Şimdi Ara

Bu konuda Seboreik Dermatit den kurtuluyoruz

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
2
Favori
8.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 5 yıldır başımda kaşımda çenemde olan bu hastalığa çözüm bulmak adına en etkili olduğu düşünülen şampuanları ve kremleri alarak sizlerin adına deneyeceğim ve bu etapta işe yarayıp yaramadığını sizlere aktaracağım arkadaşlar.
     Bu konuda Seboreik Dermatit den kurtuluyoruz

bu sabah kalktım ve ilk işim internette bu sorunu hangi insan ne ile çözmüşse not aldım ve eczaneye koştum.
    hepsini bir arada bulabileceğim bir eczane yoktu ve toplamda bana 105 liraya patladı.

krem 30g ve 40 tl(beni en çok şaşırtan bu oldu)

kremi sabah akşam sürerek ve saçımı her gün vıchy ile yıkamaya and içerek başladım bu gün..
    (bir hafta kullanıp etkisini göremezsem diğerlerine geçeceğim)
    konuyu sık sık editleyeceğim bu hastalıktan muzdarip insanlar konumu takip etsin benim rehberliğimde hep beraber kurtulalım bu sorundan hadi bakalım.

1.GÜN(3 şubat)
    Saç kazıtıldı VİCH ile kafa yıkandı CORESERATİN sürüldü şimdilik iyi hissediyorum bakalım kepek ve kızarıklık ilerleyen günlerde kendini gösterecek mi.

2.GÜN(4 şubat) özellikle kafayı yıkarken suyun soğuk olmasına dikkat ediyorum çünkü sıcak su kafa derisini kurutuyor. 2. günde halen kafam cam gibi kepekler henüz kendini göstermedi.
    (bu gün kafamı sebamed ile yıkadım) coreseratin kremimi sürdüm tostumu yedim bekliyorum.

3.GÜN(5 Şubat) Nedense sabamed daha iyi geldi gibi. halen kafam parlak kızarıklık ve kepek yok sanırım bu şampuanla hastalık tekrarlayana kadar devam edeceğim gerçekten işe yarıyor bariz şekilde. bakalım bu durum ne kadar sürecek. çünkü mesele saçlı deride ne kadar işe yaradığı. kafam şu an kazıtılmış olduğu için bunu bilemiyorum. eğer saçlarım uzadığında da aynı etkiyi görürsem kesin çözüm sabamed şampuan olacak ki eczanede son bir tane kalmıştı onuda ben aldım bence bu bir tesadüf olamaz.evren bana acıdı.
    10:ŞUBAT:özüm sürekli kullanım kaydı ile vichy ve sabamed oldu her gün iki kez yıkayıp duruladım saçımı ve sonuç mükemel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RASYONALIST -- 10 Şubat 2015; 17:01:13 >

• Takip

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de takip edeyim şöyle.. Gelişmeleri aktarmaya devam edin mutlaka..
  • Yüzümün sivilceli ve fazla yağlı olması,saçlarımda da seboreik dermatit olmasından dolayı özel hastaneye gitti (özel sada hastanesi).Önceden de hem saç hem yüz tedavisi görüyordum aynı hastanede fakat haplar sonucu değiştirmiyordu yine aynı sivilceler çıkıyordu bizde haliyle roaccutane tedavisine başladık fakat roaccutane yeirne acnegen verdi eczane.Roaccutanenin üreticileri tarafından yapılmış buda.Şuan sivilceler azalıyor ve saçta dermatit hastalığından pek bir şey kalmadı ama burun etrafında çıktığı oluyor
  • Benimde burnumun kenarlarında var. Eumovate adlı krem kullanıyorum 2 senedir. 1 aydır da shea yağı kullanıyorum ama etki etmiyor.

• Seboreik Dermatit'in tedavisi, internette yazan yazılarla olmaz, bir dermatolog ile olur. Sana özel bir şampuan önerir ve kortizonlu krem kullanırsın. Deneyeceksin deneyeceksin ama tümden kurtulamayacaksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Conservator

Seboreik Dermatit'in tedavisi, internette yazan yazılarla olmaz, bir dermatolog ile olur. Sana özel bir şampuan önerir ve kortizonlu krem kullanırsın. Deneyeceksin deneyeceksin ama tümden kurtulamayacaksın.

kurtulmaktan bahsetmiyorum askıya almaktan bahsediyorum.
    belkide bu şampuanlardan birini devamlı kullanarak bu hastalığı askıya alabilirim.
    ayrıca doktorların yazdıkları ilaçlarım hepsi birbirinin aynısı ve kortizon içeriyor.
    ve benim duyumlarım 20 yıldır bu hastalıktan muzdarip birinin bu şampuanları ve kremleri kullanarak kalıcı olarak kurtulduklarından bahsediliyor.
    denemesi 105 lira,görelim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Coresatini ben de kullandım ilerlemeyi yağlanmayı durdurdu ama kızarıklığı geçirmedi ..

