Merhaba arkadaşlar; Kısaca problemi ve yaptıklarımı özetliyim,sizin engin fikirlerinizden faydalanayım. cel 1.7,30 gb maxtor hdd,1 gb kingston ram,64 mb nvidia ekran kartı 300 watt power ı olan atx kasa,jetway P4 XFB anakart olan sistemim son 1 ay içinde hiçbir sorun yokken sadece donma yapmaya başladı.yaptığım araştırmalar neticesinde,işlemci ısınabilir diye söküp temizleyip yeniden termal macunlayıp taktım nafile.hdd arızalı diye yeni hdd aldım dün kurmaya çalıştım xp kurulurken yine donma devam etti. önceden 2 tane 512 olan ramleri de söküp tek tek ve yerlerini değiştirerek kullandım hatta 256 eski sd ramimle denedim yine sonuç alamadım. sizden ricam kasayı camdan fırlatmadan yapabileceğim bişi kaldı mı onu merak ediyorum.şimdiden teşekkürler...
Parçaların tümü tek tek sorunsuz ise, sorun bunları birleştiren aksamda olabilir. Bu aksam içerisinde Anakart ve kablolar var. Önce kabloları yenilemeyi dene. Sorun çözülmezse, maalesef Anakart arızası olma ihtimali var.
Bilgisayarcılara götür.Atacaksa onlar atsın böylece parasını talep edebilirsin Ekran kartı ve güç kaynağını bir arkadaşınınki ile değişip denedinmi.Onlarda bir problem yoksa geriye anakart kalır.(İçimden bir ses ekran kartı diyor :) )