Şimdi Ara

Bu Sistem Nasıl? (Aciliyeti Var)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu forumda uzun araştırmaların sonucu paramın yeteceği en iyi sistem aşağıdaki. Sizce nasıl? Uyum sorunu falan olmaz değil mi?

- KINGSTON HyperX KHX6000-D2K2 2048MB KIT (2X1024MB) Ram
    - GIGABYTE 8I965P-DS4 (P965, GLAN, SATA, RAID, LGA775) Anakart
    - INTEL Core2 DUO E6300 (1.86GHz,1066MHz,2MB,LGA775) BOX işlemci
    - PALIT 256MB GeForce 7600 GS Sonic (PCI-E) Ekran Kartı

• parana göre olmasından ziyade ihtiyaçlarına göre sistem oluşturmalısın.
    anakart ve ramler bi ton para tutar beğenmedim walla
  • Ben de zaten param olduğundan toplamadım, kendi ihtiyaçlarıma göre topladım. Ha daha iyisini toplayabilir miydim, tabi, ama o kadar param yok.. Para meselesi dışında teknik olarak söyleyeceği olan arkadaşlar olmalı??
  • bi araya koyunca bu parçalar çalışır daha nasıl teknik bişi istiyosun soyle ona göre yardımcı olalım
  • Gamer değilim, ama oyun oynarken de işimi görsün. Makinemi toplama amacım grafik baskı işlerimi, video-montaj ve 3d animasyon rendering vs.. işlerimi sağlam yapabilmesi.. Nesini beğenmedin sen bu sistemin? Nedenlerini sayar mısın?
  • anakartı nispeten daha ucuz olan gigabyte ds3 alıp ( 130 usd) ile ramleri twinmos 667 mhz ler gigatekte 73 usd
    2 gb alabilirsin. boylece bunları alarak artırdığın para ile işlemcini E6600 alman hem 4 mb cachli olması sebebiyle sana kullandığın uygulamalarda daha fazla başarım getiricektir. demem şu ki ds4 gibi pahalı bi
    anakart ile kıngstonun en pahalı ramlerini alman yerine dediğim şekilde sistemini kurup e6600 alman sana daha
    fazla kazanç getirecektir.
  • ds3 ile ds4 arasında 15$ fark var (mavibilgisayar.. - ds4 = 210$ - ds3 =186$)
    kingston ram tercih etmemin nedeni ömür boyu garantisi olması. Yarın birgün elimden çıkarırsam bana yararı olur..
    KINGSTON DDR400 2048MB Dual Channel Kit (2x1024MB) 249 $ >>>> KINGSTON HyperX 2048 DDR2 PC2 6000 331 $ Fark: 82$

15$ + 82$ = 97$

INTEL Core2 DUO E6300 = 218$
    Core2 DUO E6600 366 $

366-218 = 148

148-97 = 51$

Aslında olabilir. Ama sanırım ben tercihimi RAM lerden yana kullanacağım. 1.86 işlemci ile 2.4 Ghz arasındaki performans farkını sanırım çok da farkedemem.. Bilemiyorum..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Sistem Nasıl?
    5 ay önce açıldı
    bu sistem nasıl
    21 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: osman arslan
    1.86 işlemci ile 2.4 Ghz arasındaki performans farkını sanırım çok da farkedemem.. Bilemiyorum..

çok büyük bir fark hissedersin,hemde öyle böyle bir fark değil
  • 1- 6600 ler 330 usd + kdv dir. bkz.http://www.inventus.com.tr/donanimliste.htm
    2- ds3 ler forumda konusu var 130 usd guncel fiyata sahiptir.
    3- twinmos ramler de ömür boyu garantilidir.

Hocam aklın ve mantığın yolu dediğim şekilde sistem toplamandır. amma ds4 ile KINGSTON HyperX alıcam
    diyosan bizden bu kadar. Rasgele ....
    Ha birde şunu unuttum ramlerin performansa katkısı sandığın kadar fazla değildir anakartlarda olduğu gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi odrin34 -- 18 Şubat 2007; 9:42:59 >
  • @hirotaro

Gerçekten o kadar bariz bir şekilde hissedebilir miyim 1.86 ile 2.4 arasındaki farkı???

@odrin34

Eğer performans farkı hirotaro nun dediği kadar fazla ise gerekirse biraz daha kendimi sıkar hyperX le beraber alırım. Ama bu noktada DS3 ün hala HyperX desteklediğinden 100% emin olamadım. RAM ler performanstan ziyade aynı anda çok fazla program kullandığım için lazım bana. Aynı anda Photoshop, Freehand, Dreamweaver, Explorer, Flash vs.. açık olması gereken durumlar oluyor.. O anlarda ramim yeterli olamayabiliyor. Kaldı ki bazen 1 gb lık dosyalarla çalışmak durumunda kalabiliyorum. Çok kasıyor o zaman.. (baskı çalışmaları ..) Ondan alıyorum. Yalnız şunu anladım. Bu iş dipsiz kuyu..

Bu arada ürünleri inşallah yarın geçeceğim Ankara'dan alacağım. Mavi ve Gigatek ten almayı düşünüyorum. Oradan da teknik bilgi isterim kafamın karışık olduğu noktalarda olmazsa..

• quote:

Orjinalden alıntı: osman arslan

@hirotaro

Gerçekten o kadar bariz bir şekilde hissedebilir miyim 1.86 ile 2.4 arasındaki farkı???

@odrin34

Eğer performans farkı hirotaro nun dediği kadar fazla ise gerekirse biraz daha kendimi sıkar hyperX le beraber alırım. Ama bu noktada DS3 ün hala HyperX desteklediğinden 100% emin olamadım. RAM ler performanstan ziyade aynı anda çok fazla program kullandığım için lazım bana. Aynı anda Photoshop, Freehand, Dreamweaver, Explorer, Flash vs.. açık olması gereken durumlar oluyor.. O anlarda ramim yeterli olamayabiliyor. Kaldı ki bazen 1 gb lık dosyalarla çalışmak durumunda kalabiliyorum. Çok kasıyor o zaman.. (baskı çalışmaları ..) Ondan alıyorum. Yalnız şunu anladım. Bu iş dipsiz kuyu..

Bu arada ürünleri inşallah yarın geçeceğim Ankara'dan alacağım. Mavi ve Gigatek ten almayı düşünüyorum. Oradan da teknik bilgi isterim kafamın karışık olduğu noktalarda olmazsa..

evet ciddi anlamda hissedersin,senin aklın ghz e takılmış,Bi kere gerçek Conroe çekirdeği E6600 da var.
    E6300 ile E6400 Allendale çekirdekli(bu çekirdekte gayet üstün) ama Conroe çekirdeği E6600 ve E6700 gibi işlemcilerde mevcut,ayrıca cache farkıda E6300 ile E6400 2 mb iken E6600 ve üstünde 4mb cache var.Çekirdek yapılarından dolayı,E6600 üstün,ve farkı anlarsın

• Ds4 aldım. Ve core 2 duo 6600 aldım. Ve hyper x... Fakattt!!http://forum.donanimhaber.com/m_12510546/tm.htm Sorunuma yardımcı olabilir misiniz..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.