• Headshoulders kullanıp kafanıza takmamak.
  • Bu işi çok daha ucuza, sağlıklı ürünler ile kapatman mümkün. Herkes, her şeyi deneyebilir fakat herkese her tedavi iyi gelmez. Zamanında bu tür deneyimleri ve kullanıcı yorumlarını okumuş bir birey olarak söylüyorum bunu. Kullanıyor olduğun onca ürünün içerisinde bir dolu kimyasal var saçın ve saç derin için zararlı olan. Askıya şu şekilde de alınabilir: dert, sıkıntı, stres etmeyeceksin. Kafayı havadar bırakacaksın, gerekirse sürekli yıkayacaksın. Önemli olan bir diğer şey, kafa derisindeki kaşıntıyı hissetmemek. Fakat yine de kişiye göre değişmek üzere, mevsimsel geçişlerde vesaire yeniden tekrarlayabiliyor ya da bunları tetikleyen herhangi bir besin yediğinde, moralin düştüğünde. Egzama, kafa derisindeki iltihap diye biliyorum ben ve bu iltihap nasıl oluyor da bir teknik ve bir şekil ile atlatılamıyor, anlamıyorum.
  • quote:

Bu işi çok daha ucuza, sağlıklı ürünler ile kapatman mümkün. Herkes, her şeyi deneyebilir fakat herkese her tedavi iyi gelmez. Zamanında bu tür deneyimleri ve kullanıcı yorumlarını okumuş bir birey olarak söylüyorum bunu. Kullanıyor olduğun onca ürünün içerisinde bir dolu kimyasal var saçın ve saç derin için zararlı olan. Askıya şu şekilde de alınabilir: dert, sıkıntı, stres etmeyeceksin. Kafayı havadar bırakacaksın, gerekirse sürekli yıkayacaksın. Önemli olan bir diğer şey, kafa derisindeki kaşıntıyı hissetmemek. Fakat yine de kişiye göre değişmek üzere, mevsimsel geçişlerde vesaire yeniden tekrarlayabiliyor ya da bunları tetikleyen herhangi bir besin yediğinde, moralin düştüğünde. Egzama, kafa derisindeki iltihap diye biliyorum ben ve bu iltihap nasıl oluyor da bir teknik ve bir şekil ile atlatılamıyor, anlamıyorum.

halen bu hastalığı beslenme ve psikoloji ile bağdaştıranlar var

iltihap diyor

aklı yok fikri var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RASYONALIST -- 4 Şubat 2015; 16:01:44 >

• Yılların seboreik dermatitlisi olarak takip edelim bakalım. Bir sonuç çıkması çok düşük ihtimal baştan diyim askıya alır muhtemelen, her zaman olduğu gibi.

Dermatologlara git diyen arkadaşlara gittiğim dermatologları bi yerden sonra saymayı bıraktım. Ama açıkça söylemek gerekirse bazı tedavileri uygulayacak kadar fırsatım ve imkanım da yoktu(maddi değil iradesel fiziksel ortamın yetersizliği, otellerde yaşamam vs sebebiyle) o yüzden hepsi için kesin başarısız oldu diyemem.

Şimdilik head&shoulders clinical strenght ve coresatin ile askıda tutuyorum ama herhangi biri bitsin 4-5 gün almayayım/farklı şey kullanayım tekrar çıkıyor Allahın belası şey.

• Bu arada belirteyim head&shouldersın kullanman gereken şampuanı o değil. Yanlışını almışsın.

komple mavi kutulu olacak, clinical strenght adı. 35 tl fiyatı. senin bu aldığın 8-10 tl falandır ancak dediğim gibi yanlış şampuanı almışsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RASYONALIST

quote:

