Bildirim
Bu SİGORTA Fiyatı UYGUN MU?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
bir sürü sigorta şirketi var. herbirinin risk primleri farklıdır. -
10 yaşındaki bir arca 507 tl. pirim çok. neye göre belirliyorlar bu rakamları anlayamadım. -
quote:
Orijinalden alıntı: alaçatı
10 yaşındaki bir arca 507 tl. pirim çok. neye göre belirliyorlar bu rakamları anlayamadım.
Bu adamlar geçen sene bilmen kaç milyon dolar zarar etmiş güya primler düşük diye. sonra %100 zam yaptılar. 40 sene boyunca tampona değmemiş adam bu paraları her sene vermek zorunda mı. Madem zarar ediyorlar yasadan çıkarsınlar sadece kaskolar kalsın. Beyefendiler çok para kazanamıyor diye her sene astronomik zamlar geliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memocan2468 -- 26 Ocak 2014; 1:01:25 > -
quote:
Orijinalden alıntı: memocan2468
quote:
Orijinalden alıntı: alaçatı
10 yaşındaki bir arca 507 tl. pirim çok. neye göre belirliyorlar bu rakamları anlayamadım.
Bu adamlar geçen sene bilmen kaç milyon dolar zarar etmiş güya primler düşük diye. sonra %100 zam yaptılar. 40 sene boyunca tampona değmemiş adam bu paraları her sene vermek zorunda mı. Madem yasadan çıkarsınlar sadece kaskolar kalsın. Beyefendiler çok para kazanamıyor diye her sene astronomik zamlar geliyor.
Yeterki sigorta şirketleri kazansın vatandaşa ne olursa olsun, umurundamı bunların. sigorta fiyatlarını sürücü belgesine göre düzenlesinler o zaman. çok kaza yapandan çok prim. hiç kazası olmayandan az prim. böylesi daha adil olur.
-
Zaten pratikte öyle gözüküyor. Kaza yapanın primleri her sene tavan yapıyor, yapmayanın azalıyor.
Yani yapana %400 zam yapmayana %5 indirim. -
Trafik Sigortasını etkileyen faktörler:
Aracın plaka ili
Araç sahibinin cinsiyeti ve yaşı.
Aracın hasar geçmişi (Axa pert olan araçlarda trafik sigortasını çok yüksek verir)
Araç Sahibinin hasar geçmişi
Mesela Konya plaka için bugün bir arkadaşım yaşı 30 dan küçük olduğu için en uygun 406 TL fiyat verebildim. Ancak Babası üzerine alsaydı bu rakam 258 TL olacaktı. -
Dün kaç sigorta şirketi gezdik trafik sigortasına 850 TL verdik..
34 plaka
Bayan, yaş 24
Kişinin ilk arabası daha önce hiç kazası yok..
Arabada 2010 model fiat 500..
fiyata sigortacılar bile inanmadı bu araç jeep mi diye soran bile oldu neden böyle oldu bu rakam normal mi? -
quote:
Orijinalden alıntı: qrio
34 plaka
Bayan, yaş 24
fiyata sigortacılar bile inanmadı bu araç jeep mi diye soran bile oldu neden böyle oldu bu rakam normal mi?
ben de kasko için 640 TL tekli aldım
ilk defa kasko yaptıracağım hiç indirim yok.
yer konya. -
Ağbi bu yaş mantığı nedir bu sigortada ben bilmiyorum bilen birileri rica etsem bunu açıklayabilirmi acaba . -
kasko için 1900 verdik -
2004 scenic 2.0 privilage
07plaka
axa sigorta 230TL sigortam.İndirim filan yok ilk defa yaptırışım.Bence sizinki aşırı pahalı... -
quote:
kasko için 1900 verdik
kasko+trafik sigortası 2750 tl
ayda 230 tl eder. yakıt ve diğer masraflar hariç. bu araçla yılda kaç km yapılacak? masrafa değer mi -
96 1.4 uno 11 plaka
28 erkek
2012 mart ayında aldığımda axa sigortaya 165 tl verdim. 2013 marta ayında tam günü yaklaşırken kaza yaptım ve en düşük 440 tl buldum. Şimdi mart ayına inşallah kazasız girersem kaç tl civarında vereceğim çok merak ediyorum. -
2000 VW Polo 1.4 Motor
20 Yaş Erkek
İlk araba, aracın kaza geçmişinde 2 tane ufak kazası var.
Plaka 34
En ucuzu Axa'dan 495 TL -
kullanacak kişi acemi olduğu için değecek gibi.. daha 2. günde kaldırım bariyeri koparttık hayırlı olsun -
quote:
34 plaka
Bayan, yaş 24
fiyata sigortacılar bile inanmadı bu araç jeep mi diye soran bile oldu neden böyle oldu bu rakam normal mi?
quote:
34 plaka
Bayan, yaş 24
Yaş 30 dan küçük bayan ve ilk aracı bu fiyatları etkilemesindeki temel sebepler, aracın marka ve modeli birçok şirkette fiyatı etkilemiyor. Eğer yaptırmadıysanız aracın bilgilerini gönderin ben 8 şirketten bakabilirim size hangisi uygun çıkarsa bulunuduğunuz yerde bir acenteye gider yaptırırsınız.
quote:
Orijinalden alıntı: ffate
ben de kasko için 640 TL tekli aldım
ilk defa kasko yaptıracağım hiç indirim yok.
yer konya.
Kasko çok değişken bir üründür, aracın marka model yılı çok etkiler, 640 Tl ilk kasko için iyi bir rakam aslında.
quote:
Orijinalden alıntı: novinovi
Ağbi bu yaş mantığı nedir bu sigortada ben bilmiyorum bilen birileri rica etsem bunu açıklayabilirmi acaba .
30 yaşından küçüklerin kanı kaynar arabayla oyuncak gibi oynar etrafa zarar verir veya acemidir mantığı =)
-
İlk defa kasko ve 640 TL zaten bedava sayılır.Kasko ve sigortayı karıştırmadıysanız eğer fiyat çok iyi. -
Ben imzamdaki araç için 256 trafik , 750 kasko fiyatı aldım, muafiyetsiz kasko fiyatı.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X