Selamlar, ben imzamdaki sistemime win7 kurdum, sorunsuz ve gayet performanslı bir şekilde win7'yi kullanıyorum. Puanım 5.3 Kız arkadaşımın makinesini eski makinemden çıkan parçalarla birleştirip bişiler yaptım. sistem şöyle;
Asus P4xp-x anakart Intel P4 1.7@ 2.2GHz Kingston 2x512Mb=1Gb pc3200 ddr400 dual kit Sapphire 9800 pro 128Mb 256bit (üzerinde arızalı bir his 9800 pro iceq karttan söktüğüm devasa soğutma sistemi bulunmakta) 160Gb ide 7200 rpm hdd
Şimdi şöyle bir durum var, Bu anakart biraz eski, ramler pc3200 400MHz olmasına rağmen anakart desteği 266Mhz. Yani ramler 266MHz olarak çalışıyor. Bir de anakart üzerinde 2 adet sd, 2 adet de ddr slot mevcut. Ancak ramler dual olmasına rağmen anakartın dual desteği bulunmamakta. Ekran kartını da bilenler bilir AGP efsane kartlardan biridir. (Bundan 5 sene kadar önce 400TL' ye yakın bir fiyata almıştım) 128Mb olmasına karşın 256 bit ve günümüz için bile fena bir kart değil, ancak ekran kartı AGP 8X destekli olmasına rağmen anakart AGP 4x' ya kadar destek veriyor. Bu yüzden AGP 4X olarak görüyor. Anakart eski, performansı düşük ancak intel chipsetli ve zamanının fena sayılmayacak anakartlarından. Bu sisteme win7 kursam acaba kullanılabilir mi? Zaten çok yüksek bir performans beklemiyorum ancak 3.0 gibi bir puan alsa zaten yeterli gelir diye düşünüyorum. Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler, iyi forumlar