Şimdi Ara

Bu konuyu açtığımı hatırlamıyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu konuyu açtığımı ve neden açtığımı hatırlamıyorum. Muhtemel bir sinir krizinden sonra oldu sanırım,kusura bakmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 13 Şubat 2015; 23:03:04 >

• Cehennem ateşini şömine ateşi ile karıştırdıysan, yada orada karşına çıkacak eziyetleri dünyada dünyadaki basit eziyetler gibi hayal ediyorsan!!!
    ebu cehil kadar kötü olabilirsin.....

Yok, ben şöyle bir Kur'an-ı Kerim'i okuyayım, beni öbür tarafta neler bekliyor diyorsan ve okuduktan sonrada halen bu soruyu sorma cesaretini gösteriyorsan.... bizce sakıncası yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu soruyu burada sorman ve konu açman yanlış malum forumun yaş ortalaması belli bilen bilmeyen aklı yeten yetmeyen cevap yazar bunu diyanet işleri başkanlığı yüksek din kurulunu arayıp sorman daha mantıklı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bişey olmaz, sen de önce yanar sonra sonsuz huri cennetine yatay geçiş yaparsın müslüman ölmüş olduğun için. sadece müslüman olmayanlar hiç bitmeksizin yanacaklar, müslüman isen işi garantiye alıyorsun yani. sadece cehennemde yanma miktarın oynar.

• Cennete gidersin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • devam mı reyiz?
  • Çalışan Ağustos Böceği kullanıcısına yanıt
    Epeydir gözükmüyordun dini konularda..... Bir ara imana geldiğini filan düşünmeye başlamıştım....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: janjarre

Cehennem ateşini şömine ateşi ile karıştırdıysan, yada orada karşına çıkacak eziyetleri dünyada dünyadaki basit eziyetler gibi hayal ediyorsan!!!
    ebu cehil kadar kötü olabilirsin.....

Yok, ben şöyle bir Kur'an-ı Kerim'i okuyayım, beni öbür tarafta neler bekliyor diyorsan ve okuduktan sonrada halen bu soruyu sorma cesaretini gösteriyorsan.... bizce sakıncası yok.

Diyelim göze aldım kardeşim alla alla,sana ne oluyor ki nedir bu "yiyorsa yap da görelim" türünde yorumlar?

• Yani şöyle açıklayım biraz,diyelim Tanrı'yı kabul ediyorum,fakat onun yanlışları olduğunu da düşünüyorum. Bana göre iyi olan şeyler onun söylediklerine göre iyi olan şeyler değil diye düşünüyorum. Tanrı bilerek yanlış yapıyor bazı şeyleri diye düşünüyorum. Benim için iyi olan şeyler sadece beni iyi hissettiren şeyler,onun söylediği iyi şeylere inanmıyorum diyelim. Bunları yapmaya çalışıyorum,bu durumda cennete gider miyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: Hayat Lokumu

Yani şöyle açıklayım biraz,diyelim Tanrı'yı kabul ediyorum,fakat onun yanlışları olduğunu da düşünüyorum. Bana göre iyi olan şeyler onun söylediklerine göre iyi olan şeyler değil diye düşünüyorum. Tanrı bilerek yanlış yapıyor bazı şeyleri diye düşünüyorum. Benim için iyi olan şeyler sadece beni iyi hissettiren şeyler,onun söylediği iyi şeylere inanmıyorum diyelim. Bunları yapmaya çalışıyorum,bu durumda cennete gider miyim?

Sonsuz güç sahibi Allah ın mı bazı şeyleri yanlış yaptığını düşünüyorsun?Eğer Allah ın en ufak birşeyini bile yanlış yaptığını düşünürsen zaten müslüman olamazsın.Müslüman olurken Allahın varlığını,birliğini kabul ediyorsun sence bunu kabul ettikten sonra Allahın bazı şeyleri yanlış yaptığını düşünmen saçma gelmiyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Hoaydaaa

quote:

Yani şöyle açıklayım biraz,diyelim Tanrı'yı kabul ediyorum,fakat onun yanlışları olduğunu da düşünüyorum. Bana göre iyi olan şeyler onun söylediklerine göre iyi olan şeyler değil diye düşünüyorum. Tanrı bilerek yanlış yapıyor bazı şeyleri diye düşünüyorum. Benim için iyi olan şeyler sadece beni iyi hissettiren şeyler,onun söylediği iyi şeylere inanmıyorum diyelim. Bunları yapmaya çalışıyorum,bu durumda cennete gider miyim?

