Şimdi Ara

Bu Sisteme Fizik Kartı Gerekir Mi ? (Ne kadar Az Yük O Kadar Az Ses ? )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar fizik kartlarıyla ilgili araştırma yaptım bugun ve kullanılan fizik kartlarının işlemciye verilen yükü azalttıgını ogrendım..

Sistem Özelliklerim Şunlar ;

AMD Phenom II X4 955 BE 3.2 Ghz
    GIGABYTE GA-MA790XT-UD4P
    TEAM ELITE 2 GB 1333 MHZ DDR3
    TUL VTX 3D HD4890 1GB 256 BIT GDDR5 850/3900
    XILENCE XP750W Modüler

Günümüz Model Oyunlarını düşünürsek (vurmalı kırmalı patlamalı )

• bence gereksiz ama çok istiyorsan nvidia ekran kartı alırsın nvidia physx destekli oyunlarda işlemcinin yapacağı fizik işlerini ekran kartı yapar.
    ayrıca bu her oyunda çalışmıyor sadece nvidia physx destekli oyunlarda oluyor, diğer oyunlarda normal işlemciden fizik hesaplanıyor.

nvidia physx e örnek verirsek, daha gerçekçi cam kırılma,patlama,su akması,bayrak dalgalanması,giysi dalgalanması gibi şeyler.
  • ati kartın yanına nvidia takmak ancak sonradan çıkarılmış yama ile vs mümkün..
    çünkü nvidia bunun legal olarak kullanılmasını engelledi..
    o nedenle sorunlu bir iş olacağını düşünüyorum ve uğraştığına değmez..
    bence fizik isteyen nvidia kart kullanmalı ..ati nin yanına nvidia yamamaya uğraşmamalı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ooppss -- 18 Ekim 2009; 19:11:49 >
  • Physx daha oyunların içine, koduna yazılarak tam güzelliğini belli eden bir teknoloji değil. Oyun yapımcıları ne zaman ki bu teknolojiyi daha çok kullanır, ben de o zaman alınmalıdır diye tavsiyede bulunurum.
  • Şuan en son atinin çıkardığı opencl driver ı ile phynex i kullanabiliyor ati ekran kartları ... forumda bunu tartışıyoruz.

http://forum.donanimhaber.com/m_35179614/tm.htm
  • tamam arkadaşlar sağolun yardımlarınız için

cuma gunu novadan 4890'ını onaylatım ama pazartesi kargoya vereceklermiş
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu sisteme ne kadar vermeliyim?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.