Şimdi Ara

Bu laptopa en fazla kaç Gb ram takılır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
5.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar sorunum basit aslında ama araştırmama rağmen net bir bilgi bulamadım şu anda kullandığım Samsung np370r5e-s06tr bilgisayarıma en fazla kaç Gb ram takabilirim ? Üstünde zaten 4Gb DDR3 1600 mhz var ama ekleme yapmak istiyorum.

• 444 77 11 burayı arayıp öğrenebilirsiniz
  • Bilgisayarınız slot sayısı ve işletim sistemine göre değişir. Windows 7 32Bit işletim sistemlerinde yanlış hatırlamıyorsam max. 4 GB RAM destekliyordu. 64Bit'te ise sorun yok. Bilgisayarınızda da 2 tane yada 1 tane slot varsa ona göre bir RAM alıp istediğinizi takabilirsiniz. Tabi DDR'ında uyması lazım.
  • Core. kullanıcısına yanıt
    Hocam o kısımları biliyorum önemli olarak çıkarabileceğim maksimum ram kapasitesi W8 64 bit kullanıyorum . 2 slot var. DDR3 destekliyor.
  • ouzqan kullanıcısına yanıt
    8 GB yapmayı düüşünüyorsan yap hocam problem çıkmaz ama 16 falan düşünüyosan pek emin değilim...
  • oguz0695 kullanıcısına yanıt
    Hocam cevabın için teşekkürler . 8 büyük ihtimal olur ama yapmışken bir kez yapayım ve tam yapayım o yüzden net bilgi lazım bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ouzqan

Hocam cevabın için teşekkürler . 8 büyük ihtimal olur ama yapmışken bir kez yapayım ve tam yapayım o yüzden net bilgi lazım bana.

internet sitesinden bişey çıkmadımı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 8 gb olur , 16 belki ama iki slot olduğu için 4 + 4 yapacaksan ikisininde mhz sinin aynı olması lazım yoksa açılmama ihtimali var
  • 8+8 RAM destekler ama MHz'lerinde aynı olmasına dikkat et.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maalesef hocam baya bi araştırdım ama yok .

@gokturkyazilim Hocam 8 olur onu bende bilgiyourum mhz konusunuda biliyorum cl olayınıda ama kapasite olarak en fazla ne kadar takılır o önemli .

@Core. Hocam emin misin 16 destekleyeceğine ona göre alacağım çünkü . MHz ve cl olaylarını biliyorum .
  • Anakartınızın modeline internete yazıp max. kaç GB RAM desteklediğine bakabilirsiniz. Yeni bir anakarta sahip olduğunuzu tahmin ederek 16 GB destekler dedim hatta 32 bile destekleyebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Core. -- 1 Haziran 2014; 14:49:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ouzqan kullanıcısına yanıt
    4GB DDR3 1600MHz (4GB x 1) max. 8 GB

BİR TANE DAHA ŞU ANDA ÜSTÜNDE TAKILI OLANDAN ALABİLİRSİN!
  • Kesin mi hocam bu arada cevabınız için teşekkürler .

@Core. Hocam bende öyle zannediyorum ama konu samsung olunca anakartlarıda çok ünlü olmayan bir firma yapıyor . O yüzden net bilgi lazım bana .
  • quote:

Orijinalden alıntı: ouzqan

Kesin mi hocam bu arada cevabınız için teşekkürler .

@Core. Hocam bende öyle zannediyorum ama konu samsung olunca anakartlarıda çok ünlü olmayan bir firma yapıyor . O yüzden net bilgi lazım bana .

SAMSUNG NP370R5E-S06TR Teknik Özellikler

İşlemci Tipi Intel Core i5
    İşlemci Intel ® Core ™ i5 3230M
    İşlemci Hızı 2.6 Ghz
    İşlemci Cache 3 MB L3 Cache
    Klavye TR/Q
    Webcam Var
    Kart Okuyucu Var
    Pil 3 Hücreli (43Wh)
    Pil Ömrü (Saat) Yaklaşık 5 Saat
    Ağırlık 1,99 Kg
    Ekran Özellikleri
    Ekran Tipi Yansımasız HD LED Ekran
    Ekran Boyutu 15.6"
    Max Ekran Çözünürlüğü 1366 x 768
    Ekran Kartı AMD Radeon™ HD 8750M
    Ekran Kartı Hafızası 2 GB gDDR3 (Harici Ekran Kartı)
    Bellek
    Ram Tipi DDR3
    Sistem Belleği 4GB DDR3 1600MHz (4GB x 1) max. 8 GB
    Sabit Disk
    Sabit Disk Kapasitesi 500 GB 5400RPM 8MB
    İşletim Sistemi
    İşletim Sistemi Windows® 8 (64-bit)
    Bağlantı
    Dahili 3G Modem (Sim Kart Girişi) Yok
    Kablosuz İletişim Wireless 802.11b/g/n
    Bluetooth Bluetooth v4.0
    HDMI Var
    USB 1 x USB 3.0 + 2 x USB 2.0
    Optik Sürücü
    Optik Sürücü Yok
    Aksesuarlar
    Taşıma Çantası Yok

YETERLİ Mİ?

• Arkadaş gerekli bilgiyi bulmuş, max. 8 GB diyor. 4+4 olacak şekilde yapmanızı öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Core. -- 1 Haziran 2014; 16:38:09 >
  • Teşekkürler hocam . Fazlasıyla yeterli oldu .

@Core. Hocam arkadaş sağolsun yeterli bilgiyi aldı ama ümidim gitti en azından bi 16 falan olsaydı iyi olacaktı neyse artık . Cevaplar için herkese teşekkürler .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.