Şimdi Ara

Bu Nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Modemim bozuldu. Hat ledi parlamıyor. Yeterli techizatım yok ama, arızanın telefon soketinde yahut sigortasıda olabileceği ümidiyle içini açtım. Soketi söktüm, soket sağlam. Ama ardında kalan parcanın ne olduuğunu anlayamadım. Kartın üstünde direnç simgesi ile işaretlenmiş görünüyor. Parça da RV1 olarak adlandırılmış. Görünüşü hem cam diyota benziyor hem de dirence. Ama ölçü aletiyle denedim, ne direnç özelliği gösteriyor, ne diyot, ne de kondansatör. Üzerindeki renkli şerit sırası ('siyah','mor',,'turuncu*') şeklinde. Birinci resimde tanımlayamadığım parçayı görüyorsunuz. İkincisinde parçanın asıl bulunduğu alanı işaretledim. Resimde görülen sigortanın yanındaki direnç simgesinin tam üzerinde duruyordu. Direnç olduğunu düşünerek söküp yerine 10K'luk bir başka direnç taktım. Ama hâlâ hat yok. Üçüncü resim ise kartın tamamı. Modemin markası D-link, modeli DSL-500G. Çalışıyorken kartın tesbit edemediğim bir noktasından güçlükle işitilebilen bir cızırlı yayılıyor.

* Emin değilim kırmızı da olabilir.

Bu Nedir?

Bu Nedir?

Bu Nedir?

• Büyük olasılıkla 'varistör' o parça.
  • Bana da varaktör gibi geldi.
  • Bu parça Yıldırım koruma diodudur.
  • Altında direnç simgesi olunca va arkadaşta RV1 olarak adlandırılmış deyince varistöre benzetmiştim.
    Melih Bey'in dediği yıldırım sönümlendiricisi sanırım linkteki yazının alttalarında yazan.
    http://personel.telekom.gov.tr/Ders.Kitaplari/Makina/Temel.Elekt/13varist.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ters İntegral -- 21 Kasım 2006; 19:52:18 >
  • Teşekkür ederim. Demek ki ölçümlerimde sonsuz direnç görünmesinin sebebi buymuş. Bozuk bir direnç olabileceğini düşünmüştüm. Peki bunun üzerindeki renk şeritlerine göre değerlendirmesi nasıl yapılıyor. Dirençlerdekiyle aynı olmasa gerek.
  • O parçanın sağlam olmadığına nasıl kara verdin ?
    Belki sorun başka yerdedir ?
    Cızırtı demişsin.O cızırtı bir kondansatörden ya da orada iki toroid var üzeri tel sarılı halka,onlardan geliyor olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ters İntegral -- 22 Kasım 2006; 17:59:53 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bu nedir çözümü yok mu ?
    7 yıl önce açıldı
    Arkadaşlar bu nedir ?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Modem Datron Mu?
  • @silicon
    kondansatörleri sınadım ama sorun görünmüyor. Bobinlerin bacakları çok ince, telleri de öyle. Bu yüzden 40W'lık havya ile girişmeyi göze alamamıştım. Bir önceki yanıtımda da belirttiğim gibi, sonsuz direnç gösterdiği için (her iki yönde) ve görünüşü dirence benzettiğim için zaten işlemez durumdaki modemin bu parçasını dirençle değiştirmede bir sakınca görmedim.

@wenon
    http://forum.donanimhaber.com/m_10547901/mpage_1/key_//tm.htm#10547901

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.