Şimdi Ara

Bu motor hakkında bilgi almak istiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba iyi forumlar ben bu motor hakkında bilgi almak istiyorum.
    Nasıl kullanabilirim. Hangi kablolardan elektrik vererek çalıştırabilirim yardımcı olursanız sevinirim.
     Bu motor hakkında bilgi almak istiyorum. Bu motor hakkında bilgi almak istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huseyin.edepali -- 11 Haziran 2015; 16:51:47 >

• Burdan bişey söylemek zor fakat 2 kablodan + - bağlanmalı ve tek kablodan kontrolcü bir devreden sinyal gitmeli bu tip motorlara step motor denir fakat bu kabloları bulmanız lazım ayrıca nerden söktüğünüzede bağlı devre şemasınada bakabilirsiniz
  • justpower J kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için çok teşekkürler.
    Eski bir pikaptan sökmüştüm motoru fakat üstünde herhangi bir bilgi yok. Elimde arduino una var onunla çalıştırmam mümkünmü peki?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum bu motor bilgisayar fanlarındaki sisteme benzer bir sisteme sahip. Oradaki sarı kablolar sanırım 3 adet. Birine - birine + diğerinede yön vermeyi sağlayacak sinyal bağlanıyor. Sonuncu dediğimi bağlamak zorunda değilsin, ihtiyacın varsa kullan derim. Oda motorun devirinin kontrol imkanını sağlıyor.

• Gördüğün üzere normal bir dc motor değil bu. Üzerinde kendi sürücüsü var. Kabloların ne işe yaradığını bulmak için entegrenin üzerindeki kodu google da aratıp entegrenin kullanıldığı bir devre bulup şema üzerinden kabloların ne işe yaradığını bulabilirsin.

• eski vido kasetinı çevirne motora benziyor
  • Tensegrity T kullanıcısına yanıt
    Eski bir pikaptan sökmüştüm kayış vasıtasıyla plağı çeviriyordu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    c3 hakkında bilgi istiyorum
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  •  Bu motor hakkında bilgi almak istiyorum.

2 Sarı kablonun motorla herhangi bir bağlantısı olmadığını fark ettim. Ne amaçla oraya konuldukları hakkında da bir fikrim yok
    Resimde görülen yeşil kablolardan elektrik verdiğimde ise motorun ufak tepkiler verdiğini gözlemledim ama hala tam olarak ne yapacağım konusunda emin değilim.

• TuRkiShCowboy kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkürler.
    Araştırıyorum eğer bir sonuca varırsam buraya yazacağım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.