Şimdi Ara

Bu Numaraya Sakın Mesaj Atmayın : 6662

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
34.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bir kaç saat önce dolandırıcının teki yeni üyelik alıp burada konu açmış işte bu numaraya mesaj atana Turkcell bir haftalık her yöne 500 dakika + 500 mb net veriyor diye.Bu tip dolandırıcılara inanmayın.Konuyu şikayet ettim ve sildirdim.

    Siber Alemin Yeni Dolandırıcılık Tehlikesi: '6662'

    Uşak Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesinden yapılan açıklamada, "Facebook hesabım çalındı, çalınan hesabımdan arkadaş listemde yer alan kişilere telefon numaraları ve bu numaraların hangi GSM operatörüne ait olduğu, hatların faturalı olup olmadığı sorulmuş. Bunun akabinde öğrenilen telefon numaralarına mobil ödeme sistemleri aracılığıyla 6662 numaralı servisten ödeme onay mesajları gönderilmiş. Söz konusu mesajlara 'evet' yazarak mesaj gönderilmesi istenmiş ve arkadaşlarım maddi zarara uğratılmış" şeklinde çok sayıda şikayet alındığı bildirildi.

    SMS BAŞINA 55 TL

    Yaşanan olaylar neticesinde bir takım incelemelerde dolandırılan şahıslar genellikle 40 yaş ve üzeri, internet kullanmayı tam olarak bilmeyen kişilerin olduğu tespit edilirken, dolandırıcı şüpheli şahıslar ise mağdur ettikleri kişilere "yarışmaya katılacağım bana SMS ile destek ol, bir yardım kuruluşuna SMS yoluyla yardım topluyoruz sen de SMS atarak destek ol" gibi yöntemlerle yaklaştıkları öğrenildi. Ayrıca dolandırıcı şüpheli şahıslar, telefon numarasını öğrenerek mağdur duruma düşürdükleri şahısların telefon numaralarını "Facebook Credit" sistemine kaydettikleri GSM şirketinin 6662'den mesaj gönderdiğini, gelen mesaja 'evet' yazarak cevaplamaları durumunda ise telefon hatlarına SMS başına 55 TL üzerinden ücretlendirme yapıldığı tespit edilmiş.

    KİMLİK BİLGİLERİNİZİ PAYLAŞMAYIN

    Siber Suçlarla Mücadele Şubesi, vatandaşların bu tür mağduriyet yaşamamaları için hiçbir şekilde (TC Kimlik numarası, telefon numarası) gibi önemli bilgilerini kimseyle vermemeleri, bu bilgileri sosyal paylaşım, forum, online oyun oynanan sitelerde 2., 3. şahısların ulaşabileceği ortamlarda paylaşmamaları ve telefonlarına gelen bu tür mesajlara itimat etmemeleri, güvenli internet kullanımında duyarlı olmaları gerektiğini vurguladılar.

    'HACK'LENİRSENİZ POLİSE BAŞVURUN

    Facebook, e-posta ve benzeri internet özel paylaşımlarının hacklenmesi durumunda dolandırıcılığa maruz kalan vatandaşların ise Cumhuriyet Başsavcılıklarına ve kolluk kuvvetlerine müracaat etmeleri gerektiğini belirttiler.







  • Yine açmıştı, Bende şikayet ettim, anında sildiler şükür.
  • Bu kadar detayla milleti dolandıracaklarina hayırlı iş için girişseler kendilerini kurtarırlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben yorum yazmistim altına reklam mesajlari gelir diye bana yorum yazmis o kadar bedava veriyorlar bir kaç reklam mesaji gelsin diye zaten dolandirici olduğu belliydi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben gönderdim bişi olmadı :) tl yoktu çünkü
  • Operatörler var ya operatörler. Onlar istemezse bunların kökü kurur ama nafıle. nasıl tvlerde 2000tl lik telefonun sahtesini 150tl ye veren reklamlara bir şey yapılamıyorsa yada yapmıyorlarsa bunlara da yapmıyorlar. Milleti düşünen yok. Onlarda bu alanda istedikleri gibi at koştururlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LAZOFLU

    Operatörler var ya operatörler. Onlar istemezse bunların kökü kurur ama nafıle. nasıl tvlerde 2000tl lik telefonun sahtesini 150tl ye veren reklamlara bir şey yapılamıyorsa yada yapmıyorlarsa bunlara da yapmıyorlar. Milleti düşünen yok. Onlarda bu alanda istedikleri gibi at koştururlar.