Sonsuz güç sahibi Allah ın mı bazı şeyleri yanlış yaptığını düşünüyorsun?Eğer Allah ın en ufak birşeyini bile yanlış yaptığını düşünürsen zaten müslüman olamazsın.Müslüman olurken Allahın varlığını,birliğini kabul ediyorsun sence bunu kabul ettikten sonra Allahın bazı şeyleri yanlış yaptığını düşünmen saçma gelmiyor mu?

Sonsuz güç sahibi nedir ya? Ben bununla yanlışlık yapmamayı bağdaştıramıyorum,belki de o kadar güçlü ve akıllı ki bilerek yanlış yapıyor. Sonsuz güçmüş. Mümkünse bu konuya sadece kendi düşünceleriyle yaşayan insanlar ve ailesinden ve sevdiklerinden en az 10 yıldır ayrı yıl yaşayanlar yorum atsın,çünkü cevap vermeyeceğim artık. Aileniz sürekli dolduruyor sanırım ya da çevreniz sizin kafanızı böyle kelimelerle başka birşey bilemiyorsunuz,yüce addediyorsunuz bunları. Kelimenin nesi yüce? Ben okuduğum kadar yücedir yoksa çöp.

• Yanlışlığı Tanrı değil, aile planlamasına uymayarak senin ailen yapmış bence...

Hem inanayım, hem kendi kafama göre yaşayayım,beğenmediğim yasaklarına inanmayayım, yeri geldimi eleştireyim hatta küfür edeyim...... Sonra ben cennete gidermiyim????

Öyle gö*üne göre ya*ak bulursan bizede gönder....

Al sana ailesinden hem maddi hem manevi yıllarca uzak ve özgürce yaşamış birinin yorumu... Senin bugün geçmeye çalıştığın bu yolların asfaltını ben yıllar önce attım.....

İnançlı ailelerin çocukları ateist olabilir. yada inançsız ailelerin çocukları dindar olabilir.... Bu bir seçimdir ve seçimi bireyin kendisi yapar.... İnanmak kişiye özel bir duygudur.... Ben varlığına inanırım, sen olmadığına inanırsın. sonuçta sende ortak paydamız Tanrı ile ilgili bir "şeye" İNANIRSIN.... Buna ailenin zoru ile değil kendi içinden geldiği şekilde inanırsın....

• janjarre kullanıcısına yanıt
    Biri şunu burdan alsın, nasıl bir kafa var la sende?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi sen hem Allah'ın varlığına inanıp hemde o fikirleri yürütüyorsan sen inanmıyorsun ya da aklını kaçırmış olmalısın. Biz müslümanların inancına göre Allah kusursuz ve sonsuz güce sahiptir ki onu tamamen anlayabilecek kadar gelişmiş bir yapıya sahip değiliz.
    Eğer amacın gerçekten birşey merak edip onu öğrenmekse lütfen Kuran-ı Kerim'i aç okuhttp://kuran.diyanet.gov.tr/Kuran.aspx#1:1
    Tüm düşüncelerine, sorularına burada cevap veriyor zaten.
    Bak şu, bu konuşmasın demişsin ne güzel.. Şu, bu değil asıl kaynaktan bilgiler var Kuran'da yani delil ile sunuyorum sana.

... Hayır, göklerde ve yerde her ne varsa O'nundur, tümü O'na gönülden boyun eğmişlerdir. (Bakara Suresi, 116)

Evren ve evrenin kapsadığı bütün canlı ve cansız varlıklar ilâhî kudretin eseridir. Allah, sonsuz kudretiyle bütün varlıkları yoktan var etmiştir. İlahî kudret evrenin her tarafını kuşatmıştır. İlahi kudreti hiçbir şey aciz bırakamaz, hiç bir şey onu engelleyemez. Kur’an-ı Kerim ilahi kudreti şöyle anlatır: “(Bütün) mülk(-ü tasarruf, ilâhi kudretinin) elinde bulunan (Allah)ın şânı ne yücedir. O, her şeye hakkıyle kadirdir” (el-Mülk, 67/1).”Bunun sebebi şudur: Çünkü Allah Hakkın ta kendisidir. Ölüleri ancak O diriltiyor. O, şüphesiz her şeye hakkıyle kadirdir” (el-Hacc, 22/6).

