Şimdi Ara

Bu Ram bu anakarta uyumlumu ? bkz.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba iyi forumlar. Anakartım K9N6SGM-V MSI- MS-7309. Ram slotların'dan biri arızalı. Tek modül 4 gb ram almayı düşünüyorum. Seçeneklerde 2 markanın var lakin hangisi anakartım ile uyumludur bilmiyorum. Yardımcı olursanız çok makbule geçer.

1.) Kingston 4 GB DDR2 800MHZ RAM KVR800D2N6/4G
    2.) Hynix 4GB DDR2 800MHZ PC2-6400U Tek Modül Ram

2 markanın açıklamasında da anakartın g31, g41 çip li olması gerektiği yazıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madangran -- 2 Temmuz 2015; 18:40:17 >

• cpu-z programini indirip anakartin tam modelini soyler misin mainboard kisminda yazar.sitesinden bakmak lazim eger en fazla 4gb destekliyorsa tek 4gb takamazsin.
  • Cpu-z ile baktım zaten bu yazıyordu. Max 4gb yazıyor ise neden 4gb ram kullanamıyorum? zaten tek slot çalışıyor, olanı çıkarıp tek modül 4gb yi takıcam.
  • cpu-z'de anakarta bu şekilde mi yazıyor?kod ile anakartın sitesini bulmak kolay olmuyor.anakart diyelim 4gb max destekli olsun ve iki slotu olsun.bu durumda 2+2 olarak ram takabilirsin.max 60 litre diye 60 litre benzini boca edemiyorsun eşit iki tank varmış öyle düşün.sitesinden değil ama şöyle bir şey buldum bilmiyorum ne kadar doğru ama 8gb max diyor bu durumda takabilirsin 4gb.o 4gb ddr2 ramler sonradan çıktı ve uyum sorunu olabilir anakart görmeyebilir kesin garanti vermiş olmayayım.kingston olanı tercih edebilirsin.

http://www.cpu-upgrade.com/mb-MSI/K9N6PGM2-V_(MS-7309).html
  • Şimdi kutusunu buldum anakartın. Üzerinde K9n6gm series yazıyor. Şimdi bu verdiğin linke göre max 8gb mi oluyor ? Yani 4gb tek modülü takabiliyor muyum ?
  • Anakartın tam ismi K9N6SGM-V BURADAN BENİM NE ANLAMAM GEREKİYOR ?

MSI K9N6SGM-V anakart
    Karşılaştırmaya ekle Search similar products
    Marka: MSI
    Ürün Adı: K9N6SGM-V
    Ürün kodu: K9N6SGM-V
    EAN/UPC kodu:
    4719072040956more
    Kategori:
    Anakartlar
    Veri sayfası kalite seviyesi: Icecat tarafından yazılmış/standartlaştırılmıştır
    Piyasaya çıkış tarihi: 15 Nov 2006
    Ürün sayfası güncellenme tarihi: 23 Oct 2013 12:23:39
    Ürün görüntülenme sayısı: 12460
    Kısa açıklama MSI K9N6SGM-V anakart:
    K9N6SGM-V, uATX, nVidia MCP61S, 2 X DDRII 800, PCI -E x16(8) VGA onboard
    Pazarlama metni MSI K9N6SGM-V anakart:
    CPU
    - AMD® Athlon 64 X2, Athlon 64 and Sempron in the Socket AM2 package.

FSB
    - HyperTransport supporting speed up to 1GHz (2000MT/s)

Chipset
    - NVIDIA® MCP61 (P/S/V)

Main Memory
    - Supports Dual Channel DDR II 533/667/800
    - 2 DDRII DIMMs (240pin / 1.8V)
    - Supports a maximum memory size up to 2GB.

Slots
    - One PCI Express x16 slot but only provides x8 bandwidth. (K9N6SGM-V)
    - One PCI Express x1 slot.
    - Two PCI slots (support 3.3v/5v PCI bus interface).

On-Board IDE
    - One IDE port by NVIDIA® MCP61 (P/S/V).
    - Supports Ultra DMA 66/100/133 mode.
    - Supports PIO, Bus Master operation mode.
    - Can connect up to two IDE devices.

