Şimdi Ara

BU ŞARTLAR ALTINDA EVLENME İMKANI YOK [SS] (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
608
Cevap
10
Favori
33.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Dr.draco

Yukarıda yazdıklarımdan bu masrafları savunduğum sonucu çıkarılmasın. Daha önce dediğim gibi bu ülkedeki kızlara bir lira bile harcanmaz. Ama harcamak isterseniz aşağı yukarı bu civara mal olur.

Bu ülkenin erkekleri olarak işimiz çok zor. Kendimden örnek vermek istiyorum. Öyle yakışıklı biri değilim ortalama sayılırım. Dışarıdan bakıldığında çok düzgün mazbut görünen bi kız vardı. Kızla sivil hayatta tanışmak istedim ama yüz vermedi. Ciddi ciddi yüzüme bile bakmadı. Gel zaman git zaman çalıştığım hastaneye işi düşmüş. Orada beni gördü doktor olduğumu farkedince o artist kız gitti yerine mide bulandırıcı düzeyde sarkıntılık eden bi karaktersiz geldi. Sırf mesleğim param yüzünden yapmadığı şey kalmadı. Tabi ben yüz vermedim ama olay burada en akıllı dediğiniz kızın bile ne mal oldugunu görmek. Çok ama çok kötüler. Sakın inanmayın ne duygularına ne gözyaşlarına. Hepsinin fiyatı var görünmeyen etiketlerinin üzerinde.

Çok iyi yazmışsın kardeşim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ya lı konuşunca yumruğu yermişim. Bana en son atarlanan ergen 12.000 lira tazminat ödemeye mahkum olunca kaç tane ihtiyarı araya koydu el öpmek için... Ha tabi ben öptürür müyüm:) seve seve ödedi.

Konuya gelince daha ne dediğimi anlamadığın belli. 1300 liraya çamaşır makinesi var demişsin. Var ama nasıl var. Bizimkiler eve o civarda bi makine almışlardı. Eve girince bile kesif deterjan kokusu geliyordu. Sıkma verimi gayet kötüydü 3 kez durulama yapmamıza rağmen. Sonra olamz dedim gittim o 3 bin liralık makineden aldım rahat ettim. Her şeyin bi bedeli vardır. Ucuza aldım diye sevinirsin ama hergün tenine kanserojen deterjan temas eder.

Neyse konuya dönersek malatyada yemeksiz düğün diye bi olay yok. Yaşadığın yerde olduğuna da inanmıyorum ya neyse... Üstelik orada yoksa o 30-50 tl kişi başı yemek tarifesi neden var? Dediğim gibi doğru düzgün yapacaksan 60.000den aşağısı olmaz. Ben masrafı savunan biri de değilim ama gerçekler bunlar. Kimseye tepeden baktığım yok öyle olsa burada işim ne?

• Bu konuyla ilgili şahsi düşüncem: gelenekler ve görenekler tabii ki yaşatılmalı, fakat ekonomik şartlar belli.Ülkemizde herşey asıl amacından sapıp gösterişe dönüşmüş durumda.Çiftler evinin eşyasına,tatiline harcayacakları parayı sırf "elalem ne der" mantığı yüzünden gösterişe harcıyor.Sade bir nikah yapıp geçeceksin.Ha maddi durumun vardır yaparsın düğününü, kınanı, ama herkeste böyle bir imkana sahip değil.İnsanlar evleniyor gereksiz bir borç yığınının altında eziliyor.

• Ha orası ayrı ama maaşın belli miktarıyla nasıl yaşayacak ki işi yoksa varsa zaten vermem. Ama tazminat içinde haklıysa alır. Ben olayı mal varlığı olarak anladım ondan öyle cevap verdim :)

• 9vs6 9 kullanıcısına yanıt
    İnşallah hepimiz için... Evet illa ki birisi olacak ama daha denk gelmedim ben. Hepimizin hakkında hayırlısı neyse o olsun.

• Geçenlerde youtube'da bir video izledim bununla alakalı. Dini bir kanal, bir hoca dersler anlatıyor, gelen soruları falan cevaplıyor. Birisi yazmış hocam böyle böyle durumum yok, birikmiş param yok, asgari ücretle çalışıyorum. düğün masraflarını ödemem imkansız, bende dini olabildiğince yaşayan, derslerinize katılan bir insanım. ne yapmam lazım hocam demiş, peygamber efendimiz böyle lüks bir şekilde evlenmedi ki demiş..