(Herhangi bir şekilde kırmak veya hakaret etmek istemedim,yanlış birşey yazdıysam kusura bakma şimdiden :) )

• Peki o zaman Tanrı hakkında gördüğün yanlışları buraya yaz, biz de gerçekten yanlış mı değil mi onu tartışalım.
  • quote:

Yanlışlığı Tanrı değil, aile planlamasına uymayarak senin ailen yapmış bence...

Hem inanayım, hem kendi kafama göre yaşayayım,beğenmediğim yasaklarına inanmayayım, yeri geldimi eleştireyim hatta küfür edeyim...... Sonra ben cennete gidermiyim????

Öyle gö*üne göre ya*ak bulursan bizede gönder....

Al sana ailesinden hem maddi hem manevi yıllarca uzak ve özgürce yaşamış birinin yorumu... Senin bugün geçmeye çalıştığın bu yolların asfaltını ben yıllar önce attım.....

İnançlı ailelerin çocukları ateist olabilir. yada inançsız ailelerin çocukları dindar olabilir.... Bu bir seçimdir ve seçimi bireyin kendisi yapar.... İnanmak kişiye özel bir duygudur.... Ben varlığına inanırım, sen olmadığına inanırsın. sonuçta sende ortak paydamız Tanrı ile ilgili bir "şeye" İNANIRSIN.... Buna ailenin zoru ile değil kendi içinden geldiği şekilde inanırsın....

Tamam haklısın(belki). Ama ben sana ne diyorum? Kötü ve kötü olduğunun farkında olarak müslüman olup cennete gidebiliyor muyuz diyorum. İlk paragrafta ise hiç haklı değilsin,ailemin ne suçu var "LAN"? Ben ailemle beraber tuvalete girmiyorum mesela,ailemle beraber düşünmüyorum tuvalette farklı farklı şeyler. Kendim düşünüyorum. Bu da bu zamanlardan kalan birkaç yığın düşünce,sonuçta düşünce özgürlüğü var değil mi? Paylaşıyorum işte.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Hoaydaaa

quote:

Sonsuz güç sahibi nedir ya? Ben bununla yanlışlık yapmamayı bağdaştıramıyorum,belki de o kadar güçlü ve akıllı ki bilerek yanlış yapıyor. Sonsuz güçmüş. Mümkünse bu konuya sadece kendi düşünceleriyle yaşayan insanlar ve ailesinden ve sevdiklerinden en az 10 yıldır ayrı yıl yaşayanlar yorum atsın,çünkü cevap vermeyeceğim artık. Aileniz sürekli dolduruyor sanırım ya da çevreniz sizin kafanızı böyle kelimelerle başka birşey bilemiyorsunuz,yüce addediyorsunuz bunları. Kelimenin nesi yüce? Ben okuduğum kadar yücedir yoksa çöp.

Allah niye bilerek yanlış yapsın aklın mantığın alıyor yani?kendi düşüncelerimle yaşıyorum kardeşim merak etme insanların bilgisini ölçmeden saçma saçma şeyler söyleme demek ki kendi yaptığın hatalardan o kadar bıktın ki tanrıya yüklüyosun ve tanrı hata yapar mı diyosun

• Amacım ailene hakaret etmek filan değil kusura bakma.... Mecazen söylenen bir sözdür o yazdığım...

Senin şu an için dini bir rehbere değil psikoloğa ihtiyacın var...

Enteresan bir ruh hali içindesin.... Özele filanda gitmene gerek yok. Devlet hastanelerindede psikologlar var. Al randevunu git bir konuş....
  • quote:

Epeydir gözükmüyordun dini konularda..... Bir ara imana geldiğini filan düşünmeye başlamıştım....

banlıydım pampa müslümbördler şikayet etmiş

bir de dh'ye girmek aklıma geldikçe yaptığım bir eylem.
  • Çalışan Ağustos Böceği kullanıcısına yanıt
    O bendim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.