Şimdi Ara

bu ledler nasıl yanıp söner?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Elimde 6 tane paralel bağlanmış ve her birinin ucuna 150 ohm lehimlenmiş kırmızı ledler var. Bisikletin arkasına stop lambası olarak kullanacağım . Uygun flip-flop devresi bulamadım. 6Voltluk aküden enerji alacağım. Ledlerin bu haliyle yanıp sönmesi için ne yapmalıyım? Teşekkürler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: mandakulağı

Merhaba. Elimde 6 tane paralel bağlanmış ve her birinin ucuna 150 ohm lehimlenmiş kırmızı ledler var. Bisikletin arkasına stop lambası olarak kullanacağım . Uygun flip-flop devresi bulamadım. 6Voltluk aküden enerji alacağım. Ledlerin bu haliyle yanıp sönmesi için ne yapmalıyım? Teşekkürler.

/>
    Anakart: Asus M5A99FX PRO R2.0 Konsol: Logitech G27 H Shifter Telefon: İphone 7 Plus

• DEvre olmadan yakıp söndüremezsiniz ama kendi kendine yanıp sönen ledlerden kullanırsanız olur onda da her biri kafasına göre yanıp söner.
    Devrenin ekonomik akım kullanımı için 2 ledi dirençsiz seri bağlayıp ardından 150 ohm yerine 100 ohm direnç bağlamanızı tavsiye ederim. Devre olarak ya 2 transistörlü basit flip-flop yada 555 li bir flip-flop devresi araştırın.
  • Benim tam olarak demek istediğim; 6ledin hepsi birden yanıp sönmesi. Elbette devre olacak. Şöyle yapsam: 6 tane ledi 2şer 2şer seri bağlayıp ayrı ayrı 3 tane flip-flop yapsam ama hepsi aynı anda yanıp sönmeyecek...

• Yukarıdaki arkadaşın verdiği devrede ledin birini kısadevre yapın sadece tek kola 2 li grup yaptığınız ledleri bağlayın. tek sorun dengesiz yük nedeni ile yanma süresini farklı olması olabilir onda da 470 ohm direncin değerini değiştirerek yada o kola bağlı kondansatörün değerini düşürerek sonuç alabilirsiniz. 555 li devrede kayıp güç daha az olacaktır bu devrede sürekli kollardan birisinde led olmasa bile akım geçmek zorunda.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.