*Dipnot: Biliyorsunuz dini çevrelerde evlilik mevzusu çok fazla uzatılmadan gerçekleşir. Yaşı fazla geçirmezler.

Her neyse hocada anlatıyor. Ben evlediğimde bomboş bir eve girdim. Bir tane yatak vardı başkada birşey yoktu demiş.

Özetle; Bu kadar lüks şatavat başkaları kim ne der diyeden başka birşey değil.

900 lirayada çamaşır makinesi var? Neden paran yokken 3500 liralık makine alıyorsun ki?
    Neden dünya kadar lükse giriyorsun? Erkeklerin çoğu bunun böyle olduğunu biliyor ama kız çevresi "millet ne der" mantığı ile yaklaşıyor ben böyle gördüm hep.

Ayrıca paran olsa bile cüzi bir rakama evi döşeyip, geri kalan parayla eve veya arabaya girmek daha mantıklı değil midir? Hayatı borç ödemek için yaşıyoruz resmen..

• yazik la bize aynı kaderi paylaşıyoruz. sen napiyon bu paralari kac para biriktirdin derler. kendime esya alırım gerek yoktu neden aldın. ulan ben evden işe işten eve gelip gidip ot gibi yaşiyacagim öyle mi desem evet başka napican derler.. öğrenciyken daha özgürdük? kendi zevkime ait harcama yaparken 2 sefer düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nitrotolyen

Bu konuyla ilgili şahsi düşüncem: gelenekler ve görenekler tabii ki yaşatılmalı, fakat ekonomik şartlar belli.Ülkemizde herşey asıl amacından sapıp gösterişe dönüşmüş durumda.Çiftler evinin eşyasına,tatiline harcayacakları parayı sırf "elalem ne der" mantığı yüzünden gösterişe harcıyor.Sade bir nikah yapıp geçeceksin.Ha maddi durumun vardır yaparsın düğününü, kınanı, ama herkeste böyle bir imkana sahip değil.İnsanlar evleniyor gereksiz bir borç yığınının altında eziliyor.

Ondan sonra aile içi huzursuzluklar çıkıyor hocam. En mantıklısı cüzi miktarda herşeyi halledip duruma göre ev almaya veya araç satın almaya gireceksin. Evlenince bunlar zaruri ihtiyaç neticede.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jryuk

O tip ne lan öyle yakışıyor mu sana

BU ŞARTLAR ALTINDA EVLENME İMKANI YOK [SS]

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • başlık parası gelse de rahatlasak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1407F0A6B -- 29 Mayıs 2017; 13:53:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onurmsq

quote:

Orijinalden alıntı: 07kubi07

quote:

Orijinalden alıntı: Onurmsq

quote:

Orijinalden alıntı: 07kubi07

Bu kafayıda anlamıyorum. Zengin gibi herşeyin en iyisini alırsan 80bin verirsin tabi.

Fakir gibi en kotusunu alırsan cingen gibi suriyeli gibi yasarsın.

Halbuki adamın saydıgı seyler bir ailenin orta grubundaki urunler. Zenginler onlardan almaz. Bilmiyosunki burda perdeye 6milyar verdigin sey yurt dısında 600dolar cerez parası ve yurt dısında en alt grup dandik urunler. Hala bunu cozemediniz yorum yapıyorsunuz. Tl degersiz oldugu icin yuksekten aldıgın urunleri pahalı zannediyorsunuz. Kafaya bak.

Perdeler ithal değil kardeş dolarla alakası yok perdenin.birde çingenlik öyle birşey olsaydı türkiyenin %60 ı çingen olmuş olurdu

Bir tek ona mı takıldın. Zaten kelimenin icinden cimbızla secersin. Buzdolabı camasır makinasini nerden alıyorsun. Bekodqn arcelikten mi. Tvyide arcelikten alırsın. Kalite olarak yerlerde surunurler. Sanki herseyi biz uretiyoruzda. Hala diretiyorsun yok perdeler ithal degilmisde. Napıyım perdeyi. Bana perde lazm degil. Beyaz esya tv diger teknolojik aletlere bak. Burda oled ekran 10milyar. Yurt dısındaki adam bir maasıyla alıyor biz 5kat. 5 maasımızı veriyoruz. Hala anlamıyorsun.

