Şimdi Ara

BU MONİTÖRE GEÇMEYE DEĞER Mİ ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende ki monitör Asus Designo Mx279H FHD 60Hz 5ms İps Led

Asus'un Rog Swift Pg248Q modelini almak istiyorum. g-sync var
    1 ms ve 180hz. Vatan bilgisayarı arayıp konuştum monitörü almadan kontrol ettirme şansımda var ölü piksel vs. bir sorun çıkarsa diye. Online oyunlar oynuyorum online dışında witcher, gta, tomb raider, spor oyunları falanda oynuyorum. Sizce almalı mıyım ?

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-24-pg248q-1ms-full-hd-180-hz-g-sync-hdmi-gaming-led-monitor.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0966C927B -- 3 Nisan 2017; 16:0:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Elinizdeki monitor kotu degil bence elinizdeki para ile bilgisayarda farkli alanlara yatirim yapin sisteminiz nedir

• - Corsair Graphite 760T Full Tower

- Corsair CS750M 750W +80 Gold

- Msi H97 Gaming 3

- Msi GTX 970 Gaming 4G

- Intel Core i7 4790K

- 32 GB DDR3 1600 Mhz CL9

- 750 EVO 120GB SSD + 850 EVO 500GB SSD

- WD BLUE 4TB HDD

- Windows 10 x64 Home

İşlemci şuan götürüyo beni bir sıkıntı görmedim. Ekran kartı da öyle. Sistem biraz böyle kalıcak ilerde duruma göre değişiklik yapıcam. Ekran kartını ve işlemci değişimini ileriye saklıyorum bana yetiyo şimdilik ileride dahada gelişicek ekran kartları ve işlemciler o zaman yenilerim

• Gorgusuzmusun?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vatanbilgisayarın güzelliği o zaten alırken test edip alabiliyorsun,ileride başın ağrımıyor.Monitör çok güzel 1080p kullanacaksın zaten ekran kartı şimdilik yeter.Gsync olduğu için 60 fps bile çok akıcı oynarsın.
  • 9600_G_T kullanıcısına yanıt
    Evet

• darkdevil35 kullanıcısına yanıt
    Aynen yardımcı oluyolar. Alıcam monitörü o zaman. Memnun kalırım inşallah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _ILuvataR_

Aynen yardımcı oluyolar. Alıcam monitörü o zaman. Memnun kalırım inşallah.

Kalırsın,zaten gsync ile bir kere oynadınmı, vazgeçemessin.
  • Mevcut bileşenler iniz için bu monitör bana gereksiz göründü. Tercih meselesi tabi. İleride iki ekran kartı kullanacağım diyorsanız alabilirsiniz.
  • soqo kullanıcısına yanıt
    Online hariç diğer tür oyunlarda 85,90 fps ve 100 fps leri gördüğüm oluyo. En azından 60 fps den daha akıcı bir görüntü elde etmiş olmaz mıyım. Spor ve online oyunlarda rahat yüksek fps lere çıkıyo zaten. Hem gsync özelliği olduğu için istiyorum bir bakıma. Vsync açınca stuttering oluyo ve kasıyomuş gibi hissediyorum. Bu sefer vsync kapatsam fps 60'ın üstüne çıktığı için yırtılma oluyo. Gsync ile bu sorun olmaz. Hadi çok düşük fpsler aldığımı farzedelim gsync sayesinde 30 fps de alsan 40 fps de aldan rahatsız etmiyomuş yağ gibi akıyomuş. Ne kadar doğrudur bilemem tabi anlatılanlara göre yazıyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim size tavsiyem, 27" 2k 144Hz 1ms bir monitör almanız yönünde olacaktır. Hemen hemen aynı maliyet ile hem daha büyük bir ekrana hemde 144Hz gibi tatmin edici bir hıza kavuşursunuz.
    "Yağ gibi akıyormuş" yorumu doğrudur. Ben pek çok monitör kullandım ve fresync 144Hz monitöre geçince aynen bu şekilde hissettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: soqo

Benim size tavsiyem, 27" 2k 144Hz 1ms bir monitör almanız yönünde olacaktır. Hemen hemen aynı maliyet ile hem daha büyük bir ekrana hemde 144Hz gibi tatmin edici bir hıza kavuşursunuz.
    "Yağ gibi akıyormuş" yorumu doğrudur. Ben pek çok monitör kullandım ve fresync 144Hz monitöre geçince aynen bu şekilde hissettim.

