Şimdi Ara

Bu konfigürasyon nasıl acaba?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Marka yazdım kimse yanıt vermedi. Markasını vermeden şu konfigürasyonu versem bana şu açılardan değerlendirebilir misiniz?

1. Video montaj için ekran kartı nasıl?
    2. İşlemci hızı ve core duo olduğu düşünülürse performans nasıl olur?
    3. Vista için yeterli mi? Ve beni en fazla kaç yıl idare edebilir bu konfigürasyon
    4. High def. divx'ler yaygınlaştığında bu tip bilgisayarlarda izleyemeyecek miyiz HD uyumlu olmadıkları için? Ya da düşük kalitede mi izleyebileceğiz?

UMARIM bu sefer yanıt gelir:)

İşlemci Intel® Core Duo Processor T2600 (2.16GHz), 667MHz FSB, 2MB L2 Cache

İşletim Sistemi Orijinal Windows® XP Home

Bellek 1024 DDR2(667MHz, Dual Channel Support, Up to 2GB)

Ekran 15.4" WXGA(1280x800) Fine Bright Technology

Ekran Kartı Graphics ATI® MobilityTM Radeon® X1600 (up to 512MB HyperMemoryTM)

Sabit Disk 100GB(SATA)

Optik Sürücü Super Multi Dual Layer (DVD-R/RW, +R/RW, RAM)

Ses SRS TruSurround XT, SRS WOW XT, 5.1CH Dolby Digital, XTS Pro, 24bit High Definition, Internal MIC

Portlar 3USB, VGA, RJ11, RJ45, S-Video, IEEE 1394, Mic-in, Line-in(S/PDIF), Headphone, IR Receiver(for a remote control)

Pil Ömrü 6Cell(Li-Ion)

Güç İhtiyaçları 90W

Güvenlik Fingerprint, HDD Security

Boyutlar 358.8 x 264.4 x 31.7 mm

Ağırlık 2.82 kg

Yüklü Yazılımlar IP Operator, Battery Miser, On Screen Display, Norton Anti-Virus, CyberLink DVD SolutionTM, Recovery CD, LG Intelligent Update CD

HABERLEŞME

Kablosuz Ağ Intel® Pro/Wireless 3945ABG(802.11a/b/g)

Kablosuz Ağ Anten Dual Hexa-band Antenna

Modem 56kbps Modem

Ethernet Gigabit Ethernet

Bluetooth BlueCoreTM4

GİRİŞ AYGITLARI

Klavye Full Size 99Keys with Inlaid Numeric Keypad

Touchpad Touchpad with Scroll Function

GENİŞLEME YUVALARI

Multimedya Kart Slot 5-in-1 (XD/SD/MMC/MS/MS Pro)

Pc Kart Slot PCMCIA Type II

pelin

• LG Electronics S1-P255R8
    kaç ytl
    quote:

Orjinalden alıntı: purs

Arkadaşlar,
    Marka yazdım kimse yanıt vermedi. Markasını vermeden şu konfigürasyonu versem bana şu açılardan değerlendirebilir misiniz?

1. Video montaj için ekran kartı nasıl?
    2. İşlemci hızı ve core duo olduğu düşünülürse performans nasıl olur?
    3. Vista için yeterli mi? Ve beni en fazla kaç yıl idare edebilir bu konfigürasyon
    4. High def. divx'ler yaygınlaştığında bu tip bilgisayarlarda izleyemeyecek miyiz HD uyumlu olmadıkları için? Ya da düşük kalitede mi izleyebileceğiz?

UMARIM bu sefer yanıt gelir:)

İşlemci Intel® Core Duo Processor T2600 (2.16GHz), 667MHz FSB, 2MB L2 Cache

İşletim Sistemi Orijinal Windows® XP Home

Bellek 1024 DDR2(667MHz, Dual Channel Support, Up to 2GB)

Ekran 15.4" WXGA(1280x800) Fine Bright Technology

Ekran Kartı Graphics ATI® MobilityTM Radeon® X1600 (up to 512MB HyperMemoryTM)

Sabit Disk 100GB(SATA)

Optik Sürücü Super Multi Dual Layer (DVD-R/RW, +R/RW, RAM)

Ses SRS TruSurround XT, SRS WOW XT, 5.1CH Dolby Digital, XTS Pro, 24bit High Definition, Internal MIC

Portlar 3USB, VGA, RJ11, RJ45, S-Video, IEEE 1394, Mic-in, Line-in(S/PDIF), Headphone, IR Receiver(for a remote control)

Pil Ömrü 6Cell(Li-Ion)

Güç İhtiyaçları 90W

Güvenlik Fingerprint, HDD Security

Boyutlar 358.8 x 264.4 x 31.7 mm

Ağırlık 2.82 kg

Yüklü Yazılımlar IP Operator, Battery Miser, On Screen Display, Norton Anti-Virus, CyberLink DVD SolutionTM, Recovery CD, LG Intelligent Update CD