Yavvv kardeşim ben herşeyi biliyorum.Az önce murat özünün videosunu izliyordum.Ben tr çok güçlü demiyorum. Evlenmek için 80bin tl harcayanlara söyleniyorum. Bence sen hala diretiyorsun ve konuyu anlamadın.

• quote:

Orijinalden alıntı: ivenrec

quote:

Bu konuyla ilgili şahsi düşüncem: gelenekler ve görenekler tabii ki yaşatılmalı, fakat ekonomik şartlar belli.Ülkemizde herşey asıl amacından sapıp gösterişe dönüşmüş durumda.Çiftler evinin eşyasına,tatiline harcayacakları parayı sırf "elalem ne der" mantığı yüzünden gösterişe harcıyor.Sade bir nikah yapıp geçeceksin.Ha maddi durumun vardır yaparsın düğününü, kınanı, ama herkeste böyle bir imkana sahip değil.İnsanlar evleniyor gereksiz bir borç yığınının altında eziliyor.

Ondan sonra aile içi huzursuzluklar çıkıyor hocam. En mantıklısı cüzi miktarda herşeyi halledip duruma göre ev almaya veya araç satın almaya gireceksin. Evlenince bunlar zaruri ihtiyaç neticede.

Valla cüzi miktarda yapmak bile baya zorluyor.Akrabalardan örneklerini bol bol görüyorum.Zaman değişiyor ve yavaş yavaş bu gereksiz davranışlar da yok oluyor.Bir süre sonra insanlar sadece nikah yapıp geçecekler.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ivenrec

quote:

Valla cüzi miktarda yapmak bile baya zorluyor.Akrabalardan örneklerini bol bol görüyorum.Zaman değişiyor ve yavaş yavaş bu gereksiz davranışlar da yok oluyor.Bir süre sonra insanlar sadece nikah yapıp geçecekler.

Hocam zaten düğün olayı saçmalıktır. Gider nikahını yapar, aileler arasında güzelce bir yemek verirsin nezih bir ortamda, tebrikleşmeler vs. olur biter. Ya ben çok avrupa-i, amerikanvari düşünüyorum ya da bu ülke insanında her anlamda problem var.

Klişeler:

Gelinlik 1 kez giycem anısı olcak.
    Falanca almış ben alamadım diyemem.
    Falanca düğün yapmamış ben yapmadım diyemem vs. vs.

Düğüne, lüks eşyalara gömeceğin parayla on numara gezersin. Üstüne gider ev araba için bir nakit paran olur.

• Mesele sevdiğinle bir ömür sürmek ise, gözünüz yüksekte değil, mütevazi ve mutlu bir hayat yaşamaksa dediğiniz rakamlarla hiç bir alakası yoktur maliyetin. Sırf elalemin ağzına düşmeyelim, millet ne der kaygısıyla oturup maliyet çıkarırsan böyle kol gibi hesap çıkar üstüne yine milletin ağzına düşersin keyfin kaçar.

Ailelerde ayrı bir dünya, hem şu kadar altın vereceksin mecbur der, sonra adam o altını almak için kredi çeker eşşek gibi yıllarca kredi öder. Yani borçsuz ama altınsız olman değil , altınlı ama gırtlağına kadar borca batmış bir damat daha caziptir onlar için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr.draco

Ya lı konuşunca yumruğu yermişim. Bana en son atarlanan ergen 12.000 lira tazminat ödemeye mahkum olunca kaç tane ihtiyarı araya koydu el öpmek için... Ha tabi ben öptürür müyüm:) seve seve ödedi.

Konuya gelince daha ne dediğimi anlamadığın belli. 1300 liraya çamaşır makinesi var demişsin. Var ama nasıl var. Bizimkiler eve o civarda bi makine almışlardı. Eve girince bile kesif deterjan kokusu geliyordu. Sıkma verimi gayet kötüydü 3 kez durulama yapmamıza rağmen. Sonra olamz dedim gittim o 3 bin liralık makineden aldım rahat ettim. Her şeyin bi bedeli vardır. Ucuza aldım diye sevinirsin ama hergün tenine kanserojen deterjan temas eder.