    İşte insanlar bu dediklerinizin farkına vardığı zaman bu ülkede çok şey değişecek.
  • ben vodafone kullanıyorum. Numara öğrenme servislerinden ismimi sildirdim, tüm 118li hatlardan da aynı şekilde sildirdim. Ama taahhütümün bu ay biteceğini nereden biliyorsa, turkcell aradı ve smsle teklif sundu. Demekki operatörler bizim bilgilerimizi birbirlerine servis ediyor. Vodafonedan aranmadım,ama Turkcellden arandım. Şimdi Turkcellle geçsem, benim bilgilerimi bu şekilde paylaşmayacağını nereden bileceğim?
    Üstelik faturalı hat kullandığım için adresim,telefonum,adresim ve kimlik bilgilerim kayıtlı. Face,twittera gelinceye kadar operatörler kendilerine güveni tazelemesi lazım.
  • Yine gelmiş. Dikkatli olun, şu an yeni isimle aramızda.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Konu kural dışıda olsa forum altında hakaret etmenizi haklı çıkarmaz...Kural ne ise o uygulanır...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rapator

    Konu kural dışıda olsa forum altında hakaret etmenizi haklı çıkarmaz...Kural ne ise o uygulanır...

    hocam belkı kızacaksınız ama, o banladığınız arkadaş siz yöneticiler şikayetimizle ilgilenecek vakıt bulamazken forumda gözlerımız onunde cırıt atan dolandırıcılardan kaç kişinin çarpılmasına mani oldu bılıyormusunuz. bilmiyorsunuz malesef.

    tamam kural kuraldır eyvallah, lakın noxco son 15 gununu foruma dadanan bu dolandırıcıları ifşa etmeye ayırmış bır arkadas. aslında adam gun den kıdem yada yonetıcılık ısteyecek olsa haklı cıkar. gel gelelım bır anlık sınırle soylenen bır sozden 4 gun yemış.

    ben konudısında surda burda yonetıcıler hakkında ve verılen adaletsız cezalar hakkında bırcok konuya denk gelır, önemsemezdim. fakat gel gör ki durum öyle degılmış. açın benımde nocxco da ve adını verebılecegım bırkaç kısınınde tum post ve pmlerıne bakın 15 gundur dolandırıcılar ayyuka cıksın dıye neler yapmısız.

    neyse bosver hocam sen bu arada vatandaslara dolandırıcı dedıgım ıcın ıstersen bır 4 gunde benı cız gıtsın.

    sıkıntı yok, nasılsa forumun cıvısı cıkmıs.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Böylelerini sürgün edecen fakir fukaranın parasını böyle çarpıyorlar.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şikayette bulunurken karşı taraf haklı haksız olsun fark etmez...Forum çatısı altında kimsenin kimseye hakaret etmeye hakkı yoktur...Üye olurken onayladığınız forum kurallarında da yazar bu...Aksi halde haklıyken haksız duruma düşersiniz...Talebinizi uygun bir dille yazarsanız kimse karışamaz size...Dediğim gibi karşı taraf ne yaparsa yapsın sizin bu durum karşısında kuralların dışına çıkmaya hakkınız yok...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Noxco

    Yine açmıştı, Bende şikayet ettim, anında sildiler şükür.

    hoşgeldin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: memeti

    quote:

    Orijinalden alıntı: Noxco

    Yine açmıştı, Bende şikayet ettim, anında sildiler şükür.

    hoşgeldin

    Saol kardeşim.
  • Yani..
  • Bu arada fecebook da bu tip mesajlar icin illaki hesabin hacklenmesi gerekmiyor; gecen hafta arkadaslardan birisine facebooktan mesaj geldi; ayni sekilde yarismaya katildim suraya su mesaji atip bana kodu gonder (sanal para satin aldirip, pin kodunu gondertiyor) . Bu olay turkcellin mobil odeme sistemi uzerinden yapiliyor, buna teknik olarak bir mani yok, sonucta sen bir urun aliyor, onay mesajini gonderiyor, gelen pin konudunu da dolandiriciya kendi elinle gonderiyorsun. Karatay olayindaki gibi bir durum bu, o olay sonucunda da bankalarin para cekmeye mani olmasi gerek mi demeliydik. neyse, uyanik olunmasi gerekliligi ayri konu.

    neyse bir an dagildi; facebookda ilall ahesabinizin hacklenmesi gerekmiyor, dolandiricilar arkadasinizin ayni ismi, fotografi vb kullanarak hesap aciyorlar ve mesajlari oradan yollayip bu taleplerini iletiyorlar. adamlarin yaptigi sey nitelikli dolandiricilik, zira boyle yuzlerce kisiden aldiklari kodlari ucuz satarak bunu tekrar paraya ceviriyorlar. eminim yakinda enselerine cokerler, ancak delil toplamaydi derken bircok kisinin cani yanar arada.




  • Facebooktan numaranızı anlatıldığı gibi aldıktan sonra resimdeki gibi bir mesay gönderiyorlar. Cevaplamanız yeterli... dolandırılmanız için... MALESEF HALA DOLANDIRIYORLAR TARİH DÜNÜN TARİHİ DİKKATLİ OLALIM...

     Bu Numaraya Sakın Mesaj Atmayın : 6662
  • DÜN İTİBARIYLA ARKADAŞI DOLANDIRMIŞLAR. Bende sosyal sorumluluk olsun diye fotoğrafını çektim burada paylaşıyorum...
  • dikkatli olmak lazım, dolandırıcılık olayları çok fazla.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.