Şimdi Ara

///Bu kitaplar bana ne kattı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Genel olarak çok övülen SUÇ VE CEZA, SİNEKLERİN TANRISI , FARELER VE İNSANLAR,İKİ ŞEHRİN HİKAYESİ... kitapları
    Evet, birşey katıcak kitap tavsiyeleri konularına adları ilk sıralardan yazılan bu kitapları okudum ve zevk dışında psikolojime ve hayatıma ne gibi katkıları olduğunu merak ediyorum.
    NOT: Bir yararları olduğunu biliyorum ama ne olduğunu merak ediyorum.

• Çıkıp "Bakış açışı" yazıcsk biri birazdan...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birşey katması mı gerekiyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oliver_

Birşey katması mı gerekiyor?

ewet gerekiyor
    kitap okumak zahmetli bir iş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Prestige

quote:

ewet gerekiyor

Zevk alıyorsan kitap okursun. Okumayı zahmetli birşey olarak görürsen zaten zevk almazsın.
  • quote:

quote:

quote:

ewet gerekiyor

Zevk alıyorsan kitap okursun. Okumayı zahmetli birşey olarak görürsen zaten zevk almazsın.

açıkçası bir film izlemek oyun oynamak varken niye kitap okuyayım? Diğerlerine göre bir artısı olduğu için zaten yararlı olduğunu inkar etmiyorum.
  • Mr.Prestige kullanıcısına yanıt
    Şuan söyleyeceklerim tamamen kendi fikrim. Film ve oyun hiçbir zaman kitabın yerini tutamayacaktır. Kitabın verdiği hazzı hiçbirşey veremez. Ayrıca dijital ortamın zararlı olduğunu hepimiz biliyoruz. Aşırı derecede teknolojik aletlere odaklanınca insanlar sersemleşiyor ama kitapta böyle birşey yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

ewet gerekiyor

açıkçası bir film izlemek oyun oynamak varken niye kitap okuyayım? Diğerlerine göre bir artısı olduğu için zaten yararlı olduğunu inkar etmiyorum.

Bırakabilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Saydığın kitaplar sana insanı en derin ruh halleri ile sunuyor, anlatıyor. Farklı yaşam tarzlarını öğretip bireyin kendini tanımasını, dolayısıyla bilinçli bir kişi olmasını sağlıyor. Kitap okumanın faydaları hakkında daha teknik bilgi istersen Okuma Zekası adlı kitaba bak. Bence sırf fayda için değil, biraz da zevk için okumalı. Yok Eğer sırf bilgi istiyorsan bunun için çeşit çeşit dergiler mevcut!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NJP -- 15 Mayıs 2014; 1:11:31 >
  • dünya edebiyatı okuyorsun ve bana ne kattı diyorsun. sen o kitapları okumamış okur gibi yapmışsın bence. En kötü kitap dahi olsa bir şeyler katar...
  • Genel kültür bilgin arttı. Sözcük dağarcığın genişledi. Belki gelecekte yaşayacağın olayları değerlendireceğin farklı bakış açısı ve tecrübe kazandın. Kitaplar insana sabretmeyi öğretir. Kitaplar insanlara hayat için ön ayak olur. İnsanın hayata bakışını değiştirir ve insanın duyguları etkiler. Her bir kitap tecrübe, bilgi ve farklı bir anlayış kazandırır. Bir oyunda öğrendiğin bilgi bir kitabın beş sayfasında öğrenilir. Okumak büyük şans. Şahsen ben okumadığım her gün için kendime kızıyorum.

Şunu da belirtmekte fayda var. Bir film en fazla üç saat sürer. Sence de bir şeyleri anlamak, etkilenmek ve tecrübe etmek için çok az bir süre değil midir bu üç saat? Oysa kitabı bitirmek senin de söylediğin gibi zahmetlidir çünkü insan ancak zahmet ederse öğrenir ve kendini geliştirir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pençe_ -- 15 Mayıs 2014; 1:15:23 >
  • Göründüğü kadarıyla hiç birşey katmamış. Zaten baştan bana bişeyler katsın diye okuyarak hata yapmışsın. Nasıl sinema izlerken, dizi izlerken hmm bu bana neler katıcak acaba diye izlemiyorsan kitabıda aynen öyle zevk için okumak gerek. Eğer birşeyler katmasını istiyorsan bilimsel ve ya diğer konular hakkında bilgi barındıran kitaplar mevcut. Öte yandan önemli klasikler okudukların. En kötü genelkültür katar.
  • quote:

quote:

quote:

ewet gerekiyor

Lafı ağzımdan aldınız hocam.
  • Kitabın sana ne kattığını senden başkası bilmez. Sen, bana ne kattı diyorsan zaten bişey katması için okumamışsın.
    Görmekle bakmak gibi. Okumuşsun ama o kadar.
  • Bu tarz kitaplar sana farklı bakış açısı kazandırır.Ya da insanlığın temelini oluşturan,vefa,sevgi,kararlılık gibi duyguları.
  • Sevdiğin bir yemeği yerken,oyunu oynarken,filmi izlerken bunu sormassın. Gelmiş kitap için soruyosun. Google'a yazabilirsin kitap okumanın faydalarını.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kitapları okuduktan sonra ne bekliyordun ? Büyük bir aydınlanma yaşayacağını mı düşünüyordun ?
  • Kimse kimsenin alnına silah dayayıp zorla okutmuyor. Yarar sağladığını düşünmüyorsanız okumayın.
    Bana sert konuşuyorum diye birkaç kişi uyarı yaptı ama elimde değil. Ya ben önemsiyorum bu meseleleri yada başkalarının umrunda değil.
    Ya zaten bu işten zevk alıyorsanız bu sizin için bir yarar değil midir? Tepki almak için mi açtınız konuyu anlamadım ki(?)
    Yarar sağladığını düşünmüyorsan okumazsın olur biter. Konu açıp başkalarının sinirlerini zıplatmaya lüzum yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Betax -- 15 Mayıs 2014; 17:32:55 >
  • Kardeşim okumak istemiyorsan okumazsın. Kitaba ''Ben bu kitaptan ne öğreneceğim ki.'' diye başlarsan hiçbir şey anlayamazsın zaten. Film izlemeyi, oyun oynamayı çok seviyorsan onları yap.
  • tabi ki kitap bunun için okunmamalı ama en basitinden arkadaş ortamında okuduğun kitapla ilgili bir muhabbet olduğunda aldığın zevk çok başka.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.