Merhaba arkadaşlar, buradaki Mac üstadlarına birşey danışmak istiyorum.
Bugün Ebay.de 'de dolaşırken şansa birkaç ilan gördüm. 12 ve 14 inçlik Ibook G4'ler iyi fiyatlara gidiyor. Özellikleri fazla yüksek değil ancak ben taşınabilir ve heryerde internete girebileceğim bir bilgisayarım olsun istiyorum.
Soracağım şu; yaklaşık bu özellikteki bilgisayarlarda bir kasılma olurmu? Hızlı açılsın, ve normal kullanımda kasmasa yeter. (İnternet, Müzik, Office v.s.) Çıldırdım şu Windowsun 5 dakikada açılıp kapanmasından
Şimdi
1. Mac
İşlemci; PowerPC G4 1,2 GHz Ram;1.280 MB Ekran Kartı;ATI Mobility Radeon 9200 Grafikprozessor mit 32 MB VRAM Hdd:80 Gb İşletim Sistemi;10.5 Leopard 12.4 inç ekran. Aksesuarlar;Airport Extreme Card, Çanta, Monitör adaptörü, iLife 05, Front Row, Spotlight, Dashboard, Mail , iChat AV, Safari, Adressbuch, QuickTime, iCal, Photo Booth, ek olarak DVD MacOS X 10.3.5. Link;http://cgi.ebay.de/Apple-iBook-G4-1-2-GHz-1-25-GB-RAM-Air-Port-80-GB-/290483036809?pt=Apple_Systeme&hash=item43a2236289
2.Mac 14 inç ekran (PowerBook6.7)
İşlemci;1,42GHz PowerPC Ram:1 Gb 145 Mhz. Ekran Kartı;ATI Mobility Radeo 9550 mit 32MB Ram Hdd:80GB İşletim Sistemi;10.5 Leopard Aksesuar;Airport Express Wireless Lan Kartı, Mac OS X 10.4 und iLife-Paket yazılımları, monitör adaptörü, Link:http://cgi.ebay.de/iBook-14-1-42GHz-PowerPC-G4-80GB-Festplatte-1GB-RAM-/260672665287?pt=Apple_Systeme&hash=item3cb14d36c7
Oyunlarımı Fujitsu siemenste oynarım. Bunu oraya buraya taşırım, pil alacağıma başka laptop alırım
internet office müzik demişsin bunlar için işini görür ama bunları ebaydan tr sokma konusunda gümrük sorunu çıkar kanısındayım .
quote:
Orijinalden alıntı: smela
internet office müzik demişsin bunlar için işini görür ama bunları ebaydan tr sokma konusunda gümrük sorunu çıkar kanısındayım .
Almanyada yaşıyorum zaten . Kasma gibi sorunlar olurmu peki?
quote:
Orijinalden alıntı: cembaba1992
quote:
mesajı yazarken imzana baktım ama emin olamadım
ufak işler için işini görür kullandım bende genel olarak sıkıntı cıkarmaz netbook tadında ama bunlar bıraz onceki nesiil olduğu için yazılım konuusnda yenı programlar sıkıntı cıkarabılır birde batarya tabi taşınabilir olsun heryerde kullanayım demişsin bataryaya dikkat et
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: cembaba1992
quote:
mesajı yazarken imzana baktım ama emin olamadım
ufak işler için işini görür kullandım bende genel olarak sıkıntı cıkarmaz netbook tadında ama bunlar bıraz onceki nesiil olduğu için yazılım konuusnda yenı programlar sıkıntı cıkarabılır birde batarya tabi taşınabilir olsun heryerde kullanayım demişsin bataryaya dikkat et
Hocam batarya 1-2 saat arası gidiyormuş, hatta 2. laptopun bataryası 2009 alınmış.
Bu arada işini görür derken kasmalar üst düzeyde olmaz değil mi, yada internette site yada flash varken saçmalamaz değilmi ? Zaten özellik olarak netbook seviyesinde. Sadece Apple :) Kanser olacaksam kullanırken hiç değilse kendi laptopumla devam ederim yola :)
Programlarda sorun olur derken? Apple herzaman eski modellere olan desteğiylede tanınırda.
Ipad de alabilirsin gerek duydugun uygulamalarin hepsi onda da var
quote:
Orijinalden alıntı: Canka1
Ipad de alabilirsin gerek duydugun uygulamalarin hepsi onda da var
Arkadaşım bunlara vereceğim para en fazla 50 - 60 Euro. Ipad ise nerden baksan 550 - 600 Euro. Ayrıca zaten Laptop'um var. Daha küçük ekranlı ve bütçemi zorlamadan alabileceklerime bakıyorum. 80 Euroyu bulsa açık arttırmalar teklif vermem zaten. En fazla 60 Euro.
Up
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme