Şimdi Ara

bu nasıl bır hesaplama yahu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bugun bır yerde okdudumda bunu bu sorunun cevabı ne yahu

Kolundaki saat 03:15. Akrep ve yelkovanın açısı kaçtır? (Sıfır değilmiş bu arada!)

• 360 mı yoksa 1 bi
  • Tabiki 360 değildir biraz ara var arada on derece filan...
  • quote:

Orjinalden alıntı: efeteke

arkadaşlar bugun bır yerde okdudumda bunu bu sorunun cevabı ne yahu

Kolundaki saat 03:15. Akrep ve yelkovanın açısı kaçtır? (Sıfır değilmiş bu arada!)

Saat 3ken akrep tam 3'ün üzerinde olmaz saat 3-4 arasındaki mesafenin 4/1lik kısmını kat etmiş olur
  • gercegine demedik heralde .
  • 6 derece
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bu bir hata mı?
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Açıklama :

Saatte 2 noktanın arası 6 derecedir.Resimde görüldüğü gibi akrep ile yelkovan arasında 1 nokta bulunmaktadır.
  • dogru cevabı solesene konuyu acan kişi
  • o da bilmiyo ki bize soruyo
  • Ya arkadaşım .

Akrep 1 sayı değiştirene kadar yelkovan 360 derece dönüyor değil mi ?

Yani 60 dakika 360 derece

O zaman yelkovan 15. dakikada iken 90 derece dönmüş oluyor yelkovan .

360 derecede akrep 1 sayı ( 1 saat oalrak ) atlıyorsa ( 60 dakika 360 derece ise her iki rakam arası [ örnek : 13-14 . dakikalar arası ] 6 derecedir . ) 90 derece 3-4 ün sadece 4 te birini gidiyor .

Saatimiz üzerinde 12 saat var . bu 12 rakam ( 360 /12 den 30 derece her birinin aralığı ) .

1 tanesi 30 derece aralık ise 1/4 ü 30/4 den cevap 7.5 olması gerekiyor .

Ama sanırım OKS hazırlanıyorsun . Şu ana kadar böyle bir soru sorulmadı OKS de . Ve sorulmaz da . Ama bnm girdiğim zaman oldugu gibi tübitak hazırlarsa mat sorularını o zaman çıkar bu tip sorular .
  • quote:

Orjinalden alıntı: tequero_

dogru cevabı solesene konuyu acan kişi

6
  • quote:

Orjinalden alıntı: Perseus

Açıklama :

Saatte 2 noktanın arası 6 derecedir.Resimde görüldüğü gibi akrep ile yelkovan arasında 1 nokta bulunmaktadır.

7.5 diye hesapladım istersen bak bir hata varmı . Çünkü o şekilden kestirmek zordur . 1,5 derece nasıl görsün göz .

• quote:

Orjinalden alıntı: AntiStatik

o da bilmiyo ki bize soruyo

okudugu yerde cevabı yazmıyomuymus ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: L1zArd

quote:

Orjinalden alıntı: Perseus

Açıklama :

7.5 diye hesapladım istersen bak bir hata varmı . Çünkü o şekilden kestirmek zordur . 1,5 derece nasıl görsün göz .

Olabilir Öyle hiç düşünmedim.Pratik olarak saati değiştirdim yanlış olabilir.

• Cevap 360/12/4 cevap.Oda 7.5 galiba.

Kolay yolunu söylemek gerekirse 1 saatte akrep 30 derece yer değiştirir.15 dk da 7.5 derece

Yelkovan tam olarak yatay yani 180 derece konumda olduğu için bu tarz bir hesaplamada onu dikkate almak gerekmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wristcutter -- 11 Eylül 2007; 20:41:25 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Citizen

7,5 derecedir. (360/12)/4.

Bende 7.5 buldum .

Ve biraz önce araştırdı cvp 7.5 muş .

Saygılar .
  • arkadaşlar cevabı bılmıyorum işin ilginç yanı bu sorunun nerden çıktığını soylıyım Google işçi alımı sırasında bu tür sorular soruyormuş bır arkadaşımda bunun 90 derce oldugunu soyledı akrep ve yelkovan açısının 12 ye gore dusunlumuş ve 90 denıldı bu da dogru cevap olabılır bazı arkadaşlarımız 7,5 dedı bunuda dıkkat alabılırler belkı 90 mı acaba?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.