Biz güzeliz, sen de güzelleş, beze kendini Bizim huyumuzla huylan, bize alış başkalarına değil...
Aynanın berraklığını yüzüne karşı söylersen, ayna hemen buğulanır,
seni göstermez olur.
Yoksul şeyhin biri, bir vakitler kör bir pirin evinde bir musaf gördü. Temmuz ayı idi. Ona mihman olmuştu. O iki; zahit birkaç gün araya gelmişlerdi. Kendi kendisine “ Burada mushafın ne işi var? bu adam kör” dedi. Bu düşünceye düştü, huzuru kaçtı “ Burada bu körden başka kimsede yok, bu ne iş?
Burada yalnız o var, bir de buraya mushaf koymuş ben ne bunağım, ne sersem. Onun için hiçbir şey sormayayım, sabredeyim de sabırla muradıma erişeyim” dedi. Sabretti, bir müddet gönlü sıkıldı, fakat nihayet meseleyi anladı. Çünkü sabır, genişliğin anahtarıdır
hep düşünürüm
ben kimim ki herhangi birisine kızıyorum sinirleniyorum haklı da olsam
benden o kadar değerli insanlar varki bu öğütleri yerine getiren yada getirmeye çalışan ilim bilgi anlamında, ben kim oluyorum ki bunları yerine getirmeye çalısmıyorum
quote:
Orjinalden alıntı: TRajikomik
hep düşünürüm
ben kimim ki herhangi birisine kızıyorum sinirleniyorum haklı da olsam
benden o kadar değerli insanlar varki bu öğütleri yerine getiren yada getirmeye çalışan ilim bilgi anlamında, ben kim oluyorum ki bunları yerine getirmeye çalısmıyorum
bak senin dediğin manayı yunus emre de söylemiş...böyle düşündükce ruhun güzellikleri ortaya çıkıyor.
Ben dert ile ah ederdim Derdim bana derman imiş İster idim hasret ile Dost yanımda pinhan imiş
Nerde deyi fikrederdim Göğe bakıp şükrederdim Dost benim gönlüm evinde Tenim içinde can imiş
Sanırdım kendim ayrıyım Dost ayrıdır, ben gayriyim Beni bu hayale salan Bu sıfat-i hayvan imiş
İnsan sıfatı, kendi Hak İnsan durur Hak, doğru bak Bu insanin suretine Cümle alem hayran imiş
Her kim o insani bile Hayvan ise insan ola Cümle yaratılmış kula İnsan dahi sultan imiş
Tevhit imiş cümle alem Tevhidi bilendir adem Bu tevhidi inkar eden Öz canına düşman imiş
İnsan olan buldu Hak’i Meclis onun, odur saki Hemen bu biçare YUNUS Aşk ile bil ayan imiş
tarum hocam sağolasın
Sanki bundan önceki imzamdan alıntı olmuş bu resimler Yakında eski imzama dönerim zaten yine.
Tarum
quote:
tarum hocam sağolasın
ne yaptıkki hocam... keşke bişeyler yapabilsem...bende aynen bu yazıdaki adamın halindeyim .istidat yok bi kere... Topal olsan, sakat olsan bile, uyuklar gibi halde, hatta edepsizcesine de olsa ona doğru kımıldan, onu ara. Gah lafla, gah susarak, gah şuraya, buraya boynunu uzatarak, o padişahın kokusunu almaya çalış. Yakup oğullarına “ Yusuf’un kokusunu haddinden fazla arayın” dedi.
Siz de her duygunuzu istidatlı bir hale getirin de her yanda adamakıllı onu araştırın. Allah, “ Tanrı lütfundan meyus olmayın, ümit kesmeyin” dedi. Çocuğunu kaybetmiş Yakup gibi sen de bucak, bucak yürü. Onu ağzınla sorup soruşturun. Dört yana kulak verip onu araştırın!
Nereden bir güzel koku alırsan koklayın. Ne taraftan o aşinanın kokusunu alırsanız o tarafa yürüyün! Nerede bir kişiden lütuf görürsen o adama mukayyet ol, belki o lütfun aslına yol bulursun, olur ya! Bütün bu hoşluklar, ulu bir denizdendir. Sen cüzü bırak da külle dön.
mevlana
quote:
Orjinalden alıntı: PHI
Sanki bundan önceki imzamdan alıntı olmuş bu resimler Yakında eski imzama dönerim zaten yine.
Tarum
sendende allah razı olsun...imzalarına baka baka mevlana hastası oldum çıktım hergün okuyorum...okudukça okuyorum...önceden nette muhabbet ederdim şimdi mevlanayla söyleşiyom
aslında çok yazacak şey var da kime laf anlatacaksın ki şimdi bi sayfa msj sildim yazdım yazdım sildim
quote:
aslında çok yazacak şey var da kime laf anlatacaksın ki şimdi bi sayfa msj sildim yazdım yazdım sildim
birşeyi ilk baş kendin için yapacaksın eğer kendine kabul ettiriyorsan o şeyi merak etme herkez kabul herkez eder..
quote:
Orjinalden alıntı: Tarum
quote:
Tarum
sendende allah razı olsun...imzalarına baka baka mevlana hastası oldum çıktım hergün okuyorum...okudukça okuyorum...önceden nette muhabbet ederdim şimdi mevlanayla söyleşiyom
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: Tarum
quote:
Tarum
Güzellerden, güzelliklerden duyulan manevî zevki, gönülde ara, dısarıda arama. Sunu bil ki, o lezzetli ölümsüzlük sarabını da, ancak gönül evinde inzivaya çekilmis kisiye sunarlar.
Sus, susma zevkine var, susma hünerini elde et, edebiyat yapma, hünerlerle dolu lafları bırak!