İyide hocam amd nin 2k oynatan ekran kartı yokki bir 480 var oda 60 fps zor görüyor.Cf zaten başlı başı sorun aynı

şekilde sli de sorun, tek kart her zaman için sorunsuz,amd güçlü ekran kartı çıkarırsa ozaman ayrı konu.Ayrıca

arkadaş nvidia kullanıcısı gsync monitör lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkdevil35 -- 5 Nisan 2017; 17:25:32 >
  • soqo kullanıcısına yanıt
    darkdevil35 kullanıcısına yanıt
    Ben 2k monitör alsam 60 fps yi zor görürüm oyunlarda ama ben 60 ın üstüne çıkıp o akıcılığı görmek istiyorum. En çok şunu merak ediyorum mesela ben 30-40 fps alsam oyunlarda, gsync sayesinde düşük fps yi hissetmiyor muyum ufacık dahi bir yavaşlama donuklama olmuyomu oyunda ? Sanki stabil 60 fps alıyomuşum gibi mi ? Denemek için oyunları bilerek 30 fpsye kitliyorum kasıyor gibi geliyo bana ama internetten gsync açık 30 fps oynanan oyunlara bakıyorum sanki 60 fps yağ gibi akıyo. Bu doğrumu yoksa banamı öyle geliyo anlamadım

• quote:

Ben 2k monitör alsam 60 fps yi zor görürüm oyunlarda ama ben 60 ın üstüne çıkıp o akıcılığı görmek istiyorum. En çok şunu merak ediyorum mesela ben 30-40 fps alsam oyunlarda, gsync sayesinde düşük fps yi hissetmiyor muyum ufacık dahi bir yavaşlama donuklama olmuyomu oyunda ? Sanki stabil 60 fps alıyomuşum gibi mi ? Denemek için oyunları bilerek 30 fpsye kitliyorum kasıyor gibi geliyo bana ama internetten gsync açık 30 fps oynanan oyunlara bakıyorum sanki 60 fps yağ gibi akıyo. Bu doğrumu yoksa banamı öyle geliyo anlamadım

Olay şu gsync olunca oyunda kırılma takılma olmuyor,ama normalde tutup 30 fps alınca 60 fps akıcılı da olmuyor,öyle birşey yok,konsollarda nasıl 30 fps de çok rahatsız etmeden oynuyorsun akıcı gibi, gsync de de öyle,tabi şu var sen tutup gsync olmadan 40 fps ile oyun oynadığınla,gsync ile oynadığın 40 fps arasında da çok fark var.Gsync çok daha akıcı çünkü ekranda takılma ve dalgalanma olmuyor.

• darkdevil35 kullanıcısına yanıt
    Ben arkadaşa freesync al demedim. Bende ki monitör fresync dedim. Dediğim özelliklerde gsync alabilir.
  • quote:

kısaca
    oyunda yani ekranda takılma donma olmuyor

tabi ekran kartıda g-sync uygun ve yeterli seviyede olucak

kısaca full hd elindeki ekran kartı yeterli ama 2k için sıkıntı var

birde 60hx ile 120 hz 144hz 165 hz arasında çok fark heleki alacağın monitör 180hz

• Böyle bir şey neyine yetmiyor al sana mis gibi ekran

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-25-mx25aq-2k-hdmi-dp-ips-monitor.html
  • 2k oyuncu monitörleri pahalı oluyor bir de. Tek korkum ölü piksel olayı. Vatan bilgisayarda kontrol ettiricem öyle alıcam. Fakat bu ölü piksel sonradan da çıkıyomuş. Kontrolde çıkmaz da, eve gelince bir sorun çıkarsa monitörde sinir olurum. Uğraşıp dururum garantilerde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0966C927B -- 7 Nisan 2017; 10:7:46 >
  • Aslında monitör güzelde, hem 2k hemde 25 ınc boyutta 2k hissedilir mi fazla birde benim şuan ki monitörle aynı diğer özellikleri 😀

• quote:

2k oyuncu monitörleri pahalı oluyor bir de. Tek korkum ölü piksel olayı. Vatan bilgisayarda kontrol ettiricem öyle alıcam. Fakat bu ölü piksel sonradan da çıkıyomuş. Kontrolde çıkmaz da, eve gelince bir sorun çıkarsa monitörde sinir olurum. Uğraşıp dururum garantilerde

Sonradan çıkanı hiç duymadım hocam yani çok düşük ihtimal,alırken kontrol edersin zaten olunca ölü piksel hemen sırıtıyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.