Şimdi Ara

Bu nasıl mümkün olabiliyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sorunum şu ki; evin içinde modeme uzak bir yerden video izleyen bir kişi, modemin olduğu odada aynı anda video izleyen 5 kişiden daha fazla yavaşlatıyor interneti. Modemin dibinde de olsam eğer biri uzaktan internete giriyorsa telefonum veya bilgisayarımın interneti çok yavaşlıyor. Hatta uzaktaki kişi daha fazla verim alıyor. Bu normal mi? Normalde hızın sinyal gücü ile orantılı olması gerekmiyor mu?

• Bluetooth ya da kablosuz herhangi bir şey kullanıyor musun?
  • Anlamadım ne demek istediğinizi. İnternet kablosuz,onun dışında bluetooth kulaklık kullanıyorum ama kullanmaya başlamadan önce de aynı sorun vardı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu öyle değil hocam çekilen bit/sn oranıyla ilgili sanıyorum

bir cihaz ne kadar fazla trafik çekerse diğerlerinin internetini azaltmaya başlar

video streamingde bu çok fazladır

varsayalım 25 mbps internetiniz var,

birisi bilgisayar oyunu oynuyor ve rate aralığı 4000 kbps / 4 mbps

birisi de youtubedan video izliyorsa youtube interneti sonuna kadar köklemek isteyecektir yani 25 mbps yi de harcamak isteyince 4 mbps ile oynamak isteyen kişide loss / ping / ms ortaya çıkıyor ve çok yavaşlatıyor oyunu

bunu ben kendim bizzat test ettim uzaklık / yakınlık ile alakası yok hangi dns ms si daha az ise ilk ona yöneliyor gibi sanırım

2 farklı ftp serverından wifi ile eşit uzaklıkta ve farklı uzaklıkta denediğim testlerden bunu anladım

sizin demenize göre de şöyle bir şey var, sinyal gücü diş olarak azalınca daha az mbps iletilecektir cihaza o bakımdan ya modemde sorun vardır ya da

amariganın oyunları bunlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Paul Atreides

Anlamadım ne demek istediğinizi. İnternet kablosuz,onun dışında bluetooth kulaklık kullanıyorum ama kullanmaya başlamadan önce de aynı sorun vardı.
    Bluetooth 2.4 ghz^de çalışır. Wifi sinyalleri de çoğunlukla 2.4 ghz'de çalışır. Ve ikisi birbirine parazit yapar. Bu yüzden bağlantı problemleri yaşarsın. Dual band modeme geç ve sonucu gör.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.