Neyse konuya dönersek malatyada yemeksiz düğün diye bi olay yok. Yaşadığın yerde olduğuna da inanmıyorum ya neyse... Üstelik orada yoksa o 30-50 tl kişi başı yemek tarifesi neden var? Dediğim gibi doğru düzgün yapacaksan 60.000den aşağısı olmaz. Ben masrafı savunan biri de değilim ama gerçekler bunlar. Kimseye tepeden baktığım yok öyle olsa burada işim ne?

Hiç haber izlemiyorsunuz sanırım ortalık psikopat kaynıyor hastahaneler de doktorları vuruyorlar bir gün 12.000 lirayı da alamayacak duruma gelebilirsiniz herkesi parasını aldığınız ergen çocuk ile karıştırmayın.

Makine olayına gelince bizim insanımız da bol deterjan koyunca temiz olur düşüncesi var ölçüsünde konmaz bir türlü ondan sonra köpüren deterjan durulanmak bilmez ben dediklerinizi 1500 liralık bosch marka makine ile yapıyorum ne bir deterjan kalıntısı nede alerjik bir reaksiyon söz konusu renklilerde sıvı deterjan beyazlarda da çok az miktarda toz deterjan + sıvı leke çıkarıcı kullanıyorum ayrıca son durulama suyuna yumuşatıcı da koymuyorum onun yerine az miktarda sirke kullanıyorum çamaşırlar hem mis gibi kokuyor hemde yumuşuyor kimyasalla da mümkün olduğunca az temas etmiş oluyorum makinenin sıkma deviri de 1200 rpm gayet yeterli bir değer.

İnanıp inanmamak size kalmış yalan söyleyecek halim yok çok merak ediyorsanız izmire gelip bir kaç düğüne katılırsınız o tarife var ancak kimse yemek dağıtmıyor onun yerine düğünden sonra yakın akrabalarla birlikte gidip çorba içiliyor kimseye tepeden bakmıyorum diyorsunuz ancak bir türlü bir şeye inandıramadım sizi örneklerini de gösteriyorum bu sefer de yemek yok diyorsunuz yemek dağıtmak zorunda değil insanlar tekrar ediyorum dilimde tüy bitti pasta,çerez ve içecek zaten var ve bunlarda ikram olarak yeterli zaten çoğu kişi düğün sonunu bile beklemiyor takısını takıp pastasını yiyen gidiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razor Crest -- 29 Mayıs 2017; 14:7:42 >

• Benim tanıdığım Donanımhaberli Sıcak fırsatlardan 19 bin liraya fiyat/performans evliliği yapar
  • 14 sayfanın hepsini okudum, kısa çözüm keselim kurtulalım en iyisi

• quote:

Orijinalden alıntı: a4technic

14 sayfanın hepsini okudum, kısa çözüm keselim kurtulalım en iyisi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boşuna dememişler dünya kadar malın olacağına fındık kadar a..n olsun ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: 9vs6

öğretmenim ortalama 4. 5 bin lira gelirim var. eger niyet dediğiniz gibiyse hakikaten o kızla evlenmeyi tekrar gözden geçiririm. hayatında 1 sefer oluyor ama onuniçin 1 sene borç mu ödeyeceksin . 1 sene iyi niyetimden 2. senesinde hala borç kapatamamış öğretmen arkadaşlar var mahalle arasında yemek verdi bunlar bide. düşün. bütün masraflar gelinlik damatlık. gereksiz ihtiyaçları. gelinlik için 2 bin lira demişti ulan sen öğretmensin mal. kuru maaşın zaten 2.700 civarı. ah başım vah başım diyor insanlar sonrada. anadan babadan yoksa hiç bulasilmaz.

Hocam 1-2 senede evlilik borcunu nasıl ödüyorsun sorması ayıp. Şuan 45 bin kredi çeksen 48 ayda 1400 civarı taksitler ile ödersin. 2500 maaş alıyorsun diyelim 1100 TL ile geçinmek zorundasın eşin çalışmıyorsa. Yandık kısacası..

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.