Bu işi çok daha ucuza, sağlıklı ürünler ile kapatman mümkün. Herkes, her şeyi deneyebilir fakat herkese her tedavi iyi gelmez. Zamanında bu tür deneyimleri ve kullanıcı yorumlarını okumuş bir birey olarak söylüyorum bunu. Kullanıyor olduğun onca ürünün içerisinde bir dolu kimyasal var saçın ve saç derin için zararlı olan. Askıya şu şekilde de alınabilir: dert, sıkıntı, stres etmeyeceksin. Kafayı havadar bırakacaksın, gerekirse sürekli yıkayacaksın. Önemli olan bir diğer şey, kafa derisindeki kaşıntıyı hissetmemek. Fakat yine de kişiye göre değişmek üzere, mevsimsel geçişlerde vesaire yeniden tekrarlayabiliyor ya da bunları tetikleyen herhangi bir besin yediğinde, moralin düştüğünde. Egzama, kafa derisindeki iltihap diye biliyorum ben ve bu iltihap nasıl oluyor da bir teknik ve bir şekil ile atlatılamıyor, anlamıyorum.

halen bu hastalığı beslenme ve psikoloji ile bağdaştıranlar var

iltihap diyor

aklı yok fikri var

İltihap değil evet ama psikolojiyle gerçekten ilgisi var hocam, öyle demeyin. Stresli, gergin, mutsuz olduğum zamanlarda sürekli olarak kaşlarımda ve saçlarımda kepeklenmeler oluyor, suratım ve saç derim kızarıyor. Tam tersinde ise daha gecikmeli şekilde çıkıyor meretler.. :)

• Valla hocam psikolojiyi bilmem de 5-6 senedir ciddi anlamda muzdaribim bu hastalıktan ve sürekli çıkıyor. Yani ben bu süre içinde hiç mi mutlu huzurlu olmadım, hep mi gergin stresliydim diyorum doktorlara ve şimdi size de.

Tamam doğrudur bilimsel olarak ispatlanmıştır stresin birçok hastalığın etkeni olduğu ama doktorların da çözümünü bulamadıkları her şey için kolayına kaçarak stresten kaynaklı dediğini düşünüyorum. Ben çektiğimiz bu illet hastalığın tevadisi olduğunu ancak kronik hastalık olması ve düzenli ilaç kullanımı yani düzenli para kapısı olması sebebiyle ilaç firmaları tarafından çözülmediğine-çözdürülmediğine inanıyorum. Komple teorim bu kadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: İmhungrydude

Bu arada belirteyim head&shouldersın kullanman gereken şampuanı o değil. Yanlışını almışsın.

komple mavi kutulu olacak, clinical strenght adı. 35 tl fiyatı. senin bu aldığın 8-10 tl falandır ancak dediğim gibi yanlış şampuanı almışsın.

çok aradım bulamadım o şampuanı bende bunu aldım,bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RASYONALIST -- 4 Şubat 2015; 17:39:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RASYONALIST

quote:

Bu arada belirteyim head&shouldersın kullanman gereken şampuanı o değil. Yanlışını almışsın.

çok aradım bulamadım o şampuanı bende bunu aldım,bakalım.

Benim de sormadığım eczane kalmadı ama bulamadım.
  • quote:

Valla hocam psikolojiyi bilmem de 5-6 senedir ciddi anlamda muzdaribim bu hastalıktan ve sürekli çıkıyor. Yani ben bu süre içinde hiç mi mutlu huzurlu olmadım, hep mi gergin stresliydim diyorum doktorlara ve şimdi size de.

Tamam doğrudur bilimsel olarak ispatlanmıştır stresin birçok hastalığın etkeni olduğu ama doktorların da çözümünü bulamadıkları her şey için kolayına kaçarak stresten kaynaklı dediğini düşünüyorum. Ben çektiğimiz bu illet hastalığın tevadisi olduğunu ancak kronik hastalık olması ve düzenli ilaç kullanımı yani düzenli para kapısı olması sebebiyle ilaç firmaları tarafından çözülmediğine-çözdürülmediğine inanıyorum. Komple teorim bu kadar

Aslında cümlemin sonuna eklemeyi düşünüyordum bunu. Günümüzde birçok hastalığın tedavisi varken, bu kadar berbat ancak basit bir hastalığın tedavisi nasıl bulunamıyor anlamıyorum diye. Dediğiniz gibi olabilir, insan hayatına değer verilmiyor maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6133BA1EA -- 4 Şubat 2015; 19:24:11 >

• ^rof kullanıcısına yanıt
    Bulması baya bi zor. 8-10 eczaneden yalnızca birinde bulunabiliyor bulundu mu da benim gibi insanlar 4-5 tane alıyor sonra aramamak için

O yüzden zeki çevik ahlaklı ve şanslı olmak lazım
  • güncelleme geldi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.