Şimdi Ara

BU KONUDA 13 MART GÜNÜNÜN PROVASINI YAPIYORUZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
54
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dostlar merhaba, uğruna muhteşem adanmışlıkları olan bi sınavın ilk ayağının gerçekleşmesine 19 gün gibi bi süre kaldı takriben.Bu bizleri telaş psikolojisine sokmamalı ama, bunun bizlere faydası değil aksine zararı olur.Şu saatten sonra son rütuşları yapıp sakin olmalıyız.

    Bu konu altında 13 Mart gününün bi provasını yapalım istedim.Mezunlar tecrübelerini gerek 12. sınıf kardeşlerine gerek mezun arkadaşlarına.Nasıl olması gerektiği, neler yapılması gerektiği gibi gibi.Amacımız ise sınav gününü olabildiğince az ütopikleştirebilmek, YGS'nin evde çözdüğümüz denemelerden bi farkı yok.Sadece 2 milyondan fazla kişi aynı sınava giriyoruz o kadar.Aksini düşünmek stres, kaygı gibi faktörleri kırbaçlar.Hem de yok yere.

    Arzu ederseniz ben başlayayım.

    Ben mezunum, geçen sene yaptığım hatalar neydi?Ne yapmamalıydım?Sınav sabahı nasıl olmalı gibi gibi sorulara kendimce yanıt vermeye çalışayım.Bu hem bi kişisel sorgu ve eleştiri, hem de bi örnek.

    1-Kesinlikle sınavdan 1 haftaya yakın bi süre de uykumu düzene sokacağım, şu an bile sokamamış arkadaşlar pek endişelenmesin.Sınavdan önceki 2 gün erken kalkıp erken yatacaksınız o kadar.Neyse ben sınavdan önceki duş alıp 10 gibi yatağa girerim.1 saat kadar DH'nin sınavdan önceki tatlı son gece heyecanını kovalar uyurum telefondan.

    2-Ertesi sabah 7.15 gibi uyanırım.Uykumun açılması için haberleri seyrederim, ya da bi iki müzik dinlerim falan.Kıyafet konusundan da bahsetmek istiyorum biraz, benim en büyük hatam geçen sene kot pantolon giymemdi.Aslında çok büyük de bi etkisi olmadı ama sınava kot pantolonla mı gidilir yahu :D Geçen sene aklım nerdeymiş kimbilir, bence olabildiğince belinizi sıkmayan rahat şeyler giyin.Geri dönüp baktığımda tabi ki kot pantolon yüzünden mezuna kaldım demiyorum ama neden giydim diyorum.Bunun yanı sıra içinde kendinizi olabildiğince özgüvenli hissettiğiniz ve rahat şeyler giyin.Hava soğuk olabilir atkı alın yanınıza, sınavda boynunuza dolarsanız sizi epey bi ısıtır.Ya da hırka falan alın, sınav salonu soğuk olabilir çünkü.

    3-Umarım yakın bi yer çıkar evime sınav yeri olarak.9:30 gibi sınav yerimde yerimi hazır almış olurum inşallah.Sınav görevlileri erkenden kitapçık dağıtmaya kalkarsa engel olun, boşuna sınıfta mahsur kalmayın yok yere 30 dk falan.Sınava 10 dk gibi bi süre kala dağıtılması idealdir.Tuvaleti gelenler olabilir, yüzünü yıkamak isteyenler olabilir.

    4-Ve geldik sınav anına, sınavın benim için sıradan bi denemeden farkı olmayacak bunu söylemeliyim öncelikle.Bence siz de bunu kendinize kabul ettirin.Kesinlikle türkçeden başlamayağım, tıpkı bütün sene denemelerde yaptığım gibi.

    -İlk 50-55 dakika gibi bi süre de matematikten 35 soru işaretleyebilmiş olmayı umut ediyorum en az, bu süreyi takip eden max 50-55 dakikalık bi sürede de matematiği yaptığım içi kafam rahat bi şekilde Türkçeyi çözmek istiyorum.Bi çok kez 38-39 net yaptım, bunun yanı sıra 30 net yaptığım da oldu.Türkçeyi severek ve odaklanarak okursam -ki inanıyorum okurum- yine bi 35 tane doğru yapabilmeyi umut ediyorum.Ardından 50 dakika gibi bi süre kalsa bu doğru yolda olduğumun göstergesi, daha fazla bi sürem kalırsa ne ala.Bu 50 dakikanın 35 dakikasında fen bilgisini dikkatlı bi şekilde çözeceğim.Hedefim 34-35 yapmak, 30 yapsam da kurtarır ama :)Kalan 20 dakikada da 25 sosyal işaretlerim, umarım şu 20 günde yapacaklarım sosyal adına fazla işaretlememi sağlayacak olmasından ziyade işaretlediklerimin yüzde 90'ının doğru çıkmasından yana olur.Geriye 5 dakika falan kalırsa bu süreyi de matematikte yapamadıklarıma harcayıp kendinden emin bi şekilde sınav salonundan çıkmak istiyorum.

    Evet dostlar şimdilik bunları yazmak istedim, aklıma geldikçe editlerim.

    Son olarak üstüne basa basa söylemek istediğim şeyler :

    -Sınavı gözünüzde büyütmeyin, aksi takdirde hiç hoş şeyler olmuyor.Sınavı rahat olan kazanıyor emin olun.
    -Bu zamana kadar çalışanlar emeğinin karşılığını alır inşallah, bi takım olaylardan dolayı istediği dikişi tutturamayanlar da dediğim gibi fazla stres yapmasın.Çok çalışıp karşılığının alamamak, çalışmayıp beklediğini almaktan daha çok üzücü bir durum.O yüzden rahat olmalıyız.
    -Türkçenin son 5-6 sorusu 3'ü bi paragrafa 3'ü bi paragrafa bağlanmış olabilir.Türkçeden de başlasanız matdan da başlasanız önce bu soruları çözün bence, çünkü Türkçenin sonuna kalırsa iyice beyin yakar.
    -Sınav günü rahat şeyler giyin, tuvaletinizin geleceğini düşünüyorsanız gelir.Düşünmeyin olm, o zaman gelmez :) Sınavdan önceki gece ve sabah sıvı tüketmeyin.Hatta mümkünse sınavda yanınıza su almayın, ölmezsiniz ya 3 saatte :)

    ALES sorularını falan çözmeyi unutmayın.

    Sanıyorum şuan sorularımız hazırlandı ve kitapçıklar da bizi bekliyor :) 10 gün sonra falan sınav yerleri açıklanacak, umarım hepimize istediğimiz yerler çıkar.Sınav günü sorun yaşamayız.

    Ve ve ve en büyük temennim seçici ve kaliteli bir sınav olur.Eğer olmazsa da koy g..tüne rahvan gitsin :) Bu sınava en çok uyum sağlayacak olan bizleriz, yıkarız geçeriz :)

    Bu konu altından önerilerinizi falan paylaşın.Şans bizimle olsun, Allah yardımcımız olsun.İyi çalışmalar :))







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.