız olduğundan APU almanın da hiçbir anlamı yok.
    Ancak ikinci elde çok ucuza 860K filan denk getirebilirseniz anlamlı olabilir. Ucuz değil, çok ucuz dedim, dikkat.

Ayrıca mevcut işlemciniz ekran kartınızı rahatlıkla besleyebilir, bir darboğaz olmadığından daha iyi işlemci FPS artışı vermez size.
    Ekran kartınızın oyun performansı size yetiyorsa sistemin hiçbir şeyinin değişmesine gerek yok şu anda.

Ancak ekran kartı artık oyun için yetmiyorsa veya ilerde yetmediği zaman sistemi güncellemek anlamlı olur.
    Bunun için de ZEN işlemcileri bekleyin. Duruma göre karşılaştırıp AMD/INTEL seçimini F/P oranına göne yapabilirsiniz.

Depolama için 2 TB disk olabilir. (1 TB -2 TB fiyat farkı oldukça az, artık değmez.)
    Verileriniz önemli ise Seagate SV35 (surveillance) veya WD Purple serisi alabilirsiniz.
    Değilse WD green alın gitsin.

Merhaba. sistem , güzel , stabil dizilmiş yani değilmi ? Açıkçası ps4ümü satırıp yatırım yapıcaktımda neyse teşekkür ederim en iyisi ben paramı toplayayyım sağlam bir ekran kartı ve işlemci , anakart yaparım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• HDD için 1 TB wd blue öneririm.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu sisteme soğutucu önerisi
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.