Şimdi Ara

Bu sıcaklık değerleri normal mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

sistem

phenom ii x6 1090t black edition 3.2ghz
    gigabyte ga-880gm-ud2h
    2*2gb ddr3 1600mhz kingston ram
    9500gt gpu
    nagas g6 oyuncu kasası 500watt power. ön tarafında yanılmıyorsam iki tane fan var içeri hava üflüyor.
    win7 64bit işletim sistemi

bu değerler sizce normal mi? masaüstündeyken bile 60derece cpu. zaten fanı ayrı bir dert 7bin devirde dönüyor sesi geçtim soğuk olsun yeter.

olabilecek şeyleri gözden geçirdim.

-cpu'yu orda taktılar eve geldim çok sıcak olduğu için yanlış mı takdır termal macunu mu fazla sürdüler diye bi kontrol ettim çıkardım taktım düzgün.

-termal macun zaten heatsink'e yapışık. harici bişey sürülmedi

bunlar da resimler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Such -- 17 Eylül 2011; 19:55:48 >

• Sıcaklıklar çok yüksek . Ayrıca o 1,536 volt o işlemci için yüksek . 1090t için voltaj değerleri 1,1 - 1,4 arası olması lazım . Biostan cpu voltaj ayarını auto olarak değiştirin .

Ayrıca Cool'n Quite açık değilse biostan aktif hale getirin.

.Ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ated90 -- 17 Eylül 2011; 20:08:02 >
  • öncelikle teşekkür ederim.

artık sorunun voltaj yüksekliği olduğunu biliyorum. işin ilginç yanı zaten auto'daydı voltaj. manuel yapıp 1.325'e çektim. 15derece falan indi. şuanda 40larda dolaşıyor sıcaklık. sanırım ortayı buldum sonunda
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Such

öncelikle teşekkür ederim.

artık sorunun voltaj yüksekliği olduğunu biliyorum. işin ilginç yanı zaten auto'daydı voltaj. manuel yapıp 1.325'e çektim. 15derece falan indi. şuanda 40larda dolaşıyor sıcaklık. sanırım ortayı buldum sonunda

Rica ederim

Voltaj değerini bios auto ayardayken yüksek vermesi ilginç . Anakart bios güncellemesi yapsan iyi olur . Birde Cool'n Quite açık mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ated90

quote:

Rica ederim

Voltaj değerini bios auto ayardayken yüksek vermesi ilginç . Anakart bios güncellemesi yapsan iyi olur . Birde Cool'n Quite açık mı ?

Cool'n Quite kapalı hatta turboyu bile ısınmasın diye kapatmıştım.. bu anakarta daha hiç bios güncellemesi yapmadım zaten bi ara onu da halledicem.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ated90

quote:

Rica ederim

Cool'n Quite kapalı hatta turboyu bile ısınmasın diye kapatmıştım.. bu anakarta daha hiç bios güncellemesi yapmadım zaten bi ara onu da halledicem.

Cool'n Quite işlemciyi ısındırmaz aksine boştayken çekirdek hızlarını 800 mhz ye çekerek ve voltajı düşürerek daha az güç tüketmesini ve daha serin çalışmasını sağlar . Yani Cool'n Quite açmanız sizin yararınıza olacaktır .

• O sıcaklıklar yükteki sıcaklıklar mı oda sıcaklığınız tahminen kaç?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oda sıcaklığı normal mi???
    geçen yıl açıldı
    Sizce bu değerler normal mi??
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 6Clas

O sıcaklıklar yükteki sıcaklıklar mı oda sıcaklığınız tahminen kaç?

masaüstündeyken olan sıcaklılardı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.