Bildirim
Bu motor hakkında bilgi almak istiyorum.
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Burdan bişey söylemek zor fakat 2 kablodan + - bağlanmalı ve tek kablodan kontrolcü bir devreden sinyal gitmeli bu tip motorlara step motor denir fakat bu kabloları bulmanız lazım ayrıca nerden söktüğünüzede bağlı devre şemasınada bakabilirsiniz -
Cevabınız için çok teşekkürler.
Eski bir pikaptan sökmüştüm motoru fakat üstünde herhangi bir bilgi yok. Elimde arduino una var onunla çalıştırmam mümkünmü peki?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dostum bu motor bilgisayar fanlarındaki sisteme benzer bir sisteme sahip. Oradaki sarı kablolar sanırım 3 adet. Birine - birine + diğerinede yön vermeyi sağlayacak sinyal bağlanıyor. Sonuncu dediğimi bağlamak zorunda değilsin, ihtiyacın varsa kullan derim. Oda motorun devirinin kontrol imkanını sağlıyor.
Gördüğün üzere normal bir dc motor değil bu. Üzerinde kendi sürücüsü var. Kabloların ne işe yaradığını bulmak için entegrenin üzerindeki kodu google da aratıp entegrenin kullanıldığı bir devre bulup şema üzerinden kabloların ne işe yaradığını bulabilirsin.
eski vido kasetinı çevirne motora benziyor -
Eski bir pikaptan sökmüştüm kayış vasıtasıyla plağı çeviriyordu. -
-
Cevabınız için teşekkürler.
Araştırıyorum eğer bir sonuca varırsam buraya yazacağım.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X