Şimdi Ara

bu nedir (resimli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • resimler asagıda..ne ise yarar ve kullanımı nasıldır

bu nedir (resimli)

bu nedir (resimli)

• Ses trafosu ya da ayarlı kondansator (trimmer) oldugunu dusunuyorum ama emin degilim. Uzerindeki yazıları net goremiyorum, yazabilme imkanınız var mı?
  • SWF R 200.958 12 v bis 100W
  • Bayağı bir uğraştım ama buldum sonunda: bu bi RÖLE! . 12V ve 100W lık çıkışı var, yani yaklaşık 8 A lik. Volvo marka otomobillerin ön farlarında kullanılıyor...

Edit: Ne işe yaradığını yazmayı unutmuşum. Röle bir anahtar gibi çalışır. Bir ucundan ufak bir akımla tetiklerseniz (ya da ufak bir gerilimle devamlı beslerseniz), diğer uçlarına bağlı anahtarı kapatır ve devreyi tamamlar. Mesela arabada farı yakmak için bastığımız tuşla direk devre tamamlanmıyor aslında. Sadece rölenin girişini ufak bir akımla tetikliyoruz ve röle diğer devreyi tamamlıyor, yani far gücünü direk aküden almaya başlıyor. Tuşu off konumuna alınca da rölenin girişi beslenmediği için diğer devredeki anahtar açılıyor ve iletim kesiliyor. Diğer türlü sakat bir durum çıkabilir zaten, çünkü yüksek bir akım çeker far (4-5 A gibi)...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zarkabul -- 5 Şubat 2006 1:15:57 >

• quote:

Orjinalden alıntı: zarkabul

Bayağı bir uğraştım ama buldum sonunda: bu bi RÖLE! . 12V ve 100W lık çıkışı var, yani yaklaşık 8 A lik. Volvo marka otomobillerin ön farlarında kullanılıyor...

Edit: Ne işe yaradığını yazmayı unutmuşum. Röle bir anahtar gibi çalışır. Bir ucundan ufak bir akımla tetiklerseniz (ya da ufak bir gerilimle devamlı beslerseniz), diğer uçlarına bağlı anahtarı kapatır ve devreyi tamamlar. Mesela arabada farı yakmak için bastığımız tuşla direk devre tamamlanmıyor aslında. Sadece rölenin girişini ufak bir akımla tetikliyoruz ve röle diğer devreyi tamamlıyor, yani far gücünü direk aküden almaya başlıyor. Tuşu off konumuna alınca da rölenin girişi beslenmediği için diğer devredeki anahtar açılıyor ve iletim kesiliyor. Diğer türlü sakat bir durum çıkabilir zaten, çünkü yüksek bir akım çeker far (4-5 A gibi)...

Tamamen katılıyorum.Eğer farlarda röle kullanılmaz ise farların çekeceği yüksek akım,direksiyonun yanındaki kol veya düğmeden geçecek ve düğmenin kontaklarını eritecektir.
    Kol ile röle tetiklenirse,rölenin çıkış kontakları yüksek güce dayanacağı için hiç bir sorun olmayacak ve koldan ya da düğmeden röle bobininin çekeceği 20-30 ya da neyse 100 mA gibi çok düşük bir akım geçecektir.
    Bu otomotiv sanayinde bir çok yerde kullanılır.(Alarm,korna gibi)

http://electronics.howstuffworks.com/relay.htm

Burda nasıl çalıştığı anlatılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ters İntegral -- 5 Şubat 2006 3:39:40 >

• sagolun arkadaslar.tesekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bu nedir çözümü yok mu ?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.