Şimdi Ara

Bu Millet Liberalizm Mi Nasıl Anlamaz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
67
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Hattori- -- 16 Mayıs 2021; 13:23:38 >

• Liberalizmin anlaşılacak bir şeyi yok. Liberalizm,hatta NEO Liberalizm;tamamen meta olduğun,burjuva tarafından sürekli kullanıldığın,hayattaki en büyük motivasyonunun daha çok para kazanmak olduğu ,zamanı gelince geçinemiyorum dediğin an daha çok çalışmalısın denilerek ezildiğin bir sistemden başka bir şey değildir. Tabi şu anki Türkiye'deki sistem farklı mı? Hayır ,çünkü Neo liberalizm Türkiye'de zaten var. Sizin derdiniz vergilerle,vay Alman arabasında vergi var,şunda vergi var. Ee Cem Toker gelince ne olacak? O vergiyi kaldırınca ne olacak? Sen gidip ertesi gün VW Golf kuyruğuna mı gireceksin?

Ne Cem Toker ne de Besim Tibuk yönetimden anlıyor. Besim aynı Erdoğan kafasında birisi. Geçen güne kadar siyasal İslamcılara fırsat veren şahıslardan birisi. Bunları geçtim,Besim Tibuk'un internette ekonomi hakkında konuştuğu bir sürü video var. Geçen enflasyonun kaynağı faizdir dediği bir videoyu gördüm. Bunun aynısını başka birisi dese ne düşünürdünüz?
    Söylediği şeylerde hep ABD var. Besim bey ve Cem bey biz ABD miyiz? Söylesenize ABD nasıl süper güç oldu,nasıl dünyayı yönetiyor? Sadece ekonomik liberalizm mi oluyor bu işler? Uluslararası monopollere diz çökünce düzelecek miyiz?

Bunlar boş işler. Neoliberalizmde klasik liberalizm de ,geçmişte kalan çoğu ideoloji gibi yok olup gidecek işte. Liberalizme de , ABD'ye de lanet olsun. Kendi halkına bir insülini bile çok görüp,orta doğuda en pahalı silahları kullanan bir ülke. Kendi halkından çok, cebine parayı sıkıştıran zenginleri düşünüyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-ED5D10718

Liberalizmin anlaşılacak bir şeyi yok. Liberalizm,hatta NEO Liberalizm;tamamen meta olduğun,burjuva tarafından sürekli kullanıldığın,hayattaki en büyük motivasyonunun daha çok para kazanmak olduğu ,zamanı gelince geçinemiyorum dediğin an daha çok çalışmalısın denilerek ezildiğin bir sistemden başka bir şey değildir. Tabi şu anki Türkiye'deki sistem farklı mı? Hayır ,çünkü Neo liberalizm Türkiye'de zaten var. Sizin derdiniz vergilerle,vay Alman arabasında vergi var,şunda vergi var. Ee Cem Toker gelince ne olacak? O vergiyi kaldırınca ne olacak? Sen gidip ertesi gün VW Golf kuyruğuna mı gireceksin?

Ne Cem Toker ne de Besim Tibuk yönetimden anlıyor. Besim aynı Erdoğan kafasında birisi. Geçen güne kadar siyasal İslamcılara fırsat veren şahıslardan birisi. Bunları geçtim,Besim Tibuk'un internette ekonomi hakkında konuştuğu bir sürü video var. Geçen enflasyonun kaynağı faizdir dediği bir videoyu gördüm. Bunun aynısını başka birisi dese ne düşünürdünüz?
    Söylediği şeylerde hep ABD var. Besim bey ve Cem bey biz ABD miyiz? Söylesenize ABD nasıl süper güç oldu,nasıl dünyayı yönetiyor? Sadece ekonomik liberalizm mi oluyor bu işler? Uluslararası monopollere diz çökünce düzelecek miyiz?

Bunlar boş işler. Neoliberalizmde klasik liberalizm de ,geçmişte kalan çoğu ideoloji gibi yok olup gidecek işte. Liberalizme de , ABD'ye de lanet olsun. Kendi halkına bir insülini bile çok görüp,orta doğuda en pahalı silahları kullanan bir ülke. Kendi halkından çok, cebine parayı sıkıştıran zenginleri düşünüyor.
    az bir haklilik payiniz var ama genel olarak adam boyle degil

al sana video
    youtube
    Besim Tibuk - Recep Tayyip Erdoğan'ı Ziyareti
    https://m.youtube.com/watch?v=LbBiVdmD8fo&t=975s
    16:15 izle

serbest piyasa rekabet sartlari ile gelir. serbest piyasa ilac fiyatlarini ucuzlatir. abdde sanirim rekabet yok. ilac sirketleri kartellesmis. bunlar tekel olmuslar. yeterli rekabet ve anti-tekel yasalar fiyatlari ucuzlatir. fiyatlarin yuksek olmasi liberalizimin eksik oldugunun kanitidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2DF0CD106 -- 16 Mayıs 2021; 14:36:3 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bunu yapan insan mı be
    7 yıl önce açıldı
    Bir insan niye sevgili yapar?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.