On-Board SATA
    - Two SATA II ports by NVIDIA® MCP61 (P/S/V).
    - Supports storage and data transfers at up to 300 MB/s.

RAID Function
    - SATA II 1~2 supports RAID 0, 1 mode by NVIDIA®MCP61 (P/S/V).
    Kısa özet açıklama MSI K9N6SGM-V anakart:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madangran -- 2 Temmuz 2015; 18:58:07 >

• Supports a maximum memory size up to 2GB

su anda calisan slotta kac gb ram takili?4gb ram takamiyorsun o kesin de bu dedigine gore anakart 2gb destekliyormus 1gb ram takiliysa slotta 2gb ram bile takamazsin bence hic ugrasma yukseltecem diye.anakart islemci ram degistir ikinci elden hesapli ya da sifir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu RAM laptopuma uygun mu ?
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

Supports a maximum memory size up to 2GB

su anda calisan slotta kac gb ram takili?4gb ram takamiyorsun o kesin de bu dedigine gore anakart 2gb destekliyormus 1gb ram takiliysa slotta 2gb ram bile takamazsin bence hic ugrasma yukseltecem diye.anakart islemci ram degistir ikinci elden hesapli ya da sifir.

Aynı makinadan 2 tane var. Slotu bozuk olana 2gb ram sağlam olana 2+1 takılı. max 2gb olması imkansız şuan 3.gb ile çalışıyo bitanesi.
  • bilgileri sen bulmussun o yuzden bir sey diyemiyorum ya model numarasinda bir olay var ya da buldugun bilgi dogru degil.en fazla 2gb destekleyen anakart ben uzun zamandir gormuyorum genelde 4 olur o donemdeki anakartlar ama oyle bile olsa tek slota 4gb ram takamaman lazim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

bilgileri sen bulmussun o yuzden bir sey diyemiyorum ya model numarasinda bir olay var ya da buldugun bilgi dogru degil.en fazla 2gb destekleyen anakart ben uzun zamandir gormuyorum genelde 4 olur o donemdeki anakartlar ama oyle bile olsa tek slota 4gb ram takamaman lazim.

İlgin için teşekkür ederim kardeşim. Anakart eski olduğu için tam bilgiye bende ulaşamadım. Bu anakartın aynı modelinin birkaç versiyonu var sanırım.
  • madangran M kullanıcısına yanıt
    Merhaba

Sizin anakartınız 4gb DDR2 ram desteklememektedir.
    Kingston ın 4 GB DDr 2 ramini satın alcaksanız o ürün SAHTEDİR.

Sizin ana kartınız maksimum 4 gb (2 adet 2gb ile ) destekler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bilendenal Destek

Merhaba

Bilgi için teşekkür ederim. Kingston 4gb ram sahte olayını anlayamadım. Normalde 4gb ddr2 ramı yokmu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: madangran

quote:

Orijinalden alıntı: Bilendenal Destek

Merhaba

Bilgi için teşekkür ederim. Kingston 4gb ram sahte olayını anlayamadım. Normalde 4gb ddr2 ramı yokmu ?

cinliler 4gb flash diski 64gb gibi gosterip satmislar kuzene belki sahte derken oyle bir sey demek istemistir 2gb ramleri 4gb ram gibi gostermenin yolu vardir.
  • madangran M kullanıcısına yanıt
    Merhaba

Kingston ın 4 Gb DDR2 DIMM ürünü 4 yıldır üretilmemektedir. Bu nedenle satın alacağınız ürünün o kadar geçmişteki bir ürün olma olasılığı sıfıra yakındır.
    Çok az sayıda anakart 4 GB DDR2 modülü destekler. Bu nedenle bu işi bilen birinde destek alarak ürünü seçmekte fayda vardır.
    Bu tür bir seçim yaparken sitemizdeki skype adresimizden, bilgi@bilendenal.com mail adresinden veya 0312 481 60 00 nolu telefonumuzdan destek alarak ürün seçmenizi tavsiye ederiz. Farklı bir yerden ürün seçecekseniz bile bizden destek alın öncesinde.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.