HABERLEŞME

Kablosuz Ağ Intel® Pro/Wireless 3945ABG(802.11a/b/g)

Kablosuz Ağ Anten Dual Hexa-band Antenna

Modem 56kbps Modem

Ethernet Gigabit Ethernet

Bluetooth BlueCoreTM4

GİRİŞ AYGITLARI

Klavye Full Size 99Keys with Inlaid Numeric Keypad

Touchpad Touchpad with Scroll Function

GENİŞLEME YUVALARI

Multimedya Kart Slot 5-in-1 (XD/SD/MMC/MS/MS Pro)

Pc Kart Slot PCMCIA Type II

pelin

• Bravo codexboy ! :)
    Ama aslında bir bulmaca olsun diye sormamıştım. Hatta fiyatı ve markayı özellikle yazmadım. Çünkü bir marka yazınca sırf markaya olan önyargıdan ya da sevgiden ötürü acele yorumlar geiyor. Eğer konfigürasyonu herşeyden bağımsız olarak yorumlayan olursa ondan sonra markayı da tartışacaktım tabii!:)

pelin
  • 1- X1600 video montajı için fazlasıyla yeter.
    2- anladığım kadarı ile bu model C2DUO değil, çünkü 2.16lık bir C2DUO 2mb cache e sahip olamaz. 4mb olması lazım... bu büyük bir eksi performans bakımından...
    3- Vista için yeterli, 2sene idare eder.
    4-HD özelliği yoksa sanırım aynı kalitede izlemek imkansız...

benim tavsiyem daha kaliteli markalar seç, DELL, Toshiba, Sony gibi...Ayrıca Cache in 4mb olmasına dikkat et, çünkü cache ağır uygulamlarda kendini gösterir.

edit: ayrıca eğer CDUO ise 32bit demektir. yani vista'nın 32bit olan modelini seçeceksiz, bu da vista ya geçmenin hiç bir anlamı olmadığına işarettir... C2DUO lar 64bitlik mimariye sahiptirler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi codexboy -- 24 Ocak 2007; 12:34:27 >
  • quote:

ayrıca eğer CDUO ise 32bit demektir. yani vista'nın 32bit olan modelini seçeceksiz, bu da vista ya geçmenin hiç bir anlamı olmadığına işarettir... C2DUO lar 64bitlik mimariye sahiptirler

Bunu çok kısa açıklayabilir misin? Sonuçta vistayı kullanacağım ama belli özelliklerinden gereği gibi faydalanamayacak mıyım? Örnek verebilir misin?

Bir de:
    Daha kaliteli markalar demişsin. Ama LG ile ilgili ne bu forumda ne de yurtdışındaki forumlarda -ekran kalitesi hariç- bir tek kötü şeye rastlamadım desem yeridir. Notebook konusunda toshiba, sony vs gibi eski olmasa da sanki dizaynı ve konfigürasyonu ile iyi iş çıkarmış gibiler. Sadece çok pahalı. Ama core2duo'lardaki böyle bir konf. zaten benzer fiyatlarda. LG ile ilgili örnek verebileceğin kötü bir yan var mı?

teşekkürler şimdiden:)

pelin

• gerçi şuan maalesef C2duo notebook lara bile 32bitlik vista veriyorlar, ama ileride tabi 64bit kullanılacak... 64 bit de programlar daha hızlı çalışmakta. ayrıca vista nın 32bitlik versiyonunda (home versionunda) aero özelliği bulunmuyor. yani kısacası anlatmak istediğim o kadar para veripte 32bitlik cpu almak mantıklı değil. senin de dediğin gibi, bazı özellikler maalesef bulunmamakta 32bit mimari olduğundan dolayı.
    LG yaygın ve çok kullanılan bir ürün olmadığı için pek bişi diyemiycem, ama her cihazın profesyonel üreticisi vardır. Telefonda Nokia, arabada mercedes bmw, saatte casio
    laptopda ise kendini kanıtlamış firmalar bence, Sony,Toshiba,Dell gibi firmalardır... forumu da karıştırırsan görürsün en sorunsuz olan ürünler bunlardır. Ben mesela Ev PC sinde Anakartta ASUS dan başkasını tercih etmem, ASUS anakartta gerçekten süper! Hep ASUS kullandım bir kere problem yaşamadım...
    Ama laptop da ASUS çok problemli forumu karıştırmışsan bilirsin...nedeni de çok eski olmaması, kısacası işinin ehli değil...

bence...
    her türlü eleştiri yapılabilir........

• vistayı tüm özezllikleriyle performanslı biçimde çalışltırır bu alet.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Sistem Nasıl?
    2 hafta önce açıldı
    Bu değerler nasıl sizce??
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.